Görüş Bildir
Haberler
Yumuşacık Olacaksınız: Herkesin Kendine Göre Bir Teknik Bulabileceği 8 Farklı Masaj Türü

Yumuşacık Olacaksınız: Herkesin Kendine Göre Bir Teknik Bulabileceği 8 Farklı Masaj Türü

05.09.2021 - 08:15

Yoğun iş temposunun ve stresli bir günün ardından kim masajla rahatlamak istemez ki? Sizi rahatlatacak bir masaj deneyimi için ihtiyacınız olan ve size uygun masaj tekniklerini bilmeniz oldukça önemli. İşte tüm yorgunluğunuzu almanızı sağlayacak 8 farklı masaj tekniği...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İsveç Masajı

1. İsveç Masajı

Klasik masaj olarak da bilinen İsveç masajını birçok klinikte ya da spa merkezinde bulabilirsiniz. Bu masaj sıvazlama, yoğurma, darbeleme ve titreşim gibi geleneksel yöntemlerle yapılıyor ve dolaşım hızını arttırarak dokuların yenilenmesini sağlıyor.

2. Bali Masajı

2. Bali Masajı

Bali masajı, vücudu hem dinlendiriyor hem de iyileştiriyor. Bu masajda dokular derinlemesine ovularak lenf sistemindeki kan akışı hızlandırılıyor. Bu şekilde vücudun atıkları da temizlenmiş oluyor. Bali masajı, diğer birçok masajdan farkı şekilde, ayaklardan başlayarak uygulanıyor. Bunun nedeni vücudun tüm sinir sisteminin ayaklardan geçiyor olması.

3. Aromaterapi Masajı

3. Aromaterapi Masajı

Bu masaj tekniğinde bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağları kullanılıyor. Yağı vücuda masajla uygularken dikkat edilmesi gereken nokta ise hareketlerin yavaş ama sert olması. Aynı zamanda sertifikalı organik yağlar tercih edilmeli. Aromaterapi masajının bir başka yararı ise bitkisel yağlardan yayılan kokuların zihni dinlendirmesi. Böylece hem bedeninizi hem de ruhunuzu rahatlatabilirsiniz.

4. Sıcak Taş Masajı

4. Sıcak Taş Masajı

Bu masaj tekniğinde vücudun bazı spesifik bölgelerine sıcak taşlar konuluyor. Bu nedenle genellikle ısıyı tutabilen, volkanik taşlar tercih ediliyor. Isı, o bölgeyi rahatlatıyor ve gergin kasları gevşetiyor.

5. Derin Doku Masajı

5. Derin Doku Masajı

Derin doku masajı, tedavi edici bir teknik. Kaslarda var olan spesifik problemleri çözmeye yönelik olan bu masaj, İsveç masajına göre daha sert bir uygulamaya sahip. Bu nedenle bir uzman tarafından yapılması daha uygun bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Refleksoloji Masajı

6. Refleksoloji Masajı

Uzakdoğu geleneksel tıbbının vazgeçilmezi olan refleksoloji masajı, aslında ayaklara uygulanan bir teknik. Ayaktaki her bir nokta, belli bir organı temsil ediyor. Ağrıyan yere referans veren refleks noktalarına uygulanacak basınçlar o bölgedeki ağrının azalmasını sağlıyor. Aynı zamanda stresin azalmasına da yardımcı oluyor.

7. Bölgesel Masajlar

7. Bölgesel Masajlar

Baş-boyun, ense-omuz, sırt-bel gibi belirli bir bölgedeki sorunu çözmek için yapılan ve genellikle tedavi edici bir uygulama olan bölgesel masajlar, doktor kontrolüyle uygulanıyor.

8. Thai Masajı

8. Thai Masajı

Temelinde yoga yatan bu teknik, masajdan çok esneme ve germe hareketleri içeriyor. Giyinik olarak ve yarı-sert bir zeminde uygulanan bu teknik; uzman eşliğinde germe, çekme, esnetme gibi hareketlerle uygulanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın