Görüş Bildir
Haberler
Kanser Hastasına Titanyum Göğüs Kafesi Nakledildi

Kanser Hastasına Titanyum Göğüs Kafesi Nakledildi

Ulaş
12.09.2015 - 10:11 Son Güncelleme: 14.09.2015 - 13:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanyol bir hastayı hayata döndüren dünyanın ilk 3D yazıcıdan çıkan titanyum göğüs kafesi bir tıp mucizesi olarak değerlendiriliyor.

Kansere yakalandıktan sonra göğüs kemiğinin ve göğüs kafesinin bir kısmını kaybeden 54 yaşındaki İspanyol bir adam, dünyanın ilk 3D yazıcıdan elde edilen titanyum protez göğüsüyle hayata döndü.

Tıp alanında, titanyum implantlar daha önce de yapılmış olsa da, göğüs kafesinin son derece büyük bir kısmını oluştran böylesi bir yerleştirme son derece riskli bir operasyon. Genellikle çeşitli plaka bileşenleri kullanılarak üretilen titanyum protezler zaman içerisinde gevşeyerek farklı sorunlar çıkarabiliyor. İspanya’daki Salamanca Üniversitesi Hastanesi’nin bünyesindeki cerrahlar da bunu göz önünde bulundurarak özel olarak tasarlanmış, hastanın göğüs kafesinin yerine geçebilecek ve uzun dönemde güvenli olacak bir titanyum protez geliştirmeye karar verdiler.

Hastanın göğsüne ait yüksek çözünürlüklü 3D taramalar yapan cerrahlar bu protezin hangi bölgeye yerleştirilmesi gerektiğini tespit ettikten sonra Melbourne, Avustralya merkezli Anatomics adlı bir şirketten buna uygun olarak bir göğüs kemiği ve göğüs kafesi tasarlayıp üretmelerini istediler.

Arcam marka, etkileyici bir teknik altyapıya sahip 1,3 milyon dolar değerinde bir 3D yazıcı kullanılarak elde edilen ve bir tür tıp mucizesi olarak nitelendirebileceğimiz bu protez nihayetinde hastaya başarıyla nakledildi. Dünyada bir ilk olan söz konusu protez, böylece 21. yüzyılın en önemli teknolojileriden biri olan 3D yazıcıların yeteneklerini bir adım daha ileriye taşıdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0