Görüş Bildir
Haberler
6. Yüzyılda İnşa Edilmişti: İstanbul Fatih'teki Kariye Müzesi İbadete Açıldı

etiket 6. Yüzyılda İnşa Edilmişti: İstanbul Fatih'teki Kariye Müzesi İbadete Açıldı

Batuhan
21.08.2020 - 08:43

1945'te Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülen İstanbul'daki Kariye Camii ibadete açılıyor. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla; Kariye Camii'nin Diyanet İşler Başkanlığına devredilmesine karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, Kariye Camii'nin müze ve müze deposu olarak kullanılmasına yönelik 1945 yılına ait Bakanlar Kurulu kararının, Danıştay 19'uncu Dairesi kararı ile iptal edilmesi üzerine Kariye Camii'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına karar verildi.

1945 yılında müzeye çevrilmişti

1945 yılında müzeye çevrilmişti

6'ncı yüzyılda Kariye Kilisesi olarak inşa edilen bina, İstanbul'un fethinden sonra 1511 yılında Sultan II. Bayezid'in sadrazamlarından olan Atik Ali Paşa tarafından camiye çevrilerek 'Atik Ali Paşa Camii' veya 'Kariye Camii' olarak anılmaya başladı. Bakanlar Kurulu'nun 2 Ağustos 1945 tarihinde aldığı kararla müzeye çevrilen Kariye Camii, Danıştay 19'uncu Dairesi'nin 2019 yılında aldığı kararla ibadete açılacak.

Alınan karara sosyal medyadan tepkiler geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
345
220
61
27
21
17
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Nasıl da sessiz sedasız yapıyorlar artık. Hadi Ayasofya siyasi amacı vardı, hadi orası prestijdi ulan bu ne o zaman? Siz neye karşısınız. Allah hepinizi kahr... Devamını Gör

mayhem

galata kulesi minare olsun komple bütün beyoğlunu açık hava camisi ilan edilsin.

Tıntın

Zaten adım attığınız yer cami salak yobazlar yüzünden yolsuzlukları camiyle kapatıyorlar.