Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan 'Kılıçdaroğlu'ndan Teklif Aldı' İddiasına Yanıt

Demirtaş'tan 'Kılıçdaroğlu'ndan Teklif Aldı' İddiasına Yanıt

Emre Ordu
02.12.2022 - 16:02 Son Güncelleme: 03.12.2022 - 09:32

Finans profesörü Özgür Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'para yönetimini devretme' teklifi yaptığı haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, 'Benim siyaset ile ilgili ne bir ilgim ne de isteğim yok. Şu anda teknokrat olarak kalmak istiyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin “Kalkınma Planı”nı açıklayacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” programı, 3 Aralık Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Duyurusu günler öncesinden yapılan bu etkinliğin ana başlığı ise ağırlıklı olarak ekonomi olacak.

Program öncesinde “Kalkınma Planı”nı hazırlayan kadroda; dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu, Angela Merkel'in başbakanlığı döneminde sağ kolu olan Jeremy Rifkin, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo’nun da yer aldığı duyuruldu.

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a teklif iddiası

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a teklif iddiası

Medya Koridoru'ndan Canan Kaya'nın haberine göre, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile Harbiye’deki Hilton Oteli’nde baş başa yemek yiyen Kılıçdaroğlu, Demirtaş’a 'para yönetimini devretme' teklifinde bulundu ve Türkiye’ye yatırım çekme konusunda destek istedi.

Demirtaş'tan yanıt geldi

Demirtaş'tan yanıt geldi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kulis haberinin ardından gözler Prof. Demirtaş'a çevrildi. Prof. Dr. Demirtaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'para yönetimini devretme' teklifinde bulunduğuna ilişkin habere önce 'el kaldıran mutlu adam' emojisi koymakla yetindi.

İddianın sosyal medyada giderek yayılmasının ardından Prof. Dr. Demirtaş, çıkan haberleri yalanladı.

Demirtaş, daha sonra yaptığı açıklamada siyasete girmek gibi bir isteğinin olmadığını belirtti:

Arkadaşlar; çok kez yazdığım gibi benim siyaset ile ilgili ne bir ilgim ne de isteğim yok. Şu anda teknokrat olarak kalmak istiyorum. Elbette Türkiye’nin zenginleşmesi, yatırım çekmesi, refaha ulaşması için arka planda kalmak kaydıyla ne gerekirse elimden geleni yaparım.

Ülkede sadece ben değil binlerce güzel insan var yardım edebilecek. Önemli olan alım gücümüzün artması. Son yıllarda alım gücü çöktü. Çok uyarılar yapıldı 10 yıldır. Umarım bu uyarılar bir gün herhangi bir siyasi parti tarafından dinlenir.

Hangi siyasi parti, bilim insanları ve uzmanlar ile beraber karar verirse ülke için doğru yapar. Dünya çapında parasal politikalar sıkılaşınca, bilimle karar veren ülkeler ayakta kalıyor lütfen unutmayın.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
54
9
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

Özgür hoca aşırı iyi niyetli birisi. Twitter de en boş kişilere bile ısrarla cevap veriyor. Bazen "MAL" a anlatır gibi anlatıyor ama hala anlamayanlar var.

Semih Kurnaz

TCMB, tam bağımsız olursa ve başına Özgür Demirtaş gibi bir bilim insanı gelirse enkaz kısa sürede toparlanır, insan gibi yaşamaya başlarız.

Trabuzeni

Kısa sürede toparlanacak durumda değil ülke

paranoid

Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo, Özgür hoca...bize böyle adamlar gerek ekonomide..