Görüş Bildir
Haberler
Karizmanızı Tavan Yaptıracak 19 Adımlık Cool Olma Rehberi

etiket Karizmanızı Tavan Yaptıracak 19 Adımlık Cool Olma Rehberi

'Cool Olmak' bir ortama girdiğinizde oraya girdiğinizin sinyallerini daha içeri adım attığınızda etrafa yayan, size karşı bir merak uyandıran, çoğu zaman da ekmeğini bol bol yediğimiz -ayarını kaçırmazsak- bir kavram. Her ne kadar doğuştan gelen bir kişilik yapısı olduğu söylense de sonradan kazanılmayacak özellikleri yok değil. İşte biz de sizler için bunları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kilit parça: Güneş gözlüğü

Muhakkak bir güneş gözlüğünüz olmalı ama burada kastettiğimiz öyle aynalı, 3 km öteden ben geliyorum diyen cinsten değil. Mümkünse siyah, simsiyah.

2. Siyah ağırlıklı giyinin

Öyle yastaymış gibi karalara bürünmeyin olabildiğince siyah parçalar kullanmaya dikkat edin.

3. Kulaklık olmazsa olmaz

Bu işin raconu tabii ki kulaklık, çünkü dışarısı ile ilgilenmiyormuş havası vermeniz gerekiyor. Burada da dikkat etmeniz gereken nokta fazla büyük bir kulaklık olmaması, renkli tercih edebilirsiniz.

4. Kahve bağımlılığı

Kahve içmeyen biri cool olamaz. İçemiyorsanız bile seviyormuş gibi yapın, elinizde gezdirin. Hatta sabahları kahve içmeden ayılamıyorum gibi klişeleri kullanabilirsiniz.

5. Bakımlı olun

Kendinize bakmayı ihmal etmeyin. Temiz ve özenli görünmek çok önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sosyal medyayı aşırıya kaçmadan kullanın

Sosyal medya velinimetimiz. Tamamen ilgisiz olmayın her şeyi takip edin, bilin ama ara sıra paylaşım yapın. Öyle her yediğinizi, içtiğinizi, gezdiğiniz yerleri paylaşmayın. Havalı doğa fotoğrafları, kahveli, kitaplı fotoğraflar kullanabilirsiniz.

7. Yazışmalarda mümkün olduğunca emoji kullanmayın

Olmazsa olmazlardan birisi de bu.

8. Az ama öz konuşun

Gerekmedikçe konuşmamaya, cevaplarınızı kısa tutmaya çalışın. Böylece karşınızdaki sizinle iletişim kurabilmek için daha da istekli olacaktır.

9. Sanatla ilgili olun

Mümkünse sanatın bir dalı ile uğraşın. Mesela bir müzik aleti çalın, resim yapın özellikle de bir şeyler yazmak büyük avantaj. Hiçbirini yapamıyorsanız en azından ilgili olun, söyleyecek iki çift lafınız olsun.

10. Acele etmeyin

Asla hiçbir şey için acele etmeyin. Bir yere mi yetişeceksiniz hayati değilse geç kalın, öyle metroyu otobüsü kaçırmamak için koşmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hoşlandığınız kişiye hemen yazmayın.

Konuşmak için can atsanız bile ilgili davranmayın bırakın o sizi arasın. Tabii karşıdaki sizin bu tavrınızdan dolayı uzaklaşabilir ya da onu başka birine kaptırabilirsiniz ama cool olmak istiyorsanız bunu göze alacaksınız.

12. Gizem yaratın

Gizemli olun, kendiniz hakkında çok şeyden bahsetmeyin, merak uyandırın. Böylece insanların sizi tanımaya çalışma istekleri artacaktır.

13. Fazla tepki vermeyin

Mümkünse tepkisiz olun. Hemen yanı başınızda kıyamet bile kopsa paniklemeyin. Birileri size bir şey anlatırken mümkün olduğunca ifadesiz olun ki ne hissettiğinizi merak etsinler.

14. Kolay kolay beğenmeyin

Hiçbir şeyi kolay kolay beğenmeyin. Çok beğendiğiniz bir şeye bile fena değilmiş gibisinden yaklaşın.

15. Fazla kalabalık ile takılmayın

Fazla kalabalık arkadaş grubu ile takılmayın. Ama bunu da abartıp yalnızlığın derin sularında yüzmeyin. Az ama öz arkadaşlarınız olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Size ulaşılması zor olsun

Gelen mesajlara anında cevap vermeyin. Her aramayı açmayın hatta mümkünse bir iki gün sonra geri dönün. Tabii bu tarz hareketlerin sonucunda arkadaşlarınız teker teker sizden uzaklaşabilir, sevdiğiniz kızı/erkeği kaçırabilirsiniz çünkü insanlarında bir sabrı var. Mühim olan ayarını tutturmak.

17. Fazla planlı yaşamayın

Plansızdan kastımız öyle sorumsuzca yaşamak değil. Mesela bir anda sevgilinize süpriz yapıp atlayıp bir yerlere gidin ya da herkes yağmurdan kaçarken siz yağmurun tadını çıkararak dolaşın.

18. Rahat olun

Her durum altında kendinize güvenin ve rahat olun!

19. Kendinizi sevin

İlk önce kendinizi sevin hatta en çok kendinizi sevin ama abartmayın. Mümkünse de bunu çevrenize fazla belli etmeyin yoksa cool olmak isterken narsist gibi algılanabilirsiniz.

Ancak unutmamak gerek ki, aslında bunların hiçbirine gerek yok içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın, kendiniz olun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4582
1220
1123
1117
435
370
370
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın