Görüş Bildir
Haberler
Kadın Orgazmında Teslimiyetin Büyüsü

etiket Kadın Orgazmında Teslimiyetin Büyüsü

Cem Keçe
31.10.2023 - 17:58 Son Güncelleme: 12.11.2023 - 19:38

“Seks” coşkulu bir nehirdir, bu nehrin şelalesinden düşmek ise “orgazm”dır. Bir nehri yenemezsiniz, akıntısına ve coşkusuna teslim olmalısınız, onun gücünü kendi gücünüz gibi kullanmalısınız yani kontrolünüzü bırakarak gücü kontrol edebilirsiniz, zihninizi susturarak gücünüzü yükseltebilirsiniz. Bu nedenle kadın orgazmının kadim sırlarından birisi olan “teslimiyet”, bir kişinin cinsel isteklerini ve cinsel arzusunu veya iradesini partnerine ve “bedensel, eterik, duygusal, zihinsel ve ruhsal” olmak üzere “beş beden” hazzına kendiliğinden teslim etmesi, kendisini partnerine güvenle ve şehvetle bırakması, kontrolü ve düşünmeyi bırakması, odaklanıp sadece hissetmesi anlamına gelir. MetaSeks Cinsel Terapi'de, cinsel hazza ve partnere tam bir teslimiyet ve bağlılık göstermek cinsel bir değer ve orgazmın olmazsa olmazı olarak kabul edilir. Bu, kişinin hazza boyun eğmesini ve yaşamını MetaSeks öğretilerine uygun bir şekilde sürdürmesini ifade eder. Kadın orgazmı, cinsel ilişki sırasında, partnerbasyonla veya mastürbasyonla ulaşılan yoğun bir haz patlaması durumudur.

Teslimiyetin faydaları

Teslimiyetin faydaları

Teslimiyet, cinsel ilişkide kadın orgazmı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve kadın orgazmının olmazsa olmazıdır. Teslimiyet, kadının cinsel deneyim sırasında rahat ve özgür hissetmesine yardımcı olabilir. Kendini partnerine tam anlamıyla ve güven içinde bırakma ve beş beden olarak rahatlamayı teşvik edebilir. Rahatlık ve teslimiyet, orgazmı daha kolay ve daha yoğun hale getirebilir. Cinsel ilişki, duygusal bir bağın güçlendirilmesi için harika bir fırsattır. Partnerine güvenerek kendini teslim etmek, ilişkinin duygusal derinliğini ve bağlılığı artırabilir. Dikkatin tek bir noktaya odaklanması, hazza ve partnerin dokunuşlarına kendini güven içinde bırakma kadının orgazmı daha yoğun bir şekilde yaşamasına yardımcı olabilir. Teslimiyet, cinsel deneyimi daha istekli ve tutkulu hale getirir, orgazmın daha rahat ve doyurucu bir şekilde yaşanmasına yardımcı olur. Sonuç olarak, kadın orgazmı ve teslimiyet arasında güçlü bir bağ vardır. Ancak unutulmaması gereken önemli bir nokta, her bireyin cinsel deneyimlerinin farklı olduğudur. Herkesin tercihleri ve sınırları farklıdır, bu nedenle iletişim ve partnerin rızası her zaman önemlidir.

4 orgazm: “platonik & bedensel & tinsel & manevi”

Teslimiyet kadının 4 orgazmı deneyimlemesi için gerekli bir var oluştur. 

(1) Kadın cinsel siklusun plato evresinde akışta kalıp anı yaşadığında, cinsel uyarılma hissinden zevk aldığında, sevişme ve cinsel birlikteliği yeterince (7 dakika ve üzerinde) devam ettirebildiğinde, yeterince odaklandığında, ağrı ve acı gibi herhangi bir negatif etmen olmadığında manevi tatmin ve cinsel tatmin yaşar ve sonunda “platonik orgazm” deneyimler. Platonik orgazm, platonik aşk gibidir, gerçek orgazmda orgazmik platforma istemsizce gerçekleşen kasılmalar olmadan yaşanır. 

(2) “Bedensel orgazm” klitorisin, vulvar erojen ağın, orgazmik platformun, pelvik ve genital kas gruplarının istemsiz ve klonik kontraksiyonlarını içeren zihinsel, bedensel, ruhsal ve duyusal motor reflekstir. Kadınların vajinalarında, erkeklerin ise penislerinde net bir şekilde hissettikleri “refleks klonik kas kasılmaları”dır. Nöromusküler gerimin patlayıcı tarzda boşalması ve seksüel yanıtın pik yapmasıdır, bir spinal refleks tarafından başlatılan aşk kaslarını ve pelvik taban kaslarının klonik kontraksiyonlarıdır, cinsel uyarılmanın tepe noktasıdır, kadınların seks yapmayı istemelerindeki esas motivasyon kaynağıdır, her kadının “hakkı”dır. 

(3) “Tinsel orgazm” ise; düzenli bedensel orgazm yaşayan kadınlar için bir “armağan”dır, bedensel orgazmın daha yoğun ve derin bir formudur, çeşitli bedensel ve psikolojik cinsel uyaranlar sonucunda, ruhun ve bedenin harekete geçmesi, bedensel, zihinsel, duyusal ve ruhsal mekanizmaların etkisiyle, bireyde hem bedensel hem de ruhsal olarak deneyimlenen, “geçici şuur bulanıklığı”, “zamandan kopma”, “başka bir âleme gidip gelme”, “kontrol kaybı duygusu” ve ortalama 20 – 30 saniye süren “aşk kaslarında istem dışı ritmik kasılmalar” ile birlikte “tüm bedende güçlü kasılmalar”ın yaşandığı “yoğun ve derin bir orgazm olma durumu” olarak tanımlanabilir. Kadın orgazmı genellikle erkek orgazmından daha uzun sürebilir. Kadınların orgazmı sırasında kasılmalar yaşaması ve orgazmın şiddetinin değişebilmesi normaldir… 

(4) Cinsel siklusun 5. evresi olan “rezolüsyon – çözülme” evresinde hissedilen orgazmdır. “Son sevişme”nin yaşandığı, cinsel tatmin hissedilen, cinsel doyum hazzının yarattığı orgazma “manevi orgazm” denir. Bedende değil ruhta hissedilen ve dingin bir keyif olan manevi orgazm kadının operant şartlanması için gereklidir. “Operant şartlanma” bir eylem sonucunda ortaya çıkan ürünün o eylemin daha fazla yapılmasını sağlamasıdır. Manevi orgazm yaşayan kadın bir sonraki cinsel siklusu da başlatmış olur ve her daim sekse açık bir pozisyonda kalır.

Web

Instagram

Facebook

X

YouTube

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
0
0
0
0