Görüş Bildir
Haberler
'Kılıçdaroğlu'na Suikast' İddiası Sonrası Merdan Yanardağ'a Adli Kontrol Şartı

'Kılıçdaroğlu'na Suikast' İddiası Sonrası Merdan Yanardağ'a Adli Kontrol Şartı

Gazeteci Merdan Yanardağ, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddiasını gündeme getirmişti.  Hakkında soruşturma başlatılan Yanardağ, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Mahkeme, Yanardağ’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Samsun mitingine dikkat.. Suikast girişiminin bu mitingde yapılacağı da ileri sürülüyor'

'Samsun mitingine dikkat.. Suikast girişiminin bu mitingde yapılacağı da ileri sürülüyor'

Gazeteci Merdan Yanardağ, 'suikastı yapacak grubun Gürcistan'dan Türkiye'ye girdiğinin belirtildiğini' iddia etti. Yanardağ paylaşımında şunları kaydetmişti: 

'Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yaşamını derinden etkileyecek önemli bir olayı, -geç bir saatte de olsa- kamuoyu ile paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kaynağıma güvendim.. Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapacak bir grubun Gürcistan'a Türkiye'ye girdiği belirtiliyor. İddiaya göre, affedilmesinin karşılığı olarak bu işi organize eden kişi ise, firari işadamı Galip Öztürk. Metro Holding ve Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, uzun süredir bu ülkede (Gürcistan) yaşıyordu. Öztürk, bir kişiyi öldürmeye azmettirme suçundan mahkum olmuştu. Dediğim gibi bu bir iddia.. Kesin olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle isimler konusunda emin değilim. Ama çok önemli.. Düşük olasılıklı bir iddia olsa da, devletin bütün güvenlik birimlerinin dikkate almasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Bugünkü Samsun mitingine dikkat.. Suikast girişiminin bu mitingde yapılacağı da ileri sürülüyor. İlgili herkes uyarıyı dikkate almalı.'

Serbest bırakıldı

Serbest bırakıldı

Suikast iddiasını gündeme getiren gazeteci Yanardağ, daha sonra ortaya attığı iddiaların doğru olmadığı açıkladı. 

Yanardağ hakkında TCK'nın 217/A maddesinde düzenlenen 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Aşağılama'  suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatıldı. 

Soruşturma kapsamında bugün savcılıkta ifadesi alınan Yanardağ, hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcılığın talebini kabul eden mahkeme, Yanardağ’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ortalığı karıştırmaya yönelik açıklamalar yapanlarda bugün. . . Kılıçdaroğluna kim neden suikast girişiminde bulunsun, bir iktidarın en çok isteyeceği muhali... Devamını Gör

grandport

bu merdan gibi şerefsizi yok.. öyle ajanlık yapıp ben gazeteciyim demek yok...