Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Çığlığı Hâlâ Duyulmuyor: Özgecan Aslan'ın Ardından 1369 Kadın Öldürüldü...

Kadınların Çığlığı Hâlâ Duyulmuyor: Özgecan Aslan'ın Ardından 1369 Kadın Öldürüldü...

Özgecan Aslan'ın 2015 yılında Mersin'de vahşice katledilmesinin ardından toplumda büyük bir duyarlılık oluşmasına karşın, kadına karşı şiddetin önüne geçilemedi. Aksine artarak devam ediyor. O günden bu yana 1369 kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, bu saldırganlığın önününe geçilebilmesi için siyasi mercilerin ve kolluk kuvvetlerinin asla tolerans göstermemesi gerektiğini vurguladı.

Ahenk Bayazıt'ın Milliyet'teki haberine göre, Özgecan’ın öldürüldüğü 2015 yılında 303, 2016’da 328, 2017’de 409, bu yılın ilk 9 ayında da 329 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Türkiye’de 2015’ten bu yana 1369 kadın katledildi.

"Özgecan bardağı taşıran son damla oldu"

"Özgecan bardağı taşıran son damla oldu"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, Özgecan Aslan’ın katledilmesini bardağı taşıran son damla olarak nitelendirerek, bu katliamla birlikte genç kuşakların cinayetlere karşı harekete geçtiğini söyledi.

Özgecan Aslan’ın toplumdaki kavrayış bakımından köşe taşı olduğunu belirten Kav, “Türkiye’nin 2012’de imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’ni 4 temel maddeye oturtabiliriz. Sözleşme; ilk olarak şiddetin ortaya çıkmasını engelleyen bir toplum yaratılmasını, bunun için kadın erkek eşitliğinin sağlanması gerektiğini belirtir. İkinci olarak olası tehditlerde koruma kanunlarını devreye sokar. Yine de şiddetin önüne geçilemezse etkin bir kovuşturma yürütülmesini ister. Bu 3’ü de yerine getirilemezse taraf ülkeleri kadının geleceğine yönelik somut politikalarını açıklamaya davet eder” diye konuştu.

"Cinayetlerde bahane kabul edilemez"

"Cinayetlerde bahane kabul edilemez"

Kav, yine 2012’de kabul edilen 6284 sayılı kanun sayesinde aynı yıl kadın cinayetlerinin ciddi oranda azaldığını söyledi. Ancak ilgili bakanlıkların ve kolluk kuvvetlerinin kadına karşı şiddete sıfır toleransla yaklaşması durumunda sorunun çözülebileceğini vurgulayan Kav, son 2 ayda 6 kadının ise geçim derdi bahanesiyle öldürülmesine dikkat çekti. Gülsüm Kav, “Nasıl ki okulundan dönen Özgecan Aslan ile, liseli Helin Palandöken için bahane olamazsa; ekonomik bahanelerle katledilen kadınlar için de bahane kabul edilemez” dedi.

Çok sayıda genç kadın reddettiği erkekler tarafından katledildi

Çok sayıda genç kadın reddettiği erkekler tarafından katledildi

Helin Palandöken

Öldürüldüğünde 19 yaşında olan Özgecan Aslan’ın ardından özellikle genç yaştaki kadınların katledilmesi gündeme oturdu. Özgecan cinayetinden 8 gün sonra Antalya’da 22 yaşındaki Hüsne Aslan, erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. İstanbul’da 17 yaşındaki Helin Palandöken, Muğla’da 18 yaşındaki İpek Kovan ile Adana’da 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya ise reddettikleri erkekler tarafından katledildi. Zonguldak’ta 23 yaşındaki Necla Sağlam, evine gelen tesisatçı tarafından boğazı kesilerek yaşamdan koparıldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
32
27
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
thesivasli

Bunlar sadece kayıtlı veriler. O rakam 2000'e yakındır.

Dertleryan

Kadınları kanun korumaz, eğitim korur. 6284 sayılı kanun baştan ayağa saçmalık. Erkekle kadını birbirine düşman eden bir kanun. Ayrıca kadın cinayetlerinin b... Devamını Gör

Dertleryan

Matematik dehası çocuklar yetiştirmeyi hedeflemeden önce vicdanlı bireyler yetiştirmeye ağırlık vermek gerek. Katil bir profesör yetiştirmektense vicdan sahi... Devamını Gör

yapiciinsan

cinayet ne kötü şey lan , biri ölüyor ve her şeyi gidiyor daha ağır cezalar gelmeli ölenin cinsiyetinin kadın olup olmaması pek bi umrumda değil , ortada c... Devamını Gör