Görüş Bildir
Haberler
Kayseri'de Operasyon: Boydak Holding CEO'su ve 10 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

Kayseri'de Operasyon: Boydak Holding CEO'su ve 10 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

FreiGeist
16.09.2015 - 08:28 Son Güncelleme: 16.09.2015 - 16:14

Kayseri'de sabah saatlerinde 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyon başlatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında işadamlarının da bulunduğu 11 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Gözaltına alınan isimler arasında Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ve Melikşah Üniversitesi yöneticilerinin de olduğu öğrenildi. AA haberi 'Boydak Holding'e 'Paralel Yapı' operasyonu' olarak duyururken  Memduh Boydak'ın avukatı Hürriyet'e  'Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok' açıklamasında bulundu. DHA muhabiri Oktay Ensari'nin CNN Türk ekranlarında verdiği bilgiye göre de operasyon Melikşah Üniversitesi mütevelli heyetindeki işadamlarına yönelik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00’de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. 

Polis ekipleri Talas İlçesi’nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Polis ekipleri, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın avukatı Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada 'Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok. Sadece Memduh Bey'in ifadesine başvurulacak şuan. Durum bundan ibaret' dedi.

Boydak'ın avukatı Melikşah Üniversitesi yöneticilerine ilişkin operasyon ile ilgili ise, bilgisinin olmadığını söyledi. Reuters'ın sorusunu yanıtlayan Boydak Holding Kurumsal İletişim Müdürü Ulaş Öztürk ise 'Şu anda gözaltı yok. Memduh Bey sabah emniyete çağrıldı, öğleden sonra ifadesi alınacak. Emniyete çağrılma gerekçesi Melikşah Üniversitesi, Boydak Holding ile ilgisi yok' dedi.

Melikşah Üniversitesi: ''Algı operasyonu''

Kayseri'de kurulu Melikşah Vakıf Üniversitesi, polis tarafından bu sabah düzenlenen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Melikşah Üniversitesi adına yapılan yazılı açıklamada bunun bir algı operasyonu olduğu iddia edilerek şöyle denildi:

'16.09.2015 tarihinde sabah 07.00 saatlerinde Üniversitemize bir algı operasyonu yapılmıştır. Operasyon, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu'nun soruşturma yazısı ile Kayseri 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği kararına dayandırılmıştır. Karara dayanak olan iddia, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite arazisi olarak tahsis ettiği alanda, birkaç arsa sahibinin şikayetine dayanarak kamulaştırma yoluyla sözde nitelikli yağma suçunun işlendiğine yöneliktir. Hemen belirtilmelidir ki, Üniversitemiz bu alanda söze konu iddialar çerçevesinde hiçbir kamulaştırma yapmamıştır ve şikayete konu taşınmazların malikleri, halihazırda şikayetçi olduğu ileri sürülen kişilerdir. Üniversitemizin eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan bu iddia nedeniyle üniversite alanında arama yapılması tamamen hukuka aykırıdır, tam anlamıyla bir algı operasyonu ve hukuk skandalıdır. Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Yeterli ve gerekli araştırmalar yapılmadan, birkaç kişinin sözde şikayetine dayanılarak yapılan arama kararı, yukarıda da belirtildiği üzere gerçek dışı iddialara dayanmaktadır. Üniversitemizde yapılan aramada bahse konu şikayetlere yönelik hiçbir somut suç delili bulunmadığı, arama sonrası düzenlenen tutanakla tespit edilmiştir. Üniversitemiz Yüksek Öğretim Kurumu denetiminde olup, düzenli aralıklarla denetlenmektedir. Suç uydurma yoluyla yapıldığı açıkça belli olan bu hukuksuz operasyonlara karşı her türlü şikayet ve talep hakkı Üniversitemiz tarafından kullanılacaktır. Diğer taraftan basın organlarına, arama yapılmadan önce servis edilen, üniversite yöneticilerinin gözaltına alındığı haberi de gerçeği yansıtmamaktadır.

Melikşah’a yönelik soruşturma dosyasına mahkeme gizlilik kararı verdi

Melikşah’a yönelik soruşturma dosyasına mahkeme gizlilik kararı verdi

Melikşah Üniversitesi’ne yönelik cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile ilgili olarak mahkemeden gizlilik kararı çıktı. Gizlilik kararı nedeniyle dosyanın içeriği hakkında açıklama yapılamıyor.

Melikşah Üniversitesi ve üniversitenin kurucu vakfının bürosuna yönelik polis baskını ile ilgili detaylar ortaya çıkıyor. 11 kişi hakkında gözaltına alınma kararının verildiği soruşturma dosyası ile ilgili savcılığın gizlilik kararı aldığı ortaya çıktı. Baskın yapılan eğitim kurumlarının avukatları, dosya ile ilgili gizlilik kararı alındığına dikkat çekerek, süreci ve müvekkilleri ile ilgili işlemleri takip ettiklerini açıkladılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜSİAD'dan açıklama

TÜSİAD'dan açıklama

Kayseri'de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Memduh Boydak ile ilgili TÜSİAD da yazılı bir açıklama yapıldı. TÜSİAD'dan yapılan açıklamada 'Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Memduh Boydak’ın bu sabah gözaltına alındığı haberi karşısında Yönetim Kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır. Memduh Boydak iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur, Memduh Boydak’ı, hakkındaki soruşturmadan aklanarak, bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz. Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Hukuk devletinde iş dünyası dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal her hangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacı esastır. Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız. TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak’a, Boydak ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileriz' denildi.

DHA, AA, CHA ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
0
0
0