Görüş Bildir
Haberler
Ege'de Mülteci Faciası: 5 Ölü

Ege'de Mülteci Faciası: 5 Ölü

Onedio Medya
17.03.2015 - 07:39 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 10:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen kaçakları taşıyan tekne battı. 

Fırtınada su alması sonucu batan teknede bulanan 5 kaçak öldü, kurtarılan 8 kaçak ise Bodrum Devlet Hastanesine tedavi altına alındı. Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Yunanistan'ın İstanköy (Kos ) Adasına kaçak yollarla gitmek isteyen 16 Suriyelinin bulunduğu tekne, saat 02.00 sıralarında iddiaya göre, fırtınada su alması sonucu battı. İhbar üzerine Sahil Güvenlik ekipleri bölgede 3 botla arama kurtarma çalışması başlattı. Sahil Güvenlik ekiplerinin arama-kurtarma çalışmalarına bölgedeki balıkçılar da destek verdi. Suriyeli kaçaklardan 5'inin cesedine ulaşılırken 8 kişi de kurtarıldı. Can yelekleri sayesinde yaklaşık bir saat suda kalan 7 kaçağın hipotermiye girdikleri ve kaldırıldıkları Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları belirtildi. 5 erkek Suriyeli kaçağın denizde bulunan cesetleri de aynı hastanenin morguna getirildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin, Kara Ada ile Haremtan Burnu arasındaki üç millik mesafede kayıp kaçakları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kayıp mülteciler aranırken, 46 kişilik başka bir grup kurtarıldı

Kayıp mülteciler aranırken, 46 kişilik başka bir grup kurtarıldı

Teknenin batması sonucu 5 kişinin öldüğü, 8 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı faciada kayıp oldukları belirlenen 3 mülteciyi arama çalışmaları sürerken Sahil Güvenlik ekipleri, Karaada açıklarında aralarında kadın ve çocuklarının da bulunduğu 46 kişilik Suriyeli başka bir mülteci grubunu farkederek kurtardı.

Bindikleri su alan lastik bottan son anda kurtarıldıkları öğrenilen 46 Suriyeli, işlemlerinin ardından bölgeye çağırılan iki küçük Sahil Güvenlik botuna aktarılarak jandarmaya teslim edilmek üzere Akyarlar İskelesi'ne götürüldü.

Osman Uras, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0