Görüş Bildir
Haberler
Koltuk Altı Beyazlatmak İçin Ne Kullanılır? Koltuk Altı Kararması İçin Doğal Çözüm Yolları…

Koltuk Altı Beyazlatmak İçin Ne Kullanılır? Koltuk Altı Kararması İçin Doğal Çözüm Yolları…

Şebnem Sucu
17.09.2021 - 11:56

Herkes cildinin pürüzsüz ve eşit cilt tonuna sahip olmasını ister. Ancak başta koltuk altı olmak üzere, diz, dirsekler ve bikini bölgesindeki kararmalar pek çok kişinin yaygın şikayetleri arasında yer alır. Yaz aylarında kabusa dönen koltuk altı kararmaları, genellikle cilt alt katmanındaki nem oranının azlığından kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda İlerleyen yaşa bağlı olarak koltuk altı kararmasında artış gözlemlenebilir. Bu sorunla baş etmenize yardımcı olacak doğal tedaviler kararan bölgelerin açılması için sık tercih edilen yöntemlerdendir. Peki, koltuk altı beyazlatmak için ne kullanılır? İşte koltuk altı kararması için doğal çözüm yolları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koltuk altı bölgesindeki aşırı kararmalar ciddi bir sorunun belirtisi olmasa da çoğu zaman kişilerde özgüven kayıplarına neden olmaktadır. Özellikle yaz aylarında sorun teşkil eden koltuk altı kararması, cildin nem oranını kaybetmesinin yanı sıra, aşırı terleme,  sıcak ağda, jilet ya da epilasyon nedeni ile oluşabilir. Koltuk altı kararmasının diğer bir nedeni ise ne yazık ki genetik etmenlerdir. Ne sebepten kaynaklanırsa kaynaklansın deride düzensiz ya da tek tip bir şekilde renk farklılıklarına sebep olan kararmalara doğal tedaviler etkili cevaplar vermektedir. Peki, koltuk altı beyazlatmak için ne kullanılır? İşte koltuk altı kararması için doğal çözüm yolları…

 KOLTUK ALTI KARARMASI İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM YOLLARI

E VİTAMİNİ YAĞI: Koltuk altındaki koyu lekeleri gidermek için E vitamini yağını cildinize düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Kan dolaşımını hızlandıran E vitamini yağı, cildin canlı ve taze görünmesine katkıda bulunur. Koltuk altınıza masaj yaparak uyguladıktan sonra 1 saat bekleyin ve ılık su ile durulayın. Haftanın 3 günü uygulayarak daha etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz.

LİMON: Limon cilt üzerinde renk açıcı etkisi ile bilinir. Limon ile koltuk altınızı ovalayabilir ya da pamuk yardımı ile suyunu sürebilirsiniz. Yine haftada 3 defa uygulamanız gerekir.

BAL VE SÜT: Bal ve süt karşımı ile renk açıcı bir maske hazırlayın ve koltuk altınıza sürün. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra durulayın. Haftada 3-4 kere uygulayarak kararmaları giderebilirsiniz.

PATATES: Kararmalar için kullanılabilecek en etkili yöntemlerden biri olan patatesi dilimleyerek koltuk altınıza uygulayın ve 10 dakika sonra durulayın.

GÜL SUYU, LİMON VE GLİSERİN: Üç ürünü karıştırarak koltuk altınıza akşam yatmadan önce sürün ve sabah durulayın. Açılma sağlayana dek uygulamaya devam edin.

KARBONAT: Su ve karbonatı macun kıvamına getirdikten sonra koltuk altınıza sürün ve mümkünse bir yere uzanın. Kuruduğundan ılık su ile yıkayın. Bu etkili peeling yöntemi düzenli kullanımda koltuk altınızın rengini fark edilir bir biçimde açmaya yardımcı olur. 

Kararmaların önüne geçebilmek için koltuk altınızın nemden mahrum bırakmayın. Bunun için Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Cildinizi 2 haftada bir keseleyerek hem kararmaların hem de sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın