Görüş Bildir
Haberler
Kimi Aslanın Ağzından Kimi Namlunun Ucundan! Fotoğraf Çekeyim Derken Az Kalsın Canından Olan 10 Fotoğrafçı

Kimi Aslanın Ağzından Kimi Namlunun Ucundan! Fotoğraf Çekeyim Derken Az Kalsın Canından Olan 10 Fotoğrafçı

şeyda
21.11.2018 - 11:42

Savaş ve vahşi doğa fotoğrafçıları bu işte en çok riske giren kişiler ve bu yolda birçok can kaybı da verilirken, bazıları hayatta kalıp hikayelerini anlatabilecek kadar şanslılar...

Kaynak: http://listverse.com/2018/11/20/10-pi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arif Safeed

1. Arif Safeed

Pakistan'daki vahşi yaşam parkında, varlığından pek de hoşnut olmayan bu aslan tarafından saldırıya uğramış Safeed, neyse ki arabasının kapısını açık bırakmış ki zamanında koşup kurtulabilmiş. Daha sonrasında bu olayı çok eğlenceli bulan Arif Safeed isimli fotoğrafçı, bir daha kendini böyle bir tehlikeye atmamaya yemin etmiş.

2. Tracey Shelton

2. Tracey Shelton

2012 yılında Suriye'deki savaşta fotoğrafçılık yapan Sehlton, Suriye Arap Ordusu'nun tanklarından birinden atılan bomba yüzünden yaralanmış. Shelton'un ekip arkadaşlarından üçü hayatını kaybetmiş.

3. Andy Grimm

3. Andy Grimm

Trafikte canı sıkılınca tripodunu çıkarıp fotoğraf çekmeye başlayan Andy Grimm, Clark bölgesinin şerif yardımcısı Jake Shaw tarafından biraz yanlış anlaşılmış. Tripodu tüfek sanan şerif, Grimm'e ateş açmış ve iki kurşun Grimm'in göğsüne ve omzuna isabet etmiş. Grimm'e ateşkes çağrısında bulunmadan direkt ateş eden Shaw daha sonra mahkemeye çıkarılmış fakat suçsuz bulunmuş ve fotoğrafçıdan özür dahi dilememiş.

4. Mark Laita

4. Mark Laita

Kara mamba dünyanın en ölümcül yılanlarından biridir ve ısırığını sağ atlatmak neredeyse imkansızdır. 2012 yılında kara mamba yılanı tarafından ısırılma anını fotoğraflayan Mark Laita, o sıralarda yılan zehirleri hakkında bir kitap üzerinde çalışıyormuş. Isırıktan sonra çok fazla kan kaybeden ancak hayatta kalabilen Laita, o sırada ısırığı değil sadece yılanı fotoğraflamaya çalışıyormuş. Ancak akşam evine dönüp de çektiği fotoğraflara bakarken nasıl bir kare yakaladığının farkına varmış.

5. James Akena

5. James Akena

20 Ağustos 2018 tarihinde, Ugandalı askerler Akena'yı, hükümet karşıtı bir protesto sırasında fotoğraf çektiği için öldüresiye dövmüşler. Daha sonra Uganda ordusu, askerlerin cezalandırıldığına dair kamu bilgilendirmesi yapmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Willis Chung

6. Willis Chung

Yellowstone Milli Parkı'nda çekim yapan doğa fotoğrafçısı Willis Chung, bir ton ağırlığındaki bir bizonun gazabına uğramış. Hayvan sinirlendikten sonra bile fotoğraf çekmeye devam eden Chung, bizon artık çok yaklaştığında kamerasını ve tripodunu bırakıp koşmak zorunda kalmış. Kamera ekipmanları ile dikkati dağılan bizon, bir süre tripodu incelemeye başlamış ve Chung da onun bu halini başka bir makine ile fotoğraflamış.

7. Christophe Courteau

7. Christophe Courteau

Rwanda'daki Volcanoes Milli Parkı'nda ekibiyle birlikte çekim yapmakta olan Christophe Courteau, az kalsın 250 kg ağırlığındaki Akarevuro adı verilen gorilden bir yumruk yiyormuş. Ancak Akarevuro meğer sadece alan koruması yapıyor ve dişi goriller için endişeleniyormuş. Çekim boyunca hareketleri ile fotoğrafçıları tehdit edip durmuş.

8. Jonathan Pledger

8. Jonathan Pledger

Güney Afrika'da gergedanların fotoğraflarını çeken Pledger, bu gergedanı kızdırdığını fark edince kaçmak yerine fotoğrafını çekmeye devam etmiş ve şans eseri gergedan iyice yaklaştığında da görünüşe göre Pledger'ı affetmeye karar vermiş ve yön değiştirip çalılara doğru koşmaya başlamış.

9. Mohammed Shaffi

9. Mohammed Shaffi

Shaffi bir fotoğrafçı değil ancak bir kameraman. Somali'deki iç çekim sırasında çekim yapmaya çalışırken bir terörist tarafından vurulmuş ve ekip arkadaşlarından üçü de saldırı sırasında hayatlarını kaybetmişler. Somalili bir adamın arabasına binip kaçmayı başaran Shaffi hayatta kalan tek kişi olmuş.

10. Ron Haviv

10. Ron Haviv

1992'deki Bosna'yı işgal eden Sırplı askerlerin fotoğrafını çeken Ron Haviv, bir kadının cesedini tekmeleyen Sırp askerinin fotoğrafını çektiği için savaş suçu işlemekle suçlanmış ve hayatı ile tehdit edilen Haviv'in fotoğraflarının büyük kısmına el konmuş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
32
25
7
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yuuki

1992'deki Bosna'yı işgal eden Sırplı askerlerin fotoğrafını çeken Ron Haviv, bir kadının cesedini tekmeleyen Sırp askerinin fotoğrafını çektiği için savaş su... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Coskun Aral , Youtube kanalı açıp anılarını anlatmaya başladı bu konuda.https://youtu.be/DtTtHLsO1gw

Pasif Kullanıcı

90 lı yıllarda Haberci programını beklerdim gecenin 2-3 üne kadar.Coşkun abi iyidir.Arşivini youtube a taşıması baya iyi bir karar olmuş.Bu tür konulara karş... Devamını Gör