Görüş Bildir
Haberler
Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü Silahlı Saldırıda Öldürüldü

Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü Silahlı Saldırıda Öldürüldü

FreiGeist
16.06.2015 - 10:35 Son Güncelleme: 16.06.2015 - 12:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli'de daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk bu sabah otomobilinde yanından geçen bir başka araçtan kurşun yağmuruna tutuldu. Ağır yaralanan Aktürk, hastanede hayatını kaybetti.

Kandıra F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk, bu sabah uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

KIRMIZI IŞIKTA KURŞUN YAĞMURU

Olay, İzmit'in Yeşilova Semti'nde trafik ışıklarında meydana geldi. Daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk'ün içinde bulunduğu aracın yanına yaklaşan otomobilden peş peşe ateş açıldı. Kurşunlardan 3'ü İsmet Aktürk'ün vücuduna isabet etti.

Ağır yaralanan İsmet Aktürk'ü, aracın şoförü hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Burada ameliyata alınan İsmet Aktürk doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

İsmet Aktürk'e ateş açanların yakalanması için tüm ekipler seferber edildi.

'Terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz'

Olay ile ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada 'terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz' diyen Koceli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İsmet Aktürk'ün daha önce görev yaptığı Osmaniye T Tipi Cezaevi'ndeki görevi nedeni ile bir sorun yaşadığını söyledi. Başsavcı Küçük konu ile ilgili bir takım bilgileri de elde ettiklerini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tören düzenlendi

Tören düzenlendi

İsmet Aktürk (40) için Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük'ün yanı sıra adliye çalışanları katıldı. 

Başsavcı Küçük, törende yaptığı konuşmada, 'Hepimiz bir şekilde O'na döneceğiz. Bunun bilinciyle çoluk çocuğun rızkını kazanmak için evinden çıkan ve işine gidemeden yaşamını yitiren kardeşimize uğurlar olsun diyoruz. Yeri nur olsun, mekanı cennet olsun. Yapanları en kısa zamanda adalet önüne teslim edeceğiz.' dedi.  

İl Müftü Vekili İlyas Öztel törende dua okudu. 

Cenaze töreninde İsmet Aktürk'ün eşi gözyaşlarını tutamadı. Aktürk'ün eşi daha sonra fenalık geçirdi, yakınları tarafından sakinleştirildi. ‘Benim eşim ne yaptı’ diye feryat eden kederli kadını yakınları yatıştırdı ve 112 ekipleri müdahale etti. Anne Aktürk’ün yanında çocukları Ayşegül Aktürk ve Mete Aktürk de yer aldı. Babasını saldırı sonucu yitiren küçük Mete’yi protokol teselli etmeye çaba gösterdi. Evli ve 2 çocuk babası Aktürk'ün cenazesi, yapılan törenin ardından memleketi Adana Tufanbeyli'ye gönderildi.

DHA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0