Görüş Bildir
Haberler
Kodlama Yeteneğinizi Arşa Çıkarak Birbirinden Eğlenceli 5 Oyun

Kodlama Yeteneğinizi Arşa Çıkarak Birbirinden Eğlenceli 5 Oyun

Kodlama dillerini öğrenmek bazen sıkıcı bir hal alabilir. Bunu eğlenceli hale getirerek programlama becerilerinizi geliştirecek 5 oyunu sizin için derledik.

Programlama dilleri ne yaptığınızı öğrendikten sonra eğlenceli olabiliyor. Ancak belirli bir seviyeye gelene kadar sıkıcı ve yorucu bir yolculuk sizi bekliyor. Bu sıkıcı süreci eğlenceli hale getirecek oyunlar sayesinde yeteneklerinizi eğlenceli bir şekilde arşa çıkarabileceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Robocode

1- Robocode

Robocode oyununda robot tanklarınızı kodlayarak onları birbiriyle savaştırmanız gerekiyor. Java, Scala, C# ve daha fazla gerçek kodlama dilini kullanarak robotlarınızı başarıya götürecek olan yapay zekayı yazmayı öğreneceksiniz. 

2000 yılında piyasaya çıkmasına rağmen Robocode hala düzenli olarak güncelleniyor. Açık kaynak kodu ve sürükleyici yapısı sayesinde kodlamayı hızla öğrenmenizi sağlayacaktır.

2- Codingame

2- Codingame

Gerçek kodlar yazarak bulmaca çözmeniz gereken Codingame oyunu web temelli bir oyun. Java, C#, JavaScript, Lua, Go, Rust gibi 25'ten fazla program dilini destekliyor. Her bulmaca için farklı temanın olması oyunu daha eğlenceli hale getiriyor.

3- Codecombat

3- Codecombat

Yalnızca kod yazarak çözebildiğiniz oyun benzeri bulmacalar içeren Codecombat bir web uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Codingame benzeri olsa da farkı öğretmenler için özel bir versiyonunun olması. Bu sayede öğrenciler için sınıf olarak etkinliklere katılabilirsiniz.

4- Codewars

4- Codewars

Codewars aslında kodlama alıştırmaları yapmak ve algoritmik zorlukları çözmek için kullanılan bir araç. Bulmacaları tamamladığınız zaman aldığınız puanlar verimliliğe göre değerlendirilir. Ayrıca Codewars'ta başkalarının aynı bulmacalar için ürettiği çözümleri de gözlemleyebilirsiniz. Bu sayede aynı problemin farklı kodlama yöntemleriyle çözümlerini bulabilirsiniz.

5- Vim Adventures

5- Vim Adventures

Programlama uzmanlarının kullanmayı çok sevdiği sıra dışı metin düzenleyici Vim'in nasıl kullanıldığını Vim Adventures ile oynayarak öğreniyorsunuz. Vim başlı başına bir programlama dili olmasa da Vim'de uzmanlaşarak daha verimli bir kod yazarı olmanın kapısını aralayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın