Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Bu Kadar Ezdirmeyin: Kimseye Hesap Vermek Zorunda Olmadığınız 15 Şey

etiket Kendinizi Bu Kadar Ezdirmeyin: Kimseye Hesap Vermek Zorunda Olmadığınız 15 Şey

diazepam
24.02.2016 - 15:48 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 11:11

Kendinize çok yükleniyorsunuz, olmadık sorumlulukların altında ezilirken buluyorsunuz kendinizi. Hep yorgun, isteksiz ve keyifsizsiniz çünkü hak etmediğiniz şeyler için mücadele halindesiniz. Silkelenin, kimseye verecek hesabınız, ödeyecek borcunuz yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nasıl yaşadığınız aileniz de dahil kimseyi ilgilendirmez, hayatınızın hesabını vermek, nasıl yaşadığınızın açıklamasını yapmak zorunda değilsiniz.

Ben mesela bunu yalayarak yemek istiyorum, kime ne arkadaşım!?

2. Hayatınızdaki öncelikler sıralaması konusunda kimseye verecek bir hesabınız yok.

Belki ben en çok halka açık alanlarda twerk yapmayı seviyorum sana ne?

3. Ne zaman evleneceğiniz, ne zaman çocuk yapacağınız, ne zaman tatile gidip, ne zaman gece dışarı çıkacağınız konusunda karar verecek tek kişi sizsiniz.

Al bak bu da düğün davetiyem, yaşarsan mutlaka bekliyorum tamam mı cicim.

4. Eğer üzgün değilseniz, kimsenin gönlü kırılmasın, incinmesin diye özür dilemek zorunda değilsiniz, sonra üzülen siz oluyorsunuz.

Hazırsan özür dileme işlemini başlatıyorum.

5. Neden yalnız kalmaya ihtiyacınız olduğunu izah etmek, bunun için mazeret üretmek zorunda değilsiniz, çünkü yalnız kalmak istiyorsunuz.

Demek neden yalnız kalmak istediğimi anlayamadın, bak şöyle izah edeyim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayrıca neden keyifsiz olduğunuzu, neden “depresyonda” olduğunuzu, neden boş veremediğinizi açıklamak zorunda da değilsiniz.

Gerçekten keyfim yerine mi gelsin istiyorsun, bak gerçekten istiyor musun? Bekle bi dakika o zaman.

7. Kimseyi onaylamak, katılmadığınız bir düşünceye kibarlık olsun diye “tabii” demek zorunda değilsiniz, aykırı görüşlerinizden dolayı sizi sevmeyen varsa …. kadar yolu var.

Cidden gerçek düşüncemi mi bilmek istiyorsun?

8. Kimseye “her dediğine evet diyeceğim” diye bir söz vermediyseniz ki salak değilseniz vermemişsinizdir, kimsenin her söylediğine, her istediğine evet demek zorunda değilsiniz.

HAYIR!

9. Dış görünüşünüz, kıyafetiniz, saçlarınız, vs. konusunda kimseye hesap verecek değilsiniz, hayatı kendiniz için yaşıyorsunuz değil mi? Öyleyse değilsiniz.

Op-Paaaa!

10. Aynı şekilde yedikleriniz içtikleriniz konusunda da kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz, evet, para verip kendinizi zehirliyorsunuz, evet salata çok sağlıklı ama sevmiyorsunuz, evet 4 ıslak hamburger yiyorsunuz, birayı fıçıyla içiyorsunuz… Kime ne?

Bir dilim ekmeğimi de yiyeyim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlişkileriniz, sevgilileriniz, cinsel yaşamınız konusunda kimseye bir borcunuz yok ki dert anlatasınız? Sana ne sabahlara kadar mastürbasyon yapıyorsam? Seninkiyle mi yapıyorum?

11. İlişkileriniz, sevgilileriniz, cinsel yaşamınız konusunda kimseye bir borcunuz yok ki dert anlatasınız? Sana ne sabahlara kadar mastürbasyon yapıyorsam? Seninkiyle mi yapıyorum?

Tanıştırayım, adı pilsan...

12. İş hayatınız, zam alamamanız, iş yerinde eziliyor olmanız sizin probleminiz, kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz, evet, üç kuruş paraya eşek gibi çalıştırıyorlar sana ne?

Mesai bitiminde de patronun çiftlik evine gidip orada bahçıvanlık yapıyorum... Ne parası bedavaya.

13. Dini inancınız, inançsızlığınız tamamen sizin içinizde olan bir şey, kimseyle bunu tartışmak zorunda değilsiniz.

Şişşşşş tamam sus...

14. Aynı şekilde, politik duruşunuz da sizi bağlar, kimi destekleyip desteklemeyeceğinize kamuoyu yoklamasıyla karar vermiyorsunuz değil mi? O halde onlara ne!?

Oy vereceğim parti aşağıda... Eğil bak... Az daha eğil yahu, eğil, eğil...

15. Neden mi hala yalnızsınız? ONLARA NE?!

Bekle izahı şurada olacaktı hemen....

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonuç olarak kibarlık olsun diye, kimseyi kırmamak için, anlayışlı olayım diye hayatı kendinize zehretmeyin, kimseye bir açıklama yapmak, izahat vermek, hesap vermek zorunda değilsiniz. Kendi hayatınızı kendi istediğiniz gibi yaşayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1274
171
149
59
40
33
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kamil Zor

Tabiki bazı şartlar altında hiç kimseye parasızlıktan veya öksürükten yakınmıyorsanız sigara konusunda açıklamada yapmanız gerekmez.Kimseye fazla kilonuzdan ... Devamını Gör

isyankar koyun

Çok haklısın ya. Bu kadar nokta atışı yapılabilirdi. İnsanlara yakınmak onlara doğal olarak eleştirme yetkisi veriyor. -Ki vurgulamak gerek, bu tamamen doğal... Devamını Gör

muuzo

Hayat benim hayatım,karışmayın lan !!!???###

Validen

İçerik gibi içerik ya. Budur!