Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan AK Partililere Yanıt: 'Seçimler Ertelenemez'

Kılıçdaroğlu'ndan AK Partililere Yanıt: 'Seçimler Ertelenemez'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partililerin deprem gerekçesiyle seçimin ertelenmesine yönelik taleplerine yanıt verdi. Anayasa’ya göre seçimin ancak savaş halinde ertelenebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Savaş olmadığına göre, seçim ertelenemez” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremler nedeniyle seçimlerin ertelenmesi  tartışmalarıyla ilgili gazeteci Murat Yetkin’in sorularını yanıtladı.

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın seçimin ertelenmesine yönelik sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'Anayasa çok açık. Ancak savaş halinde seçim ertelenebiliyor. Savaş olmadığına göre seçim ertelenemez. Hiç kimse Anayasanın, yasaların dışında gerekçeler uydurarak kendisine özgü bir hukuk normu oluşturamaz. Anayasa var. 'Türkiye hukuk devletidir' diyorsak yapılamaz' ifadelerini kullandı.

"Kabile devletinde bile olmaz"

"Kabile devletinde bile olmaz"

Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın seçimlerin bir defaya mahsus ivedilikle ertelenmesi gerektiğine yönelik açıklaması için, “Ne demek bir defaya mahsus? Bu ifade 'bir kişiye bir sefere özgü bir hukuk normu oluşturalım' demektir. Demokrasilerde böyle bir anlayış yoktur. Kabile devletlerinde bile bu olmaz. Kaldı ki Anayasa hiçbir yoruma yer vermeyecek kadar gayet açıktır. Yine Anayasada, hiç kimseye, sınıfa, zümreye imtiyaz tanınamaz diye bir madde de var. Bakın, büyük bir deprem oldu, farkındayız. Göç hareketleri var, farkındayız. Ancak bugünkü teknolojik imkânlarla bu sorunlar kolaylıkla aşılabilir' dedi.

"İvedilikle seçim tarihi belirlenmeli"

"İvedilikle seçim tarihi belirlenmeli"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri, 'Peki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Arınç gibi “bir defalığına” deyip iddia edildiği gibi YSK’ya seçim erteletme girişiminde bulunabilir mi? Bu durumda tutumunuz ne olur?' sorusuna, 'Buna kalkışacaklarını sanmıyorum. Hukuk, hukukun üstünlüğü, yargıçlarda vicdan varsa buna kalkışacaklarını sanmıyorum. Anayasaya göre hâkim, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar verir' değerlendirmesinde bulundu. 

Seçimin ertelenmesi taleplerinin altında seçimden kaçma iradesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Ancak bu iradeyi YSK üzerinden hayata geçirmek yani kendi çıkarlarına göre bir defaya mahsus özel kararlar aldırmak istiyorlar. Sayın Arınç’ın açıklaması bunu gösteriyor. Tekrar ediyorum; kimseye özgü hukuk normu oluşturulamaz. Yapılması gereken, ister erken seçim olarak 14 Mayıs, ister zamanında 18 Haziran olsun, ivedilikle seçim tarihinin belirlenmesidir. Seçimden kaçmanın hiç kimseye bir yararı yoktur. Ancak zararını tüm ülke çekecektir' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
7
5
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Balik

ülkenin başına gelen kötü şeyleri fırsata çevirmek istiyorlar

Vejdin Dayan

bugüne kadar AKP'nin yapmak istediklerini dolaylı olarak izin verdiniz buna da izin verirseniz biz de sizi sileriz artık

tc Elif

Çünkü kaybedeceklerini biliyorlar.! O riski göze alamadıkları için her zaman ki gibi krizi fırsata çevirmeyi düşünüyorlar.! Ana muhalefetin buna da gücü yetm... Devamını Gör