Görüş Bildir
Haberler
Kötü Görüntülere Son: Koltuk Altı Kararmasını Engellemek İçin Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

Kötü Görüntülere Son: Koltuk Altı Kararmasını Engellemek İçin Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

13.09.2021 - 07:15

Aşırı terleme, epilasyon ya da deodorant gibi nedenlerle kararan koltuk altları birçok kadının korkulu rüyası. Özellikle yaz aylarında gün yüzüne çıkan bu problem, günlük yaşamı da olumsuz etkiliyor. Piyasada koltuk altı beyazlatıcı kremler olsa da bu sorunu evinizde rahatça ve daha ucuz şekilde halletmeniz mümkün! Gelin, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz 8 doğal çözüm...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karbonat

1. Karbonat

Koltuk altı kararmalarına çözüm olarak en çok kullanılan yöntem karbonatla beyazlatma. Bir tatlı kaşığı karbonat ve bir miktar suyu karıştırın. Karışım macun kıvamını aldığında koltuk altınıza sürün. Bir süre bekledikten sonra bol suyla durulayın. Bu yöntemi düzenli şekilde uyguladığınızda kararan koltuk altınızın renginin açıldığını göreceksiniz!

2. Salatalık

2. Salatalık

Salatalık dilimlerini kararan bölgeye sürün ve ovalayın. Bu uygulamayı düzenli şekilde yaparsanız birkaç gün içerisinde değişimi göreceksiniz!

3. Domates

3. Domates

Koltuk altındaki kararmaları giderecek bir diğer yöntem domates. Domatesi ezerek suyunu çıkartın ve kararan bölgeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra bol suyla durulayın.

4. Limon

4. Limon

Limonu dilimledikten sonra koltuk altınıza sürün ve ovalayın. Bu uygulamayı günde bir kez tekrarlarsanız, bir hafta içinde gözle görünür bir değişim yaşayacaksınız! Ancak limon asitli bir ürün olduğu için cilt hassasiyeti olanların dikkatli olmaları gerekiyor.

5. Patates

5. Patates

Koltuk altı kararmaları için patates kullanımı da oldukça etkili bir yöntem. İnce doğranmış patates dilimlerinizi koltuk altınıza koyun ve ovalayın. Bunun yerine rendelenmiş patatesleri sıkarak elde edeceğiniz suyu pamuk ile kararan bölgeye de sürebilirsiniz. Düzenli uygulamadan sonra yaşadığınız değişime inanamayacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Süt

6. Süt

Sütün cildi aydınlatma özelliği koltuk altlarındaki kararmalar için de geçerli. Bir pamuk yardımıyla sütü koltuk altınıza sürün ve 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Daha etkili bir çözüm için süt ve lor peynirinden yapacağınız lapayı koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.

7. Elma Sirkesi

7. Elma Sirkesi

Elma sirkesi koltuk altındaki kararmaları giderirken kötü kokuyu ve bakteri oluşumunu da engeller. Koltuk altınızı sirkeyle ovun ve 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Sirke kararmalara karşı çok etkili olduğu için kısa sürede sonuç alacaksınız.

8. Muz Kabuğu

8. Muz Kabuğu

Yediğiniz muzların kabuklarını sakın çöpe atmayın! Çünkü muz kabuğu içerdiği sitrik asit sayesinde beyazlatıcı bir güce sahip. Muz kabuğunun iç kısmıyla koltuk altınızı ovalayın ve kuruyana kadar bekletip soğuk suyla durulayın. Muz kabuğunu aynı şekilde diş beyazlatmak için de kullanabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

hiç uğraşmayın gidin iyi bir doktora böyle hayat geçmez sütle salatalıkla .