Görüş Bildir
Haberler
Kariye Müzesi'nin Camiye Dönüştürülüp İbadete Açılmasına Yunanistan'dan Kınama Geldi

Kariye Müzesi'nin Camiye Dönüştürülüp İbadete Açılmasına Yunanistan'dan Kınama Geldi

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Bizans döneminden kalma Kariye Müzesi’nin camiye dönüştürülmesi kararına Yunanistan’dan kınama geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada karar 'provokasyon' olarak nitelendirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamada kararın 'dünyanın her yerindeki dindar insanlara ve dünya medeniyetine ait anıtlara saygı duyan tüm uluslararası topluma karşı bir provokasyon olduğu' kaydedildi.

Danıştay müze statüsünü iptal etmişti

Danıştay müze statüsünü iptal etmişti

6’ncı yüzyıldan günümüze iyi korunmuş bir şekilde gelen Kariye, 1945 yılındaki Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülmüş, Danıştay 10’uncu Dairesi’nin 11 Kasım 2019 tarihli kararı kapsamında söz konusu Bakanlar Kurulu kararı iptal edilmişti. 

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Kariye Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına karar verilmişti.

Ayasofya'dan bir ay sonra gelen karar

Ayasofya'dan bir ay sonra gelen karar

Kariye Müzesi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilerek cami olarak ibadete açılması, Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması kararından bir ay sonra geldi. 

Danıştay 10'uncu Dairesi’nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından 10 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilerek ibadete açılması kararlaştırılmıştı.

Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk Cuma namazı 24 Temmuz tarihinde kılınmıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
53
50
16
11
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil orman

bir kesimim gönlü olsun diye yapılan şeylere bak, kariye müzesini cami yaptın da noldu? türkiyenin imajı şu an yerle bir, tamamen tarih, kültür düşmanı olara... Devamını Gör

Ancient Guy

Kubbesine kadar her yerinde azizlerin ve İsa'nın tasvirleri dolu. Nasıl kapatacaksınız o tasvirleri? Binanın içine duvarları ve kubbeyi kapatacak şekilde dik... Devamını Gör

Can Arat

Aynen öyle. İnanan veya inanmayan olması önemli değil ama sadece bunların abuk subuk işlerinden dolayı tamamen cahilce dinden soğuyan bir yeni nesil son dere... Devamını Gör

Can Arat

Allah belanızı versin lan! O içerideki müthiş sanat eserleri nolacak ??! Gerçek müslüman oraya gitmez o kadar söylüyorum. Protesto edin. Gitmeyin. Ya çıldırı... Devamını Gör