Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli Beştepe'deki Adli Yıl Açılış Törenine Katılıyor

Bahçeli Beştepe'deki Adli Yıl Açılış Törenine Katılıyor

ATKN
29.08.2016 - 14:22

MHP Genel Merkezi'nde gündemi değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TSK'nın Cerablus'a düzenlediği operasyonun yerinde olduğunu, terörle mücadelede hükümetin arkasında olduklarını ve diğer yandan PYD ile PKK'yı 'açık bir şekilde kullanmakta' olduğunu ifade ettiği ABD'nin bakışının ise 'hastalıklı' olduğunu söyledi. Bahçeli, gazetecilerin Meral Akşener ile ilgili bir sorusu üzerine sert yanıt verdi, 15 Temmuz'dan daha öncelikli bir konunun olmaması gerektiğini ve MHP'nin gündeminin devlet ile millet olduğunu söyledi. Bahçeli, 1 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki adli yıl açılış törenine katılacağını da açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

TSK'nın Cerablus operasyonu: 'Müdahale yerindedir, haklıdır'

TSK'nın Cerablus operasyonu: 'Müdahale yerindedir, haklıdır'

Suriye'deki vahşi boğuşmanın Türkiye'ye yansıdığını ve etnik ve mezhep kutuplaşmasının Türkiye'de yankılandığını ifade eden Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'ta Fırat Kalkanı adı altında askeri operasyon başlattığını anımsatarak, şöyle konuştu:

'ÖSO aktif rol almıştır. Bordo bereliler ve tanklar Suriye tarafına geçmiştir. Bölge ateş altına alınmıştır. Savaş uçakları hava operasyonuna katılmıştır. Meskur askeri müdahale yerindedir, haklıdır. Cerablus'u IŞİD'den arındırırken, boşalan alan YPG'nin yerleşmesine hiçbir şart altında müsaade edilmemelidir. Sözde terör kantonları arasındaki bağlantıya müsaade edilmemelidir. ABD Dışişleri Bakanı, PYD'nin Fırat'ın doğusuna geçmeye başladığını söylemiştir. Bu terör örgütü Fırat'ın doğusunda kalsa, batısında kalsa ne olacak. Terör örgütü, terör örgütüdür.'

Bahçeli, PYD ile PKK'yı 'açık bir şekilde kullanmakta' olduğunu ifade ettiği ABD'nin bakışının 'hastalıklı' olduğunu söyledi. 

Bahçeli'nin diğer açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Hükümetin arkasındayız'

'Hükümetin arkasındayız'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Devletin teyakkuzda bulunması ve her türlü güvenlik tedbirini almasının hayati olduğunu söyleyen Bahçeli, TSK'nın başarılı olması ve Türkiye'nin terörizmle savaşından alnının akıyla çıkması hususunda ellerinden gelen her türlü desteği eksiksiz vereceklerini ve terörle mücadelede hükümetin arkasında duracaklarını söyledi.

Bahçeli, Türkiye’nin 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana büyük bir risk ve tehdit dalgasıyla pençeleştiğini, küresel bir tehdit ve kolektif bir terör ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

'Alayını birden imha edin'

'Alayını birden imha edin'

'IŞİD, PYD, PKK'yı yok etmek için Türk milleti artık ayaktadır. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde hareket edilerek, terör örgütleri tamamıyla tasfiye edilmelidir. Vakit terörü bitirme vaktidir. Kahramanlarımıza diyorum ki ne kadar katil örgüt varsa gidin bulun, 'Alayını birden imha edin'. Biz yanınızdayız. Biz sonuna kadar arkanızdayız.'

'MHP ile ilişkisi olanın ilişkisini keseriz'

Bahçeli, FETÖ ile ilgili şöyle konuştu:

'FETÖ denen örgütlenme yedi ayakla genişlemiştir. TSK’dan tutun, eğitim kurumlarına, emniyete ve iş alanlarına kadar vardır. Bir de siyasi alanda da olduğu ifade edilmektedir. Şimdi herkesin sorduğu soru şudur; toplum oluşturan her alanda var olanlar acaba siyasette var mıdırlar? Eğer vardır deniyorsa bugün FETÖ’yle mücadele edenler siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım.

Eğer bir gözden geçirme içerisinde MHP’yle ilişkisi olan varsa partiyle ilişkisini keseriz. MHP’yle yol alması söz konusu olamaz.'

Meral Akşener sorusu kızdırdı:

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, disipline sevk edilen genel başkan adaylarından Meral Akşener ile ilgili, 'Paralel yapı ile mücadele kapsamında siyasetteki uzantılarıyla ilgili partilerde çatışmalar olduğu söyleniyor. Geride bıraktığınız olağanüstü kurultay sürecinde de ifadeleriniz vardı 'paralel yapının partiye sızmaya çalıştığı' yönünde. Bununla ilgili bir gelişme var mı? Disipline sevk edilenler oldu, Meral Akşener de dahil' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Bir defa 15 Temmuz'dan daha öncelikli bir konu olmaması lazım. Sürekli bir ismi telaffuz etmek size yakışmayan bir davranıştır. MHP'nin gündemi sadece o değildir. MHP'nin gündemi devlettir ve millettir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki adli yıl açılış töreni: 'Katılacağım'

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki adli yıl açılış töreni: 'Katılacağım'

Türkiye Barolar Birliği'nin 1 Eylül'deki adli yıl açılış törenine katılmama kararı üzerinden MHP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine, '1 Eylül'deki yargının açılış toplantısına katılacağımı ifade ediyorum' dedi ve Kılıçdaroğlu ile TBB'nin katılmama kararı ile ilgili şöyle konuştu:

'Türkiye'de birçok kurumun birbiriyle birlikte ve beraber hareket etmesini kazandırabilecek olan bir değerlendirmeyi önce hayra yorup sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. O sebepten dolayı başta Barolar Başkanlığı olmak üzere ana muhalefet liderinin de madem ki Cumhurbaşkanı ile 15 Temmuz sonrası gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidiyorlarsa Beştepe'nin içerisindeki bir salona gitmekte hangi sakıncayı görüyorlar; onu da anlamak zordur.'

Kamuoyunda dillendirilen 'Milli Mutabakat Hükümeti' hakkında görüşleri sorulan Bahçeli, '316 milletvekiliyle Meclis'te çok geniş bir desteğe sahip olan hükümet var. Bunun üzerine hangi milli mutabakatı kuracaksınız? Kiminle kuracaksınız? PKK'nın uzantılarıyla milli mutabakat olur mu? FETÖ'nün kalıntılarıyla milli mutabakat olur mu? Bunları görmek ve anlamak lazımdır. Her türlü fedakarlığa da hazırız tabi fedakarlık, hangi noktada bize neyi düşüyorsa ona hazırız anlamı taşır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sahipsiz değildir. Türkiye'nin bölünmesine ve parçalanmasına müsaade edilmeyecektir. Edenler olursa onları da karşımıza alır var olan gücümüzle her türlü mücadeleyi kanla, canla veririz' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın