Görüş Bildir
Haberler
Kimlik, Gerçeklik ve Felsefi Konuları ile Zihninizi Allak Bullak Edecek Psikolojik Dizi Önerileri

Kimlik, Gerçeklik ve Felsefi Konuları ile Zihninizi Allak Bullak Edecek Psikolojik Dizi Önerileri

Effy
05.07.2022 - 13:26

Gizem, gerilim, bilim kurgu ve psikolojinin harmanlandığı bir dizi arıyorsanız içeriğimize hoş geldiniz! Dizi izlerken bir yandan hayatı sorgulamanıza sebep olacak konular işleyen ve sizlere gerçekliği sorgulatacak birbirinden kaliteli dizileri listeledik. 👇

Not: Dizi özetleri Beyazperde'den alınmıştır.

Kaynak: https://www.cbr.com/best-shows-for-fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Severance (2022)

1. Severance (2022)

IMDb: 8,7

Özet: Severance, iş ve özel yaşam anılarını ayıran yeni bir prosedürle iş-yaşam dengesini yeni bir düzeye taşımayı amaçlayan bir şirket olan Lumen Industries'de yaşananlara odaklanıyor.

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower

2. WandaVision (2021)

2. WandaVision (2021)

IMDb: 7,9

Özet: WandaVision, idealize edilmiş bir banliyöde yaşayan süper kahramanlar Wanda ve Vision'a odaklanıyor. Yorucu bir hayatı arkalarında bırakmak isteyen süper kahramanlar Wanda ve Vision, güçlerini kullanmak zorunda olmadıkları bir hayatı arzular. Bunun için de sıradan bir yaşam sürebilecekleri idealize edilmiş bir banliyöde yaşamaya başlarlar. Artık geçmişte yaşadıkları zorlukları arkalarında bırakıp, sonunda istedikleri hayata kavuştuklarını düşünen Wanda ve Vision, çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

Oyuncular: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kathryn Hahn

3. Maniac (2018)

3. Maniac (2018)

IMDb: 7,7

Özet: Dizi, yaşadığı psikolojik sorunlardan dolayı akıl hastanesinde kalan bir adamın gerçeklikten kaçmak için kendi hayalinde yarattığı bir dünyada yaşaması konu ediliyor.

Oyuncular: Emma Stone, Jonah Hill, Sonoya Mizuno

4. Orphan Black (2013)

4. Orphan Black (2013)

IMDb: 8,3

Özet: Her şeyden ümidinizi kestiğiniz bir anda, geride bırakacağınız birileri de yokken; size tıpatıp benzeyen birinin kendini öldürdüğünü görseydiniz, ne yapardınız? Onun kimliğine bürünmeyi düşünür müydünüz mesela. Sarah biraz düşündü ve tereddüt etmeden verdi kararını, bu hayatı geride bırakacaktı. Peki ya onu bekleyen hayat, hiç de düşündüğü gibi değilse?

Oyuncular: Tatiana Maslany, Dylan Bruce, Jordan Gavaris

5. Humans (2015)

5. Humans (2015)

IMDb: 7,9

Özet: Evinizin her ihtiyacını gideren robot-insanlar (Synth denilen androidler)  hayatınızın bir parçası olsaydı nasıl olurdu? Teknolojik ilerlemeyle robotlara bağımlı yaşamımızı robotların gözünden izliyoruz.

Oyuncular: Eva-Jane Willis, Emily Berrington, Gemma Chan

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Upload (2020)

6. Upload (2020)

IMDb: 7,9

Özet: Teknolojik olarak gelişmiş ve insanların bilinçlerini sanal bir ölüm sonrası hayata aktarabildikleri bir dünyada Nathan, bir araba kazasında öldükten sonra hüsrana uğramış kız arkadaşı tarafından büyük bir göle bakan lüks ve rahatlatıcı bir yer olan cennet versiyonuna gönderilir. Nathan burada dünyadaki müşteri hizmetlerinden sorumlu olan Nora ile tanışır. Çok geçmeden ikisi arasında yakın bir bağlantı gelişir ve bu kısa sürede Nora ile Nathan arasında gizli bir aşk başlar.

Oyuncular: Robbie Amell, Andy Allo, Allegra Edwards

7. The Good Place (2016)

7. The Good Place (2016)

IMDb: 8,6

Özet: The Good Place, öldükten sonra kendisini The Good Place adlı yerde bulan Eleanor’un yaşadığı maceraları konu ediyor. Dünyada pek de iyi bir sicile sahip olmayan Eleanor, buraya yanlışlıkla gönderildiğini fark etse de bunu çevresindekilerle paylaşmaz. Ne var ki Eleanor’un gelişinden sonra kasabada işler rayından çıkmaya başlar ve Eleanor, komşuları Chidi, Tahani ve Jason ile birlikte sıradışı maceralara sürüklenir.

Oyuncular: Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil

8. Russian Doll (2019)

8. Russian Doll (2019)

IMDb: 7,8

Özet: Genç bir kadın olan Nadia, New York City’de düzenlenen bir partiye davetlidir. O, her zaman katıldığı partilere bir yenisinin daha ekleneceğini düşünür fakat bu parti daha önce katıldığı hiçbirine benzemeyecektir. Genç kadın bir anda kendisini ne olduğunu anlamadığı esrarengiz olaylar içerisinde bulur. Partinin ilerleyen saatlerinde kaza geçirip ölen Nadia, bir süre sonra hiçbir şey olmamış gibi uyanır. Üstelik yeniden partini tam ortasındadır. O partiden ne kadar uzaklaşmaya çalışsa da her defasında farklı kazalarla yeniden ölümün kollarına teslim olur. Tekrar tekrar ölen ve yeniden aynı güne geri dönen Nadia, bu partiden kurtulmanın yolunu bulabilecek midir? 

Oyuncular: Natasha Lyonne, Charlie Barnett, Greta Lee

9. Homecoming (2018)

9. Homecoming (2018)

IMDb: 7,4

Özet: Gizli bir devlet tesisinde çalışan insanların hayatının ve tesiste yaşananların anlatılır.

Oyuncular: Stephan James, Julia Roberts, Bobby Cannavale

10. Hannibal (2013)

10. Hannibal (2013)

IMDb: 8,3

Özet: Thomas Harris'in ünlü serisi Hannibal'dan uyarlanan dizi Red Dragon'a odaklanıyor. Hepimizin bildiği bu seri katil hikayesinde bu kez Bryan Fuller merkeze FBI Ajanı Will Graham ve onun akıl hocası Hannibal Lecter'ı alıyor.

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Caroline Dhavernas

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tabula Rasa (2017)

11. Tabula Rasa (2017)

IMDb: 8,0

Özet: Annemie D'Haeze, geçirdiği trafik kazasını sonucu hafızasını kaybeder ve bir kliniğe yatırılır. Fakat onun başındaki tek sorun bu değildir. Annemie, kaldığı hastanede Dedektif Wolker tarafından ziyaret edilir. Bu ziyaretin nedeni geçirdiği kaza değil, kısa bir süre önce kaybolan Thomas’ın yanında görülen son kişinin Annemie olmasındandır. Gizemli kayboluşun kilit ismi haline gelen Annemie kendisini aklamak için kayıp anılarını yeniden inşa etmek zorundadır.

Oyuncular: Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Jeroen Perceval

12. Ghoul (2018)

12. Ghoul (2018)

IMDb: 7,0

Özet: Bir Hindistan korku serisi olan Ghoul, bir askeri sorgulama uzmanı olan Nida Rahim'in gizli bir gözaltı merkezine geldiğinde, burada tutulan teröristlerin bazılarının bu dünyanın dışından olduğunu fark etmesiyle gelişen olayları anlatıyor. 

Oyuncular: Radhika Apte, Manav Kaul, Rohit Pathak

13. Mindhunter (2017)

13. Mindhunter (2017)

IMDb: 8,6

Özet: FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler. 

Oyuncular: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv

14. Black Mirror (2011)

14. Black Mirror (2011)

IMDb: 8,8

Özet: Dizinin her bir bölümü bir başka hikayeyi anlatıyor. İlk bölüm, sosyal medyanın başa bela olabileceğini gösterirken, ikinci bölüm televizyondaki yarışmaların birgün varabileceği noktaya parmak basıyor. Üçüncü bölüm ise; yakın bir gelecekte insanlar taktırdıkları hafıza çipleri sayesinde tüm hayatlarını depolayabilmektedirler. Hiçbir şey unutulmuyor, hiçbir ayrıntı atlanmıyordur. Peki ya bu, iyi bir şey midir?

Oyuncular: Daniel Lapaine, Miley Cyrus, Michaela Coel

15. Twin Peaks (1990)

15. Twin Peaks (1990)

IMDb: 8,8

Özet: David Lynch'ten televizyon dizilerine yeni bir soluk getiren dizi. Küçük bir kasabada Laura Palmer isimli genç bir kız öldürülür. Kendi halinde, sessiz sakin bir yerleşim yeri gibi görünen bu kasaba aslında hiç de göründüğü gibi değildir. FBI Ajanı Dale Cooper cinayeti araştırmak üzere, kasabaya gönderilir..

Oyuncular: Kyle McLachlan, Michael Ontkean, Madchen Amick

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Fargo (2014)

16. Fargo (2014)

IMDb: 8,9

Özet: Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır.

Oyuncular: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman

17. Penny Dreadful (2014)

17. Penny Dreadful (2014)

IMDb: 8,2

Özet: Viktoryan Dönemi Londrası’nda geçecek dizi; Dr. Frankenstein, Dorian Gray, Dracula gibi birbirinden ikonik karakterleri işliyor.

Oyuncular: Eva Green, Timothy Dalton, Josh Hartnett

18. The Haunting Of Hill House (2018)

18. The Haunting Of Hill House (2018)

IMDb: 8,6

Özet: Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeninden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev’de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır. Hush, Göz ve Oyun filmlerinden hatırladığımız Mike Flanagan’ın yaratıcısı olduğu Tepedeki Ev, Shirley Jackson’ın aynı adlı kült romanından uyarlanıyor.

Oyuncular: Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser

19. Dark (2017)

19. Dark (2017)

IMDb: 8,7

Özet: Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

Oyuncular: Louis Hofmann, Karoline Eichhorn, Lisa Vicari

20. You (2018)

20. You (2018)

IMDb: 7,7

Özet: Zeki bir New Yorklu olan Joe, bir kitapçı işletmektedir. Bir gün kitapçıya gelen Beck, Joe’nun ayaklarını yerden keser. Joe, ilk görüşte Beck’e aşık olmuştur. Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Beck’i elde etmek için teknolojiyi kullanmaya başlayan ve onu her yerde takip eden Joe’nun takıntılı tavırları Beck’in en yakın arkadaşı Peach’ı şüphelendirse de ona engel olamaz. Joe, sonunda Beck’in takipçisi olmaktan çıkıp erkek arkadaşı olmayı başarır. Ancak Joe'nun takıntılı hali artarak devam edince, işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.

Oyuncular: Penn Badgley, Ambyr Childers, Elizabeth Lail

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?