Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Delidir Ne Yapsa Yeridir' Noktasındayız

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Delidir Ne Yapsa Yeridir' Noktasındayız

Onedio Medya
12.03.2016 - 00:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği karara saygı duymadığı yönündeki sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, 'Karar veren yargıcı neredeyse vatan haini ilan edeceksin. Bütün dünya gülüyor. Anadolu'da 'delidir ne yapsa yeridir' derler, o noktadayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluİzmir'de Ege Genç İşadamları Derneği'nin 72'inci Ege toplantısına katılarak, konuşma yaptı. Türkiye'de anayasa değişikliği ve başkanlık tartışmalarının 'sığ bir düzlemde yapıldığını' savunan Kılıçdaroğlu, 'Hükümet, Türk tipi başkanlık diyor. Nedir söyleyin biz de öğrenelim. Bir kişinin arzusuna göre bir ülkenin rejimi değişir mi? Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti nedir? Böyle demokrasi mi olur? ' diye sordu.

CHP lideri, 'Biz güçlendirilmiş parlamenter rejim istiyoruz. Yargı bağımsızlığı istiyoruz.' derken 'Yargısı bağımsız olmayan bur ülkede demokrasi ve adalet olmaz. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmaz. 'Ben Anayasa Mahkemesi kararına saygı duymuyorum' dedi. Şimdi ne diyor? 'Anayasayı koruyorum' diyor. Allah korusun sen anayasayı koruma. Sen başka işlerle uğraş. Sen telefon et, sıfırlat. Bu senin işin değil.'diye devam etti.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği karara saygı duymadığını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

'Allah aşkına beni bu tür adamlarla muhatap etmeyin. Emin olun, rahatsız oluyorum. Nesini yorumlayacağım böyle bir şey olabilir mi? Hukuksuzluğu, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamayı ilke edinen birine ben ne söyleyeyim. Anadolu'da zalimlere 'zulmün artsın' denir. Zulmün artsın ki bir an önce git. Gerçekten böyle. Ülkem adına üzülüyorum. Böyle bir şey olmamalı. Siz halkınıza hesap veremiyorsanız konuşma hakkınız yoktur. Oturduğunuz sarayın maliyetini bu milletten gizliyorsanız orada rahat uyuyamazsınız. Benim paramla yapacaksın bana hesap vermeyeceksin. Hangi demokrasi? Yemin edeceksin sonra tarafsızlığı unutacaksın. Bu namus ve şeref pazarda mı satılıyor? Bunları söylerken rahatsızlık duyuyorum. Karar veren yargıcı neredeyse vatan haini ilan edeceksin. Bütün dünya gülüyor. Anadolu'da 'delidir ne yapsa yeridir' derler, o noktadayız.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
72
53
25
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andy Dufresne

kaç seçim kaybettin ona karşı hala başarılıyım diyorsun bence sana gülüyorlar :))

Pasif Kullanıcı

Ağlanacak haline gülüyorsun. Bu mudur savunma ? O kendini başarılı düşünüyor diye, Tayyip'in yaptıkları doğru mu yani ?

delimsa

Fethullah halife ! Kemal başbakan ! Atilla taş sanatçı ! Hüseyin aygün insan ! Ertuğrul özkök gazeteci ! Mhp milliyetçi hdp kürt chp müslüman olursa ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ağzına sağlık sayın başkan