Görüş Bildir
Haberler
Kendi Medeniyetinizin Başına Geçin: Koloninizi ve Şehrinizi Kurup Özgürce Yönetebileceğiniz 10 Oyun

Kendi Medeniyetinizin Başına Geçin: Koloninizi ve Şehrinizi Kurup Özgürce Yönetebileceğiniz 10 Oyun

Büyük strateji veya şehir kurma oyunları, şüphesiz ki en sevilen oyun türlerinden birini oluşturuyor. Bu şemsiyenin altında oldukça detaylı strateji oyunlarından şehrinizi yönettiren oyunlara kadar birçok çeşitli eser bulunuyor. Biz de listemizde şehrinizi veya medeniyetinizi yönetmenizi sağlayan oyunlardan on tanesine yer verdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sid Meier's Civilization 5

1. Sid Meier's Civilization 5

Efsane strateji serisi Sid Meier's Civilization'ın en son çıkan ikinci oyunu Civilization 5, hem yıllanmış strateji hayranlarının hem de bu janra yeni alışan oyuncuların sevdiği bir eser. Farklı medeniyetlerden ve çağlardan Washington, Gandhi, İskender gibi efsane liderlerle etkileşime geçiyor, kendi medeniyetimizi bu tur bazlı oyunda yükseltmeye çalışıyoruz.

2. Europa Universalis IV

2. Europa Universalis IV

Büyük strateji denince akla ilk gelen oyun Europa Universalis IV, Civilization'a göre biraz daha kompleks olsa da yüzlerce stratejiseveri kendisine saatlerce bağlamayı başaran, efsanevi bir eser. EU4'te ülkenizin stratejisini gerçek zamanlı olarak yönetebilir, saatlerin nasıl geçtiğini anlamadan kendinizi derin analizler yaparken bulabilirsiniz.

3. Hearts of Iron IV

3. Hearts of Iron IV

Hearts of Iron IV de tıpkı EU4 gibi en bilindik büyük strateji oyunlarından bir tanesi. Strateji seviyorsanız ve oto kontrolünüz biraz zayıfsa kendinizi dünyayı fethetmeye çalışırken birden saatlerinizi harcamış şekilde bulabilirsiniz.

4. Cities: Skylines

4. Cities: Skylines

Büyük strateji sizi çok bunaltıyorsa, biraz da şehir yönetmek istiyorsanız Cities: Skylines'a bir göz atın deriz. Trafik, gün-gece döngüsü, yeni politikalar gibi çeşitli unsurları içeren bu oyunda stratejinin farklı katmanlarını dikkate alarak iyi bir belediye başkanı olmanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Cossacks 3

5. Cossacks 3

Kyiv merkezli bir stüdyonun ellerinden çıkan bu gerçek zamanlı büyük strateji oyunu, detaylı simülasyonları ve devasa savaş meydanlarıyla oyuncuların beğenisini kazanıyor.

6. SuperPower 2

6. SuperPower 2

Birçok bilindik büyük strateji oyununun aksine modern çağda geçen SuperPower 2'de nükleer kıyametlerden ticari ortaklık anlaşmalarına kadar detaylı senaryoları yaşayabilirsiniz.

7. SimCity

7. SimCity

Strateji oyunlarına yeniyseniz ve Cities & Skylines benzeri bir şehir yönetimi deneyimi istiyorsanız SimCity sizin için uygun bir seçim olacaktır. SimCity, yönetim stratejisi için temel ögeleri bulundurmasıyla birlikte yeni başlayanlara da uygun bir eser.

8. Stellaris

8. Stellaris

Strateji oyunlarının piri olan Paradox'un geliştirdiği Stellaris'te büyük stratejiyi bu sefer gezegenimizde değil, uzayda yaşıyoruz. Farklı uzaylı türleriyle tanışıyoruz, çeşitli yeni gezegenler keşfedip imparatorluğumuzun sınırlarını büyütüyoruz.

9. Kingdoms and Castles

9. Kingdoms and Castles

Strateji yapıp medeniyetinizi yönetmek istiyorsanız fakat çok salyalı bir deneyim aramıyorsanız Kingdoms and Castles'a göz atabilirsiniz. Küçük Orta Çağ kentinizi ejderha saldırılarına karşı savunup kaynaklarınızı doğru kullanarak hem sınırlarınızı büyütüyor hem de halkınızı mutlu etmeye çalışıyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Banished

10. Banished

Bir şehir kurma / strateji oyunu olan Banished'de vatanlarından sürgün edilen maceracılarla dolu şehrimizi yöneterek onlara yeni bir hayat sunuyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
4
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın