Görüş Bildir
Haberler
Hepsi Birbirinden Kullanışlı ve Kolayca Kullanabileceğiniz En İyi Video Düzenleme Programları

Hepsi Birbirinden Kullanışlı ve Kolayca Kullanabileceğiniz En İyi Video Düzenleme Programları

Entel Feridun
16.01.2022 - 08:00

Çektiğiniz bir fotoğrafı kırpmak ya da filtrelemek için birçok mobil ya da masaüstü uygulama bulabilirsiniz. Ancak videolar için aynı şey söylenemez. Birçok insan kaydettiği anları daha sonra kırpabileceği, birleştirebileceği ya da filtreleyebileceği pratik bir video editleme uygulaması bulmak konusunda zorlanıyor. Üstelik telefonunuza uygun kullandığınız işletim sistemine göre video düzenleme uygulamaları seçeneklerinizi oldukça daraltıyor olabilir. Sizler için birkaç sevilen video düzenleme programlarını listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. FilmoraGo

12. FilmoraGo

Wondershare tarafından oluşturulan video düzenleme uygulaması FilmoraGo videolarınızı kolaylıkla düzenlemenize yardımcı olan bir araçtır. Kapsamlı tema, filtre ve efekt koleksiyonu sayesinde FilmoraGo ile görsel olarak çarpıcı ve profesyonel videolar yaratabilirsiniz. Aynı zamanda uygulama sahneleri kırpmaya, geçiş ve müzik eklemeye izin verir. Son olarak videoyu istediğiniz formata uygun boyutlandırabilirsiniz.

11. InShot Video Editor

11. InShot Video Editor

Birçoğunuzun video editleme konusunda araştırma aparyken sıkça rastladığı InShot Video Editor uygulaması yaygın kullanılan pratik bir araçtır. Ancak uygulamayı kısa videolar için tercih edebilirsiniz. Örneğin Instagram ya da Twitter'da paylaşmak istediğiniz videolar için. Basit bir video düzenleme uygulaması arayanlar için kaçınılmaz bir uygulama seçeneği denebilir.

InShot'ı indirmek ücretsiz diğer yandan Pro sürümü için ücretlendirmeler sunar.

10. Adobe Premiere Rush

10. Adobe Premiere Rush

Bir video kanalı içerik üreticisi olabilirsiniz ya da takipçileriniz için vlog çekmeye yeni başlıyorsanız Adobe Premiere Rush işinizi oldukça kolaylaştıracak bir uygulama. Kullanımı son derece pratik ve basit olan uygulama aracılığıyla tüm videolarınızı her sosyal medya platformuna uygun belirli en boy oranlarına ve kalite seviyelerine otomatik olarak dönüştürebilirsiniz. Standart video düzenleme özelliklerinin yanı sıra görüntüleri sürükleyip bırakmanıza, rengi düzeltmenize ve değiştirmenize, müzik ve seslendirme eklemenize ve hatta geçişler ve başlıklar eklemenize olanak tanır.

Aynı zamanda uygulama tabletinize ya da telefonunuzun işletim sistemine uygun formatta dosyanızı oluşturabilmektedir. Uygulama ücretli seçenekler sunar.

9. Quik

9. Quik

Video çekmek için GoPro kamera kullanan bir profesyonel ya da mobil cihazlarda kolay kurgu yapmak isteyen bir kullanıcı olabilirsiniz. İkisi için de Quik hem pratik hem de profesyonel bir seçim olacaktır. Profesyonel çekimleriniz için Quick'i tercih ederken, daha kısa ve mobil videolar için Quick App indirebilirsiniz. Videonuzu müzikle senkronize etmenize, fotoğraflar, başlıklar, hızlandırılmış diziler gibi yenilikler eklemenize olanak tanır.

Dahası kameranız düzgün bir açıdan çekmemişse Quik uygulamasının Horizon Leveling Editor yardımıyla sahnenizin açısını kolayca düzeltebilir.

8. iMovie

8. iMovie

Sırada iOs işletim sistemi kullanan Apple sahiplerinin muhakkak aşina olduğu ancak daha önce iMovie'yi duymayan iPhone ve Mac kullanıcılarını sevindirecek bir uygulama var. iMovie, Apple kullanıcıları için videoları düzenlemek ve müzik, fotoğraf ve başlık eklemek gibi birçok kolaylık sağlamaktadır. Stüdyo kalitesinde başlık animasyonu, yüksek kaliteli ve çağdaş video filtreleri ile video editinizi oldukça profesyonel bir imza ile tamamlamanıza izin verir.

CyberLink tarafından geliştirilen çok sayıda tasarım aracına sahip sağlam bir video düzenleme uygulaması olan PowerDirector

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Shotcut

7. Shotcut

Özellikle çok çeşitli gelişmiş ses düzenleme özellikleri bulunan Shotcut ile bas ve tiz ayarlamaları, dinamik sıkıştırma ekleme yapabilirsiniz. Shotcut ilk olarak Linux kullanıcıları için tasarlandığı için zor bir ara yüze sahip olduğu söylenebilir ancak müşterilerine öğrenmeyi kolay hale getirmek için geniş bir eğitim video koleksiyonu sunmaktadır.

Uygulama ücretsiz olarak FFmpeg, 4K, ProRes ve DNxHD gibi yüzlerce ses ve video formatını desteklemektedir.

6. Horizon Camera App

6. Horizon Camera App

Horizon Video Technologies Inc tarafından geliştirilen Horizon Camera uygulaması videonuzu boyutlandırmanıza ve kırpmanıza izin verirken videolar içerisinde kesitler oluşturmak için başarılı bir uygulamadır. 

Özellikle Android telefonlar için en iyi video editleme uygulamalarından bir tanesidir.

5. PowerDirector

5. PowerDirector

CyberLink tarafından geliştirilen çok sayıda tasarım aracına sahip sağlam bir video düzenleme uygulaması olan PowerDirector 4K kalitesinde videolar oluşturmanıza yardımcı olur. Uygulamada 30'dan fazla farklı düzenleme efekti ve kaymış görüntüleri düzenlemenize olanak tanıyan bir hareket izleme özelliği bulunmaktadır.

4. VivaVideo

4. VivaVideo

İçerisinde çok çeşitli düzenleme özellikleri bulunan VivaVideo uygulaması yeni başlayanlar için kullanım kolaylığı sağlıyor. Oldukça konforlu kullanımıyla videonuzu kırpmak ve filtrelemek gibi işlemleri bu uygulama aracılığıyla yapabilirsiniz.

Birden fazla kolaj şablonu ve temasından çıkartmalara, filtrelere, hareketli kliplere ve altyazılara kadar, VivaVideo profesyonel görünümlü videolar oluşturmak için favori efektlerinizi seçmenize de olanak tanır.

3. KineMaster

3. KineMaster

Çok yönlü bir video düzenleme uygulaması olan KineMaster videolarınızı düzenlemenize ve göndermek istediğiniz aygıta indirmenize ya da direkt sosyal medyada paylaşmanıza yardımcı olur. KineMaster ile metinler, resimler, ses ekleyerek videolarınızı birden çok katmanda düzenleyebilir ve hatta üzerine serbest çizim yapabilirsiniz. İçeriğinde videoyu kırpma ve bölme gibi temel düzenleme özelliklerine ek olarak ses karıştırma, renk anahtarlama, 3D geçişler, renkli LUT filtreleri, hız kontrolleri ve daha fazlası gibi bazı üst düzey ve gelişmiş özellikler bulunmaktadır.

Ücretsiz sürümü sınırlı özelliklere sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. YouCut

2. YouCut

Oldukça kolay bir ara yüze sahip olan YouCut ihtiyacınız olan tüm temel özelliklere sahiptir. Ayrıca videolarınızın hızını kontrol edip ayarlayabilir ve ayrıca yüksek çözünürlüklerini kaybetmeden sıkıştırabilirsiniz. Bu videoları depolama alanınıza göre yüksek kalitede veya düşük kalitede kaydedecektir. YouCut'u ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

1. Canva

1. Canva

Canva, çevrimiçi bir grafik tasarım aracıdır ve kullanıcılarına geniş bir içerik yelpazesi sunar. Sunumlar, sosyal medya gönderileri, logolar, afişler, infografikler ve videolar gibi birçok farklı türde içerik oluşturmanıza olanak sağlar. Ancak Canva'nın sunduğu hizmetler sadece bunlarla sınırlı değildir; aynı zamanda bir video düzenleme özelliği de sunar. Bu özellik, kullanıcılarının videolarını istedikleri gibi düzenleyerek, yaratıcı fikirlerini videolarına dahil etmelerini sağlar. Canva kullanarak videolarınızı yeniden boyutlandırabilir, iki videoyu birleştirebilir, kırpabilir ve daha fazla akıcılık için güzel video geçişleri oluşturabilirsiniz. Diğer yandan Canva'nın sunduğu kolaylıklardan biri de doğru editleme için kitaplıktan zevkinize uygun tasarımı seçebiliyor olmanız.

Canva'da videonuzu düzenlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
11
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın