Görüş Bildir
Haberler
Kenan Evren, Devlet Töreniyle Devlet Mezarlığı'na Gömülecek

Kenan Evren, Devlet Töreniyle Devlet Mezarlığı'na Gömülecek

ATKN
10.05.2015 - 17:40 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 00:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kenan Evren'in cenaze programı belli oldu. Gülhane Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün akşam hayatını kaybeden 12 Eylül askeri darbesinin lideri, 7. Cumhurbaşkanı Evren için ulusal cenaze töreni düzenlenecek. Evren’in naaşı Salı günü törenin ardından Devlet Mezarlığı’na defnedilecek.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre Dışişleri Protokol Genel Müdürlüğü, Evren’in aile görüşlerini dikkate alarak cenaze programını belirledi. Devlet cenaze törenleri yönetmeliğinde, iki tip devlet cenaze töreni yer alıyor. İlki ulusal cenaze töreni. Bu tören sadece görevde veya ayrıldıktan sonra vefat eden cumhurbaşkanı için düzenleniyor. Resmi cenaze töreni ise cumhurbaşkanı dışındaki yetkililerin vefatlarında düzenleniyor.

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, Evren için Salı günü ulusal cenaze töreni düzenlenecek. Evren’in naaşı Salı günü sabah saatlerinde GATA’dan cenaze aracı ile Genelkurmay Başkanlığı karargahına getirilecek. Genelkurmay Başkanlığı yaptığı için burada askeri bir tören düzenlenecek. Törene, ordunun komuta kademesi ile eski komutanlar katılacak.

İkinci törenin Meclis’te yapılması gerekiyordu. Ancak Evren’in aile üyeleri, seçim öncesi tatilde olduğu gerekçesiyle Meclis’te tören yapılmasını istemedi. Cenaze töreni, Ankara’nın yeni protokol camisi olarak da adlandırılan Ahmet Hamdi Akseki  Camii’nde yapılacak. Törene, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören taburu ve bandosu katılacak. Evren’in naaşı,  top arabası üzerinde taşınacak. Evren, törenin ardından Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kenan Evren'in dün hayatını kaybetmesinin ardından nereye ve nasıl defnedileceği de tartışma konusu yaratmıştı.

Ankara’da, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alan 'Devlet Mezarlığı'nda, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları ile Kurtuluş Savaşı sırasında en az tümen komutanlığı yapmış 61 komutanın mezarları yer alıyor. 1988 yılında hizmete açılan ve 'anıt-park' niteliğinde olan bu mezarlık Milli Savunma Bakanlığı tarafından yönetiliyor ve halk tarafından ziyaret edilebiliyor.

Ajanslar, Milliyet ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0