Görüş Bildir
Haberler
Karakteri ve Oyunculuğuyla Milyonların Gönlünde Taht Kuran Keanu Reeves'in En Sevilen Filmleri

Karakteri ve Oyunculuğuyla Milyonların Gönlünde Taht Kuran Keanu Reeves'in En Sevilen Filmleri

R.G.
12.08.2021 - 11:12

56 yaşındaki Kanadalı oyuncu Keanu Reeves, son zamanların en çok konuşulan isimlerinden biri. Kariyeri boyunca oynadığı filmlerle izleyenlerin beğenisini alan Reeves, aynı zamanda normal hayatında da karakteriyle herkesi kendine hayran bırakmayı başardı. 

Özellikle evsizlere yardım etmesi, metroya binip insanlara yer vermesi ve kazandığı paradan kesip set çalışanlarına destek olması gibi pek çok olay gündem oldu. Keanu Reeves o kadar ünlü oldu ki ağzından çıkan her söz, yer aldığı her video internette defalarca kez paylaşılıyor. Muhteşem oyunculuğuyla ve karizmasıyla işte karşınızda Keanu Reeves'in en sevilen filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

9. Constantine - IMDb: 7.0

9. Constantine - IMDb: 7.0

Çeşitli güçlere sahip olan, doğaüstü olaylarla görevli bir dedektif olan John Constantine, gizemli bir intiharı çözmek için tutulur. Bunun bir intihar olduğuna asla inanmazlar. Constantine bu vakayı çözmeye çalışırken karanlık güçlerle savaşmak zorunda kalır. DC'nin çizgi roman uyarlaması olan Constantine, 2005 yılında vizyona girdi. Fantastik, aksiyon türündeki filmde Constantine rolünü Keanu Reeves canlandırıyor.

8. A Scanner Darkly - IMDb: 7.1

8. A Scanner Darkly - IMDb: 7.1

Yakın gelecekte bir yar altı polisi olan Bob Arctor, bir grup uyuşturucu kullanıcısı ile birlikte çalışır. Yeni ortaya çıkmış bir uyuşturucunun peşine düşen Arctor, zamanla kendi kimliğini kaybetmeye başlar ve bir kimlik arayışına girer. Animasyon, bilim-kurgu türündeki film 2006 yılında vizyona girdi. Bu filmin en önemli özelliklerinden biri daha önce çok hiç denenmemiş bir animasyon tekniği kullanılmış olması. John Arctor rolündeki Keanu Reeves'e, Robert Downey Jr. eşlik ediyor.

7. Speed - IMDb: 7.2

7. Speed - IMDb: 7.2

Jack Traven adında bir polis memuru, altında bomba olan bir otobüsü ve içindeki yolcuları kurtarmaya gider. Ancak bombanın patlamaması için otobüsün belli bir hızın altına düşmemesi gerektiğini öğrenir ve yoldayken otobüsün içine atlar. Polis memuru Jack, yolcuları kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapar. Döneminin en çok izlenen aksiyon filmlerinden biri olan 1994 yapımı filmde, Jack Traven rolünde Keanu Reeves bulunuyor. Aynı zamanda oyuncu kadrosunda Dennis Hopper ve Sandra Bullock gibi isimler de var.

6. Point Break - IMDb: 7.3

6. Point Break - IMDb: 7.3

FBI, son zamanlarda çeşitli banka soygunlarını inceler ve soyguncuların bir sörf çetesinden olabileceklerinden şüphelenir. Bunu araştırması için FBI, Johnny Utah adında genç bir ajanı yollar. Sörfçülerin arasına giren ajan kısa zamanda kendisini onlara yakın hisseder. 1991 yılında çıkan Point Break, Keanu Reeves'in ilk dönem filmlerinden bir tanesi. Polisiye ve aksiyon türündeki filmde Keanu Reeves, Johnny Utah rolünde. Sörf çetesinin liderini ise Patrick Swayze canlandırıyor.

5. Dracula - IMDb: 7.4

5. Dracula - IMDb: 7.4

Avukat Jonathan Harker, görevi gereği küçük ve gizemli bir kasabaya gelir ve Dracula ile tanışır. Dracula, Harker'in nişanlısı Mina'nın bir fotoğrafını görür ve ona aşık olur. Drakula, Mina'yı elde etmek için Harker ile İngiltere'ye gelir. Bram Stoker'ın aynı isimli romanının beyaz perde uyarlaması olan korku-gerilim türündeki Dracula, 1993 yılında vizyona girdi. Keanu Reeves filmde Jonathan Harker rolünde. Dracula'yı ise Gary Oldman canlandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

4. John Wick - IMDb: 7.4

4. John Wick - IMDb: 7.4

Emekliye ayrılmış bir tetikçi olan John Wick, mutlu bir hayat yaşarken karısını bir hastalık yüzünden kaybeder. Karısından ona sadece bir köpek kalır. Bir akşam evine giren üç kişi, köpeğini öldürüp arabasını çalar. John Wick yıllar önce bıraktığı mesleğine intikam için geri döner. Aksiyon türündeki John Wick, 2014 yılında vizyona girdi ve pek çok kişi tarafından çok beğenildi. John Wick karakteri ile harikalar yaratan Reeves, adeta şöhret patlaması yaşadı. Daha sonra iki devam filmi 2017'de ve 2019'da vizyona girdi. Dördüncü filmin de 2022 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

3. The Devil's Advocate - IMDb: 7.5

3. The Devil's Advocate - IMDb: 7.5

Başarılı bir savunma avukatı olan Kevin Lomax, karşısına çıkan en zorlu davaları bile kazanır. Müvekkilinin haksız olduğu bir davayı kazandıktan sonra çok büyük bir hukuk bürosundan teklif alır. Bu hukuk bürosunun teklifini kabul etmesi, hayatını dönüşü olmayacak bir şekilde değiştirir. 1997 yapımı olan bu dram, gerilim filminde Kevin Lomax karakterini Keanu Reeves canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda Al Pacino ve Charlize Theron gibi isimler de bulunuyor.

2. Dangerous Liaisons - IMDb: 7.6

2. Dangerous Liaisons - IMDb: 7.6

Hayatlarında asla parayı düşünmemiş, zengin Fransız aristokratlar hayatlarının çok sıkıcı olmasından dolayı, başkalarının hayatları üzerinden oyun oynarlar. Bu oyunlar genellikle tutku, ihanet ve güç üzerine oynanır. Keanue Reeves'in Le Chevalier Raphael Danceny rolünde olduğu film 1988 yılında vizyona girdi. Pierre Choderlos de Laclos'un aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlandı. Dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer ve Uma Thurman gibi isimler bulunuyor. Film, En iyi Uyarlama Senaryo Oscar'ı ve En İyi Kostüm Tasarımı Oscar'ı gibi pek çok ödül kazandı.

1. The Matrix - IMDb: 8.7

1. The Matrix - IMDb: 8.7

Thomas Anderson adında bir bilgisayar programcısı, normal bir şekilde hayatını yaşarken Trinity ve Morpheus adında iki kişiyle tanışır ve yaşadığı dünyanın aslında gerçek olmadığını öğrenir. Matrix adındaki kodlardan oluşan sahte bir dünyada yaşadığını öğrenen Anderson, Neo adını alarak hem gerçek dünyada hem de Matrix'te savaşmaya başlar. Bununla birlikte kendisini bir kimlik arayışının içinde bulur. 1999 yılında vizyona giren filmde Keanu Reeves Neo rolünde. Trinity ve Morpheus da Carrie-Anne Moss ve Laurence Fishburne tarafından canlandırılıyor. İki tane de devam filmi bulunuyor ve ikisi de 2003 yılında vizyona girdi. Serinin dördüncü filmi 2021 yılının sonunda vizyona girmesi bekleniyor. The Matrix serisi, 20 yıl sonra bile en iyi bilim-kurgu filmleri arasında yerini alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
11
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın