Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Soygun’ Açıklaması: ‘Nurettin Canikli Temiz Bir İnsan Değil’

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Soygun’ Açıklaması: ‘Nurettin Canikli Temiz Bir İnsan Değil’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Birgün Gazetesi’ne verdiği röportajda, hükümetin ‘ne götürsek kardır’ mantığıyla hareket ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, AKP’li Nurettin Canlikli için ise ‘temiz bir insan değil’ açıklamasında bulundu. CHP Başkanı ayrıca, seçimi ilk turda kazanacaklarını da iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Onunla aynı maaşı alıyorduk’

‘Onunla aynı maaşı alıyorduk’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Birgün Gazetesi’nin Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ile Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir’in sorularını yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, adı son günlerde sıklıkla anılan AKP’li Nurettin Canikli için ‘temiz biri değil’ açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Nurettin Canikli ile ilgili sözleri şu şekilde;

Canikli bu işin göbeğindedir. Ona çağrı yapalım sizin aracılığınızla. Kendisinin ve yakınlarının mal varlığı açıklansın. Hesap uzmanıyım. O da eski maliye müfettişi. Aynı maaşı alıyorduk. Benim mal varlığımı ben internet siteme koyuyorum. Altına imzamı atıyorum. Canikli de açıklasın mal varlıklarını. Bakan olarak aldığı para varsa ben de milletvekili olarak alıyorum. Bir kişi siyasete girdikten sonra zenginleşiyorsa o kişi malı götürüyor demektir. TMSF’nin başına bazı kişiler atandıktan sonra belli simsarların çıktığını, “Hangi fabrikaları almak istiyorsun, yeterli komisyonu verirseniz tüm imkanları sağlarım” diye listeleri götürüp belli iş adamlarına verdiklerini biliyoruz. Bunları gelip bana anlattılar. Canikli temiz bir insan değil. Görünen tablo o. Ticari Sicil Gazetesi’nde Canikli’nin Boydak ile ilgili yayınlanan sayısında ismi var. “Benim ilgim yok” diyor. İlgin de var bilgin de var. Her türlü imkanı sen onlara sağladın. Güvenceyi sen verdin. Bu kanun çıkarken itiraz etmesi lazımdı. “Bu kanun politik olarak benim geleceğimi karartan bir kanun” demesi lazımdı. “Bu kanun böyle çıkarsa Canikli haksız yere suçlanır” demesi lazımdı. Tam tersi.

‘Soygun düzenine geçtiler’

‘Soygun düzenine geçtiler’

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’de baştan sonra herkesin giderayak ne götürsek kardır anlayışında olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘soygun düzeni’ diye belirttiği ifadeleri ise şu şekilde;

Uzun yıllardır Türkiye’yi yöneten bir siyasal anlayış gideceğini anlamasıyla devleti soyulacak bir mekanizma olarak gördü. En tepeden en aşağıya… 'Ne götürürsek, ne çalarsak' kârdır anlayışı oluştu. Vakıflar aracılığı ile yapıyorlar. Bu vakıflara kimler para bağışladı? Bizim, “5’li çete” dediğimiz yapı vakıflara para aktardı. Rüşveti nereye ödeyeceksin? Yüz binlerce, milyonlarca doları Cumhurbaşkanı tarafından vergi muafiyeti verilen bir kuruma vereceksin. Hem vergiden düşeceksin hem ABD’ye götüreceksin… ABD’de de senin oğlun, gelinin alacak o parayı. Gökdelenler alacaklar, çiftlikler alacaklar. Burada milleti açık ve net soyacaklar. Gördüğümüz tablo o.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabuzeni

Sanmam ilk turda kazanacağınızı bu gidişle ilk turda muhalefetten düşeceksiniz Cemaatçi Halk Partisi

Zettairei

Bu adamın net değişmesi gerekiyor çünkü zamanında iyi olan gelişmeler için de şiddetle karşı çıkıştı, bu sebeple kendisine güvenemiyorum yani AKP zihniyeti i... Devamını Gör