Görüş Bildir
Haberler
Kansızlığa Ne İyi Gelir? Kansızlıkta Nasıl Beslenilmeli?

Kansızlığa Ne İyi Gelir? Kansızlıkta Nasıl Beslenilmeli?

Müge Kakşi
26.08.2021 - 09:37

Anemi halk arasında kullandığımız adıyla kansızlık, vücudumuzda organlarımıza ve dokularımıza yeterli miktarda oksijen taşımak için bulunan, kırmızı kan hücrelerinin eksikliği sonucu ortaya çıkmaktadır. Kansızlık vücutta birçok hastalığa neden olduğundan kansızlık belirtileri ortaya çıktığında bir sağlık kuruluşuna başvurarak uzman doktor tarafından yazılan kan ilaçlarına bir an önce başlanmalıdır. Ayrıca kansızlık şikayeti olan kişiler kan ilaçlarının yanında beslenmelerine de dikkat ederek bu durumun önüne geçebilir. Peki kansızlığa ne iyi gelir? Kansızlıkta nasıl beslenilmeli? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yetişkinlere oranla çocuklarda daha fazla görülen kansızlık, farklı hastalıkların habercisi de olabiliyor. Ayrıca birçok anemi türü olabildiği gibi aneminin tek bir nedeni de yoktur ve bazen nedeninin belirlenmesi zor olabilmektedir. Halsizlik, sürekli uyku hali, baş dönmesi, uykusuzluk ve solgun bir cilt gibi çeşitli belirtilerle kendini gösteren kansızlığın önüne geçebilmek için beslenme düzenimizde değişiklikler yapabiliriz. Kansızlığa iyi gelen yiyecekleri haberimizde bulabilirsiniz...

KANSIZLIĞA NE İYİ GELİR?

Kansızlık vücutta istenmeyen belirtilere neden olabiliyor. Kansızlık olduğu taktirde doktorun reçete ettiği ilaçlar kullanılarak kansızlığın önüne geçilebilirken bununla birlikte beslenme düzenine de dikkat edilmelidir. Kansızlığa iyi gelen yiyeceklerden bazıları şu şekildedir;

  • Kırmızı et ve sakat at gibi hayvansal ürünler kansızlığa iyi gelen besinler arasında oldukça iyidir.

  • Ayrıca tavuk ve hindi gibi beyaz et ürünleri de kansızlık için oldukça önerilir.

  • Ton balığı ve somon gibi yağ bakımından zengin deniz ürünleri de kansızlıkla başa çıkmak için bire bir besinler arasındadır.

  • Kansızlığa iyi gelen besinler arasında hepimizin sofrasında olan yumurta da vardır.

  • Ayrıca kuru fasulye, mercimek, nohut ve barbunya gibi kuru baklagiller de zengin demir içeriği sayesinde kansızlığa bire bir besinler arasında yer alır.

  • Fındık, badem ve ceviz gibi yağlı kuruyemişler de zengin besin içeriklerinden dolayı kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir.

  • Portakal, muz ve çilek gibi taze meyvelerin yanında kuru incir, kuru erik, kuru üzüm ve hurma gibi kuru meyvelerde kansızlık açısından oldukça önemlidir.

  • Maydanoz, semiz otu, nane, roka, ıspanak ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzelerin birçoğu da zengin demir içeriğinden dolayı oldukça tavsiye edilir.

  • Düzenli pekmez ve tahin tüketimi de kansızlık açısından oldukça önemlidir.

  • Demir bakımından zengin mısır gevrekleri de kansızlık için tüketilen besinler arasında yer almaktadır.

  • Taze fasulye, börülce ve yeşil biber gibi sebzelerde kansızlık olduğunda tüketilebilecek sebzeler arasındadır.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın