Görüş Bildir
Haberler
Sadece Bir Masaj Terapistinden Duyabileceğiniz 22 Meslek Sırrı

etiket Sadece Bir Masaj Terapistinden Duyabileceğiniz 22 Meslek Sırrı

Gozex
30.07.2017 - 23:44

12 yıllık deneyimi olan İskoçyalı profesyonel bir masaj terapistinin işinin inceliklerini anlattığı içeriği BuzzFeed'den derledik. Umarız aydınlatıcı olur.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/hilarywardle...

1. Bize asla masöz ya da masör demeyin.

1. Bize asla masöz ya da masör demeyin.

Bu Fransız kelimeler 1950'lerde dilimize geçti ve kısa sürede seks işçiliğiyle bağlantılı hale geldi. Uzun lafın kısası, bizce bu kelimelerin modası geçti. Kabin görevlilerine kamarot demek gibi bir şey.

2. Asla seks işleri yapmıyoruz, bu yüzden sormayı bırakın.

2. Asla seks işleri yapmıyoruz, bu yüzden sormayı bırakın.

'Mutlu son' muhabbeti tüm gerçek masaj terapistlerinin adını kötüye çıkarıyor. Bu yüzden de masaja gelen bazı erkekler bizden ç*klerine masaj yapmamızı bekliyor. Mutlu son isterlerse onlara kapıyı gösteriyoruz.

3. Ancak hastalar bazen ellerine hakim olamıyor.

Müşterilere ne kadar net olsak da kimisi yine de şansını deniyor. Önümüzde mastürbasyon yapanlar mı dersiniz, bir yerlerinizi tutmaya çalışanlar mı dersiniz, teklif edenler mi dersiniz... Bunlar karşılaştığımız şeyler. Ancak bu müşterileri kara listeye ekleyip diğer salonlarla paylaşıyoruz.

4. Kıllarınızı almadıysanız bizim için çok da sıkıntı değil.

4. Kıllarınızı almadıysanız bizim için çok da sıkıntı değil.

Kadınlar, koltuk altlarında veya bacaklarında kıl varsa çoğunlukla özür diliyor. Ancak bizim için hiç önemli değil. O kadar çok vücut görüyoruz ki; kıllar, selülit, yaralar, çatlaklar, benler ve doğum lekeleri bize doğal bir vücudun normal parçaları olarak geliyor.

5. Lütfen kilonuz hakkında kendinizi kötü hissetmeyin.

Her insan bizim için üzerinde çalışmalık kas parçaları olarak geliyor. Sizi asla yargılamıyoruz, yalnızca vücudunuzun en iyi şekilde hissetmesini istiyoruz.

6. Sivilceler de bizi pek rahatsız etmiyor.

6. Sivilceler de bizi pek rahatsız etmiyor.

Birçok insan sırtında sivilce çıktığı için randevularını iptal ediyor. Buna cidden gerek yok. Eğer sırtınızın tamamını acıtan bir sivilceyse rahat edemeyebilirsiniz, ama normal küçük bir sivilceyse sırtınızı rahatlatacak bir çözüm bulabiliriz. Çay ağacı ya da lavanta bu iş için ideal.

7. İnsanlar çok kolay bir iş olduğunu düşünüyor, ancak hiç de öyle değil.

7. İnsanlar çok kolay bir iş olduğunu düşünüyor, ancak hiç de öyle değil.

İnanılmaz derecede fiziksel güç gerektiren bir iş. Özellikle spa gibi sürekli müşterilerle iç içe olduğun bir yerde çalışıyorsan. 10 saat boyunca ağır kol işi yaparak ayakta dikiliyorsun.

8. Keşke kendi kendimize de masaj yapabilseydik.

Sırtımız, bileklerimiz ve omuzlarımıza o kadar çok yükleniyoruz ki çoğumuz günün sonunda spor yaralanmaları kliniğinde buluyor kendini. Hatta çoğumuzun bir noktada baş parmağı ya da omzu yerinden çıkmıştır.

9. Duygusal olarak da yorucu olabiliyor.

Bazı insanlar masaj sırasında çok konuşuyor, çoğunlukla hayatındaki HER şeyi bize anlatıyorlar. Biz de dinlemeyi bırakacak değiliz. Her zaman sempatiyle yaklaşıp tavsiye veririz. Ancak problemleri biz çözemeyiz, bu da zor bir durum.

10. Çoğu müşterinin güzel koktuğu söylenemez.

Spordan sonra ham hissediyor olabilirsiniz ama lütfen masaja gelmeden bir duş alın. Ya da terli kısımlarınızı ıslak mendille filan temizleyin. Vücudu yağ ile kaplı birine dokunmak istemiyoruz.

11. İnsanlar SÜREKLİ osurur.

Bu genellikle rahatladıkları anlamına geliyor. Bir iki pırt gayet normal, ancak tüm seans boyunca osurmak pek de hoş değil. Terapi odaları epey küçük ve her zaman iyi havalandırıldıkları söylenemez.

12. İnsanlar inleyip sesler çıkartıyorlar. Ve evet, bize garip geliyor.

Arkadaşlar, harika iş çıkardığımızı biliyoruz, ancak yüksek sesli seks iniltileri çıkarmak biz işimizi yaparken pek de hoş değil. Biz sizin iş yerinize gelip orgazm sesleri çıkarıyor muyuz?

13. Bir de cüzdanını unutanlar var.

Bazı adamlar onlara 'mutlu son' vermediğimizde sinirlenip ödeme yapmayı reddediyorlar. Çünkü sözde bunun için para ödüyorlarmış. Üzgünüz, ödeme yapmazsanız polisi ararız ve onlara fuhuş isteğinde bulunduğunuzu da söyleriz.

14. Tırnaklarımızın her zaman kısa olduğundan emin olmak zorundayız.

14. Tırnaklarımızın her zaman kısa olduğundan emin olmak zorundayız.

Bir müşteriye tırnak geçirmek ciddi bir sıkıntı. Nefesimiz kokmasın diye sürekli sakız çiğneriz ve deodorant sıkarız. Azıcık bile koksak insanlar söylenir bu yüzden sürekli temiz olmak zorundayız.

15. Elimizdeki küçücük bir kesik tüm haftayı batırabilir.

15. Elimizdeki küçücük bir kesik tüm haftayı batırabilir.

Sürekli olarak ellerimizi kullanıyoruz, yani kesik ya da çizik çok büyük acı veriyor. Ayrıca kullandığımız yağlar bu yaraların deli gibi yanmasına sebep oluyor. Hiç de eğlenceli değil.

16. Düzenli veya güvenilir bir iş olduğu söylenemez.

Masaj terapistleri çok da para kazanmıyor. Hatta, 2008 krizinden beri maaşlar düşüşte. İnsanlar kendilerini masajla ödüllendirir ancak para sıkıntısı olma durumunda bütçelerinden kestikleri ilk şey de masaj olur.

17. Lütfen bir şey hoşunuza gitmiyorsa bize söyleyin.

17. Lütfen bir şey hoşunuza gitmiyorsa bize söyleyin.

Birçok müşteri bir ihtiyaçları olduğunda konuşmuyorlar, ya da bir şey canlarını yaktığında söylemiyorlar. Masaj bittikten sonra hoşlarına gidip gitmediğini sorduğumuzda da 'Hayır.' cevabı veriyorlar. Akıl okuyamayız, bize söylemenizi bekliyoruz.

18. Arkadaşlarımız sürekli bedava masaj için sırnaşırlar.

Çok nadir direkt gelip isterler, bunun yerine 'Boynum bugün çok fena.' tarzı şeyler söyleyip bize bakmaya başlarlar. Gençler, izin gününde çalışmak ister miydiniz? Hayır. O yüzden gidecek bir spa bulun.

19. Gün içerisinde çamaşır yıkamakla çok vakit harcıyoruz.

3-4 yıllık eğitimi bunun için almadık. Ama çarşafların ve havluların sürekli temiz ve ferah olması gerekiyor.

20. Bazen ciddi sağlık problemlerini ortaya çıkarıyoruz.

20. Bazen ciddi sağlık problemlerini ortaya çıkarıyoruz.

İnsanlar çoğu zaman doktorlarının ağrıları için rahatlamalarını önerdiğini, onları başlarından savdığını belirterek bize geliyorlar. Bu tarz durumlarda bir problem seziyoruz. Sırt ağrısı bazen çok daha büyük bir şeyin belirtisi olabilir. Mesela akciğer problemi hatta kanser. İnsanlara her zaman doktora geri gitmeleri konusunda ısrarcı davranıyoruz.

21. Rahatlayıp yerinde durmayan insanlar bizi çılgına çeviriyor.

Kıpırdanıp bize yardım etmenize gerçekten gerek yok. Ya da kollarınızı, ayaklarınızı kaldırmanıza. Tam tersine kendinizi rahat bırakmadığınız için dikkatimiz dağılıyor. Lütfen yapmayın.

22. Öyle ya da böyle, işimizi seviyoruz.

İşimizi seviyoruz. İnsanların rahatlamasına yardım ettiğimizi bilmek bizi mutlu ediyor. Onlara sıkıntılarında da yardımcı oluyoruz ve ağrılarını azaltıyoruz. Ne mutlu bize! :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
355
107
60
49
41
35
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

İçeriğin sonuda Spa adresi falan sponsor bekledim :d yok mu öyle bildiğiniz iyi bir yer

Ekin Yaşa

bir masaj terapisti olarak söylüyorum 13. madde aşırı yanlış. insanlar bazen rahatlamaya bazen ciddi sorunlarıyla yüzleşmeye geliyor. Nasıl bir ses isterlers... Devamını Gör

kutsalpizza2

#20 'deki ne bilen var mı?

senembaratheons

Hacamat falan diyorlar sanırım tam adını unuttum