Görüş Bildir
Haberler
‘Kaçak Saraya Bağlanan Hortumları Keseceğim’

‘Kaçak Saraya Bağlanan Hortumları Keseceğim’

Onedio Medya
15.05.2015 - 16:00 Son Güncelleme: 15.05.2015 - 16:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı KılıçdaroğluAnkara’daki beyler duysun. Kaçak saraya bağlanan hortumları keseceğim, emekliye maaşını vereceğim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinini Kahramanmaraş mitinginde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

13 yıldır iktidardalar, 13 yıldır kredi açtınız, 13 yıldır tek başına yönetiyorlar. Kahramanmaraş’ta işsizlik var mı? 6 milyon 200 bin işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var, işyerini kapatan binlerce esnafımız var. Yanlış politika sonucu 2 milyon Suriyelimiz var.

Çalan çırpan, cebini düşünen değil halkı düşünen siyaset. Yandaşı değil, yoksulu düşünen siyaset. Bunu yapacağız. Bunu yaparken kimsenin kimliğini siyasete malzeme etmeyeceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz.

Refahı nasıl tabana yayacağız? Bu ülkenin işçisi, çiftçisi, emeklisi nasıl geçinecek? Refahı tabana yaymazsanız bir avuç zenginimin milyonlarca yoksulumuz olur. Refahı tabana yaymak için ilk adım Ramazan ve Kurban bayramında emekliye birer maaş ikramiye vereceğim. Sözüm sözdür. Hemen itiraz ettiler, efendim emekliye bu parayı verirken kaynağı nereden bulacaksın. Maraş’tan söylüyorum Ankara’daki beyler duysun. Kaçak saraya bağlanan hortumları keseceğim, emekliye maaşını vereceğim.

Sanıyorlar ki, emekliye her ay 10 bin lira vereceğiz, emekliye ne veriyorsun ki sen. Bir maaş ikramiye bayramlarda vereceğiz, dünyanın parasını vermiyoruz. Sen 13 yıl ülkeyi yönetiyorsun, emeklinin derdi nedir diye sordun mu? Bu emekli bayramlarda torunlarından neden kaçar, neden para vermez, neden kurban kesmekte zorlanır biliyor musun? Bütün bunları ben biliyorum, refahı tabana yayacağım. Açlığı, yoksulluğu, fakirliği bitireceğim, herkes yaşayacak.”

İMC Tv

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0