Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'nun Kararı Değişmedi: Adli Yıl Açılışına Katılmıyorlar

Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'nun Kararı Değişmedi: Adli Yıl Açılışına Katılmıyorlar

ATKN
31.08.2016 - 17:39

Adli yıl açılış törenine katılmayacaklarını açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, hükümetten gelen çağrılara rağmen kararlarını değiştirmedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 1 Eylül Perşembe günü Beştepe'de yapılacak adli yıl açılış törenine katılmayacaklarını yineledi.

Böke: Bahçeli isterse parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir

Selin Sayek Böke, 'Kuvvetler ayrılığına gölge düşüren herhangi bir adımın parçası olmayacağız' dedi.

'Hepimize düşen görev saray rejimine omuz vermek değil yargının bağımsızlığını savunmaktır' diyen Böke sözlerine şöyle devam etti:

'Biz CHP olarak bunu yapmaya ısrarla devam edeceğiz. Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir. AKP'nin Türkiye'yi 15 Temmuz'a getirmiş olan ideolojik ve partizan yaklaşımı her alanda kendini göstermeye devam ediyor. Polise türbanı serbest bırakarak laikliği tartışmaya açmaları bunun en somut örneği.'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu da törene katılmayacağını açıklamıştı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu da törene katılmayacağını açıklamıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBB'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: 

'15 Temmuz sonrası yaşanan, hepimizin ihtiyaç duyduğu milli birlik ve beraberlik ruhuna, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını ulusal ve uluslararası kamuoyunda sorgulatarak zarar verebilecek bir organizasyonu doğru bulmayacağımızı ve meselelerin iletişim yoluyla çözülebileceğine dair inancımızı' dile getirmiştik.

Bu süreçte, Yargıtay Başkanlığı ile karşılıklı sürdürdüğümüz yapıcı ve iyi niyetli diyaloğa rağmen, sorunun çözülememesi üzerine, 21 Ağustos tarihli kamuoyu açıklamamıza uygun şekilde yönetim kurulumuz, 2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni'ne Türkiye Barolar Birliği'nin katılmamasına karar vermiştir. 

Bu kararımız, tamamen yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır.'

Başbakan Yıldırım, törene katılın çağrısı yapmıştı

Başbakan Yıldırım, törene katılın çağrısı yapmıştı

Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na, törene katılma çağrısı yapmıştı.

Bahçeli: Anlamak mümkün değil

Bahçeli: Anlamak mümkün değil

Törene katılacağını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Başta Barolar Birliği, sonra da anamuhalefet partisi Türkiye'nin gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidip de başka bir konu için salona gitmek istemiyor, anlamak mümkün değil' demişti.

Ajanslar

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın