Görüş Bildir
Haberler
Kafatasının Bir Bölümünü Kaybetmişti: 3D Teknolojisi Sağlığına Kavuşturdu

Kafatasının Bir Bölümünü Kaybetmişti: 3D Teknolojisi Sağlığına Kavuşturdu

Samsun'da enfeksiyon nedeniyle kafatasında kemik kaybı olan Hasan Ayhan için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Medikal Tasarım Merkezi’nde 3D yazıcı tekniğiyle kafatası üretildi. Üretilen titanyum kranial implant başarılı bir operasyonla Hasan Ayhan'a nakledildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre 34 yaşındaki Hasan Ayhan enfeksiyon nedeniyle kafatasının bir bölümünü kaybetti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Medikal Tasarım Merkezi (METÜM) tarafından 3D teknolojisiyle yeni kafatasına kavuşan Ayhan'nın başarılı geçen ameliyatından sonra psikolojisinde de düzelme görüldüğü kaydedildi.

METÜM, kişiye özel implantların üretimi yapıyor.

METÜM, kişiye özel implantların üretimi yapıyor.

METÜM hakkında bilgi veren Merkez Müdürü Doç. Dr. Simel Ayyıldız burada beyin tümörü, trafik kazası, silah yaralanması ya da doğuştan gelen durumlarda kişiye özel implant yapıldığını söyledi. Hasta Hasan Ayhan’ın sağlığına kavuştuğu için mutlu olduklarını kaydeden Doç. Dr. Ayyıldız, şöyle devam etti:

'Son olarak ürettiğimiz bir ürün Samsun’da enfeksiyon nedeniyle kafatasında kemik kaybı olan 34 yaşındaki Hasan Ayhan isimli bir hastaya başarılı bir şekilde nakledildi. Ameliyattan önceki ve sonraki görüntüsü arasında inanılmaz bir fark oluşan hastanın psikolojisi de aynı oranda düzeldi. Ameliyatı gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Beyin Cerrahi ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Dursun Türköz ve ekibini tebrik ediyorum.'

Üretilen implantlar SGK kapsamında.

Üretilen implantlar SGK kapsamında.
İçeriğin Devamı Aşağıda

METÜM'de imal edilen tıbbi cihazların finansmanının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmasına yönelik bir protokol imzaladıklarını söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise şöyle devam etti:

'Özellikle gazilerimizin ve diğer vatandaşlarımızın ortez- protez ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik güzel bir adım attık. Bu protokolle, kamuda daha fazla hasta, merkezimizden yararlanma imkanı bulabilecektir. Vatandaşlarımızın daha etkin bir şekilde sağlık hizmetine ulaşmasına katkı sağlamak ve yaşam kalitelerini arttırmak bizim için çok önemli. Aynı zamanda alternatif üreticilerle rekabet edebilmek ve yurt çapında yaygın olarak tercih edilebilme adına önemli bir avantaj sağlamış olduk.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
37
16
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çağdaş Kara

bilim herşeydir