Görüş Bildir
Haberler
Katalonya, İspanyol Devletine Meydan Okudu

Katalonya, İspanyol Devletine Meydan Okudu

Ulaş
04.11.2014 - 16:58
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim hükümeti, Anayasa Mahkemesi'nin askıya alma kararına rağmen 9 Kasım'daki bağımsızlık yanlısı gayriresmi halk oylaması sürecinin devam ettiğini açıkladı.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim hükümeti, Anayasa Mahkemesi'nin askıya alma kararına rağmen 9 Kasım'daki bağımsızlık yanlısı gayriresmi halk oylaması sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Anayasa Mahkmesi'nin söz konusu halk oylamasına karşı İspanyol hükümetinin yaptığı itiraz başvurusunu kabul ederek oylamayı askıya almasının ardından Katalonya özerk yönetim hükümeti olağanüstü toplandı.

Toplantı sonunda basına açıklama yapan Katalonya özerk yönetim hükümeti sözcüsü Francesc Homs, 'Her şey hazır. Katalonya hükümeti, 9 Kasım ile ilgili süreci aynı şekilde muhafaza ediyor. Halk oylamasına katılım sürecinde hemen hemen her şey hazır. Katalonya hükümeti, Katalanların ifade özgürlüğüne karşı asla bir şey yapmayacaktır. Bizim içimiz rahat' dedi.

Katalonya'da 9 Kasım'da halk oylaması için sandıkların kurulacağını söyleyen Homs, buna rağmen 'yüzde 100 garanti veremeyeceğini' belirtti.

İspanyol hükümetini 'yapmadığımız bir şeyi yasaklıyor' diyerek suçlayan Homs, 'Katalanların temel haklarına saldırdığı gerekçesiyle İspanyol hükümeti hakkında Yüksek Mahkeme'de suç duyurusunda bulunacaklarını' ifade etti. Katalan hükümeti sözcüsü, 'Sorun aslında Anayasa Mahkemesi değil, İspanyol hükümeti. Çünkü şimdiye kadar Anayasa Mahkemesi meselenin yasallığını derinden araştırmadan sadece itiraz başvurusunu kabul etti' dedi. Homs ayrıca bağımsızlık yanlısı halk oylamasına destek için Katalonya'daki 'Kendi Geleceğine Karar Verme Hakkı Ulusal Paktı'nın bu hafta içinde toplanacağını açıkladı.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0