Görüş Bildir
Haberler
Kısırlaştırma Sonrası Köpeğe Nasıl Bakılır? İşte Kısırlaştırma Sonrası Köpek Bakımının İncelikleri...

Kısırlaştırma Sonrası Köpeğe Nasıl Bakılır? İşte Kısırlaştırma Sonrası Köpek Bakımının İncelikleri...

Müge Kakşi
07.12.2021 - 12:10

Etçil ve memeli hayvan türleri arasında sayılan köpekler dünyada en çok evcil olarak beslenen hayvanlar arasında yer alıyor. Köpeklerin görünüş ve büyüklüklerine göre 400'den fazla ırka sahip olduğu biliniyor. Aynı zamanda köpekler, kedilerle birlikte dünyanın en geniş coğrafyasına yayılan hayvanlardan biridir. Günümüzde sokaklarda da sıkla rastladığımız köpeklere evlerde de sıkça rastlıyoruz. İnsanlarla benzer bazı özellikleri de olan köpekler memeli hayvanlardır ve tıpkı insanlar gibi bir aile kurmak isterler. Fakat bazı durumlarda sahipleri tarafından kısırlaştırılmak zorunda kalabiliyorlar. Kısırlaştırma da köpeğinizin küçük bir operasyon geçirmesi demektir ve sonrasında bir süre iyi bakılması anlamına geliyor. Köpeğini kısırlaştıran birçok kişi kısırlaştırma sonrası köpek bakımını merak ediyor. Peki, kısırlaştırma sonrası köpek bakımı nasıl yapılır? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri de köpekler olarak karşımıza çıkıyor. Çok eski zamanlarda beri avcılık ve bekçilik gibi çeşitli amaçlarla insanların yanında bulundurduğu köpekler zamanla evcilleşerek insan ırkıyla beraber yol almıştır. Duygusal hayvanlar olan köpeklere bazı nedenlerden dolayı kısırlaştırma yapılabiliyor. Köpeğin kısırlaştırılması ise bir ameliyat şeklinde olduğu için kısırlaştırma sonrası köpeğin bakımı büyük önem taşıyor. Birçok köpek sahibi köpeğini kısırlaştırdıktan sonra nasıl bakacağını internet üzerinden araştırıyor. Bazı noktalara dikkat ederek kısırlaştırma sonrası köpeğinizin hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlayabilirsiniz. Kısırlaştırma sonrası köpek bakımının inceliklerine dair tüm detaylara içeriğimizde yer verdik...

Kısırlaştırma Sonrası Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Kısırlaştırma Sonrası Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Köpeklerde kısırlaştırma birçok açıdan değerlendirilmekte ve sonucunda farklı yorumlara ulaşılmaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı köpeğini kısırlaştıran kişilerin kısırlaştırma ameliyatı sonrasında dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Köpeklerde dişi köpekte erkek köpekte kısırlaştırılabiliyor ve kısırlaştırma işlemi bir tür ameliyat olduğu için sonrasında da köpeğinizin bakımını iyi yapmanız ve iyileşme sürecini hızlandırmanız gerekmektedir. Kısırlaştırma sonra dişi ve erkek köpek bakımı şu şekildedir;

  • Köpeklerde kısırlaştırma ameliyatı sonrasında iyileşme 7 ila 10 gün arasında gerçekleşmektedir. Bu süre içerisinde köpekler hareketli hayvanlar olsa da ona loş ve konforlu bir alan hazırlayarak dinlenmesi sağlanmalıdır.

  • Beslenmeye başlaması için ameliyat ve anestezi etkisinin geçmesi beklenmektedir ve bununla birlikte köpeğiniz kendine geldikten sonra su ve yemek verebilirsiniz. Ayrıca direkt olarak beslenmesini eski düzen gibi değil porsiyonları azaltılarak verilmektedir çünkü köpeğiniz kusabilir veya dikiş yerleri zorlanabilir. Ayrıca beslenme düzenine ödül maması vs. gibi farklı yiyecekler katılmamalıdır.

  • Ameliyat yarasına 10 gün boyunca su değmemeli ve temiz tutulmalıdır. Bunun haricinde köpeğinizin ameliyat yerini yalamaması veya uğraşmaması için yakalık takılmalıdır.

  • Ayrıca köpeklerde kısırlaştırma ameliyatı sonrasında yaraların günde en az iki kere kontrol edilmesi ve herhangi bir akıntı, kötü koku ve kanama gibi durumlarda veterinerle irtibata geçilmelidir.

  • Kısırlaştırma ameliyatı sonrasında köpeklere ağrı kesici ve enfeksiyon önleyici ilaçlar verilebilir. Bu ilaçların kullanımına dikkat edilmeli ve veterinerin yazdığı ilaçlar haricinde ilaç verilmemelidir.

  • Ayrıca köpeğinizde kısırlaştırma sonrası çeşitli yan etkiler görülebilir. Örneğin denge kaybı, kusma, bulantı, baş dönmesi gibi bu gibi durumlar gözlerseniz veterinerinizi bilgilendirmeniz gerekecektir.

  • Köpekler kısırlaştırma ameliyatında bir iki gün sonra kendine gelecek ve oyun oynamak isteyecektir. Bu gibi durumlarda dikişlerinin açılmaması için çok hareketli durumlardan kaçınmak gerekir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?