Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na Karaman'daki Skandala İlişkin 6 Soru

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na Karaman'daki Skandala İlişkin 6 Soru

ATKN
12.04.2016 - 14:47 Son Güncelleme: 12.04.2016 - 16:09

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde, bir kez daha, 'çocukları korumak yerine Ensar Vakfı'nı koruduklarını' söylediği hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Kendisine, 'Hâlâ çırak bile olamadı' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'Evet ben Mustafa Kemal'in ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. O zata söyleyin; sen de hırsızların ustasısın' dedi. Davutoğlu'na da 6 soru yönelten Kılıçdaroğlu, 'Bunlar kadını insan olarak değil cinsel obje olarak görüyor. Asıl hastalık burada. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler, kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim' dedi ve ekledi: 

'Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskesini kesinlikle indireceğim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. 

Karaman'daki skandalı hatırlatarak bir kez daha Aile Bakanı, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Bunlar sabah akşam din iman diyorlar. Kendi hırsızlarını korudular. Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?

Yine kıyameti koparacaklar. Kim hırsızın önüne yatarsa karşısında beni bulur. Kabataş'ta 40 kişi benim türbanlı bacıma saldırdılar dediler. Görüntüleri yayınlayacağım dediler. Kaç yıl geçti. Camide içki içilmedi diyen imamı doğru söyledi diye başka yere sürdüler.

Erdoğan'a 'çırak' yanıtı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bana çırak diyor; evet ben Mustafa Kemal'in ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. O zata söyleyin; sen de hırsızların ustasısın.

Aile boyu hırsızlık yaptılar. Müslüman israftan kaçınır arkadaşlar. Bu sarayı milletin parasıyla yaptıysan hırsızsın, bu sarayı kendi paranla yaptıysan israf yapıyorsun. O saray haram saray! Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskesini kesinlikle indireceğim.

'Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar düşmemişti'

Bakanın yolsuzluk yaptı 'Olsun, benim bakanım' dedi ama dosyayı kapattı. Mısır'daki sağır sultan biliyor ama parlamento bu işin üzerine gidemiyor. Medya eğer hükümetten yana ise her türlü kamu bankasından reklam ve kredi alabilirsiniz. Bunu dünya biliyor. Ne diyor AKP'li vekil başkanlığa ne gerek var yasama yürütme yargı zaten bizim elimizde dedi. Yasama ve yargıyı kendi elimde tutuyorum dediler. Böyle bir tablo ortaya çıkınca bir ahlaki erozyon ortaya çıkıyor. Vatandaş diyor ki bunlar çalıyorsa ben de çalabilirim. Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar düşmemişti. Her yerde ahlaki kurallar var sadece siyasette yok. Mekke'nin ileri gelen kadınlarından birisi takı çalarken yakalanıyor. Aracı bulunuyor ve Hz. Peygamberimizin affetmesini istiyor. Ama kararı veren kişi diyor ki 'İsterse Peygamberin kızı hırsızlık yaparsa yakalansın. O el yine kesilir' diyor.

Karaman’da bir olay oldu. Dinledim önce hiç sesimi çıkartmadım. Milletvekili arkadaşlarımı Karaman’a gönderim. Soğukkanlılıkla takip edin kimsenin adını ifşa etmeyin dedim. Olay medyada yer aldı ama öyle şeyler oldu ki aklım vicdanım almadı. Bütün AKP camiası, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, çocukları değil Ensar Vakfı'nı, oradaki derneği savunmaya kalktılar. Hiç kimse merak etmesin, sonuna kadar o çocukların haklarını biz savunacağız. O kadar ileri gittiler ki emin olun vicdanım asla kabul etmedi. '

'Kaç kere rastlanmış olması gerekir ki senin vicdanın rahatsız olsun?'

Kılıçdaroğlu, Ensar Vakfı’na yöneltilen cinsel istismar iddialarına ilişkin 'Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz' diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu da bir kez daha eleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri şu ifadeleri kullandı:

'Bakan buna bir kez rastlanmış olması kurumu karalamak için gerekçe olamaz diyor.  Bu lafa kimse AKP camiasından itiraz etmiyor. Vatandaşlara sesleniyorum. Kendi çocuklarını düşünsünler: Kaç kere rastlanmış olması gerekir ki senin vicdanın rahatsız olsun?

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:
  • 1- Yurt barındırma ve açma yetkisi sadece Milli Eğitim Bakanlığı'ndadır. Bu yetki Ensar Vakfı ve KAİMDER'e nasıl ve kimler tarafından verildi?

  • 2- Yıllardır faaliyette bulunan bu yurtlar için bugüne kadar bir soruşturma açıldı mı? Madem kaçak, madem Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevi, soruşturma açıldı mı?

  • 3- İmam Hatip Okulu Müdür Yardımcısı söylüyor: 'Bizim öğrencilerimiz Ensar ve KAİMDER'in evlerinde kalırdı'. Milli Eğitim Müdürü 'Karaman'da bu kurumlara ait ev ve yurt bulunmamaktadır' diyor. Yalan söylüyor, çünkü bu evlerde çekilen fotoğrafları gördük. Bu müdür görevinde midir değil midir?

  • 4- Ensar Vakfı başkanı şunu söylüyor. 'Bu sapık 2013’te 5 ay bizimle çalıştı, başka bağlantısı yok' diye açıklama yaptı. Ama o çocuklara istismarın 2012 ve 2013 yıllarında yapıldığı ifadelerle sabit. Bu da yalan söylüyor. 

  • 5- Türkiye genelinde bu evlerden, bu yurtlardan kaç tane var? 

  • 6- Yoksul ailelerinin çocuklarının barınması görevi Milli Eğitim Bakanlığı'na verilmiş. Bakanlık bu güne kadar hiçbir yurt barınma evi yapmamıştır. Bu evleri neden yapmadınız? Paranız mı yoktu, ailelerin çocukları bu evlerde kalsın?

'Sen o siyah çelengi götüreceksin Ensar Vakfı'nın önüne koyacaksın'

'Sen o siyah çelengi götüreceksin Ensar Vakfı'nın önüne koyacaksın'

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'İtiraz ettim. Ensar Vakfı'nın önüne neden yatıyorsunuz dedim. Koro halinde protestolar siyah çelenkler. Yahu sen o çelengi götüreceksin Ensar Vakfı'nın önüne koyacaksın. Bunlar kadını insan olarak değil cinsel obje olarak görüyorlar. Asıl hastalık burada. Ne yaparlarsa yapsınlar ne söylerlerse söylesinler kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim.

Sandılar ki geri adım atacağız.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
20
17
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nursema

Helal Kılıçdaroğlu

Sek...

Neresinden tutsanız elinizde kalıyor bu olay, o kadar usulsüzlük o kadar suç silsilesi var ki kime neyi soracağınızı şaşırıyorsunuz ama sırf ''BİZDEN BİRİ'' ... Devamını Gör

carnation

Zor yerlerden sordun ama olmaz böyleee :)