Görüş Bildir
Haberler
Kabul Edelim Hepimiz Biraz Tırsıyoruz! Zodyaktaki 12 Burcun Ödünü Koparan Korku ve Fobileri Bir Bir Anlattık

Kabul Edelim Hepimiz Biraz Tırsıyoruz! Zodyaktaki 12 Burcun Ödünü Koparan Korku ve Fobileri Bir Bir Anlattık

Korku; her insanda içgüdüsel olarak bulunan, ölçüsü kişiden kişiye değişen bir histir. Stres gibi korku da belirli dozda olduğunda normaldir. Ancak korkunun hayat düzenini bozmaya başlaması durumuna fobi denir. Fobi bir durum karşısında gereksiz endişe etmektir. Her bireyde görülmez. Bakalım burçların korkuları ve fobileri nelermiş...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zodyak'ın en gözü kara burçlarından biri olan Koç'ların en büyük fobisi: Korkmaktan korkmak...

Koç'lar hiç belli etmez ama zayıf görünmekten, hafızalarda güçsüzlüğüyle yer etmekten öyle korkar ki ödleri patlasa bile bir kahraman gibi davranırlar.

Aynı zamanda her şeyin kendi kontrolleri altında olmasını istedikleri için kısıtlanmak ve bazı olayların önüne geçememesi onların korkularından biridir.

Son olarak maceracı ve hareketli ruhuna ters düştüğünden yaşlanmak ve sırılsıklam aşık olmak da onların en büyük fobileri arasında yer alıyor.

2. Boğa'lar rahatına düşkünlükleri ile bilinirler. Onların en büyük korkusu: Değişim!

Sakinliği ve stabiliteyi seven boğa burçları düzenlerinin değişmesinden ve huzurunun kaçmasından korkarlar. Tanıdık olmayan alanlarda yaşamaktan, yabancı bir fikrin içine düşüp, sahip olmadığı her ne ise onunla yüz yüze gelmekten içten içe korkar! 

Boğalar aynı zamanda biriyle rekabet etmekten de korkarlar. Ona meydan okunması, bu burç insanını delirtebilir. 

Bir de maddi dengesizlik. Boğanın parası çok kıymetlidir, hatta cebinde akrep olduğu söylenebilir. Sahip olduğu yaşam standartlarını kaybetme riski onun en çok korktuğu şeylerden biridir.

3. Dünyanın en neşeli, en çılgın kişileri olan İkizler'in elbette ki en büyük korkusunu duyunca şaşırmadık. Asosyallik!

Dostları olmasa, gıybet yapmasa, iki lafın belini kırmasa neylesin bu İkizler, şan şöhret para pulu. Yalnız kaldığını düşündükçe tüyleri diken diken olur onun. Oldukça konuşkan olan ikizler burcu diyalog kuramama, yeteneklerini ve hitabetini kaybetme korkusu yaşar. Sosyalliğine bağlı olarak yalnız kalmak da en büyük korkularından biridir.

Bir de 10 parmağında 10 marifet olan, pek mahretli bu burcun insanları  ellerini kaybetmekten çok korkar.

4. Bir yengeç her şeyden korkabilir. Ancak en büyük fobileri Agorafobi'dir. Kimsenin onları incitemeyeceği, güvende hissettikleri alanlarda durmayı tercih ederler.

Agorafobi, “kaçışın zor olduğu yerlerde veya durumlarda bulunma korkusu” olarak tanımlanır. Aslında agorafobiye sahip kişiler, bu korkunun esiridir.  Yengeçler, alıştıkları ortamlarda daha güvende hissetseler de ortaya çıkan kopukluk ve soyutlanma onlar için pek iyi değildir. Dışarı çıkıp onları korkutan şeyleri yapmaları gerek.

Ama dediğimiz gibi bu duygusal ve hassas karaktere sahip olan bu burç o kadar çok şeyden korkar ki: aldatılmak, ekonomik zorluklar, sevdiklerini kaybetmek, belaya bulaşmak....

Ne diyelim Allah yardımcıları olsun :(

5. Gösteriş ve lüks meraklısı Aslan'ların en büyük korkusu ise popülaritelerini kaybetmek...

Aslan burcunun asla dayanamayacağı bir şey varsa, o da bir odaya girdiğinde fark edilmemesidir. Gösterişten hoşlanan aslanlar tabii ki popülaritesini kaybetmekten, eskisi kadar tanınmamaktan ve sevilmemekten korkarlar. 

İyi niyetinin suistimal edilmesi, kişisel zevklerine yeterince para ayıramaması ve başarısızlık da onun diğer korkularıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oldukça titiz ve hastalık hastası olan Başak burçları en çok bulaşıcı hastalıklardan korkarlar. Şaşırdık mı!

Başak burcu insanı mikroplardan, virüslerden, kendisine hastalık geçirebilecek herkesten tırsar. Friendsdizisindeki Monica’nın yere bir şey döküldüğünde yaşadığı zihinsel çöküşü hatırlıyor musunuz? İşte aynen öyle. Size bu yüzden dava açamaz ama mümkün olsa kesin açar :)

Ölesiye tırstıkları bir başka şey ise belirsizlik...

7. Terazi'lerin ödünü koparan şey özel hayatında yalnız kalma korkusu. Bu yüzden ya tek eşlidirler ya da mutsuz.

Yetenekli ve idealist terazi burçları takdir edilmemekten, beğenilmemekten korkarlar. Estetik kaygıları fazladır. Bu nedenle partnerinin her anlamda iyi olmasını ister. İyi bir eş bulamama ya da yanlış partner seçimi onların en büyük korkusu.

Bir de Teraziler, ortamın elektriklenmesinden daha doğrusu kavga çıkmasından çok korkarlar. Birileriyle tartışma amaçlı yüz yüze gelmek onlara kabus gibi gelir. İnsanların gergin olduğu ortamlardan ışık hızıyla kaçarlar.

8. Kin, tutku ve gücün simgesi Akrep burcu insanı en çok gücünü ve iktidarını kaybetmekten korkuyor.

Kaybetmek fobisi, hiç belli etmeseler de Akrep'lerin tüm benliğini sarar. Liderliğini, sevdiği kişileri, sahip olduklarını kaybetmekten korkarlar.

Yine bu korku konusunda tam bir ikilem içerisindedirler. Çoğu Akrep, korktuğu şeyi delice isteyebilir. Evliyken aşık olmaktan korkar ama aşık olur. Birini kaybetmekten korkar, ama onu kaybetmek için elinden geleni yapar.

9. Yay burcu Zodyak'ın en maceracı ve özgür ruhlu burçlarından biri. Onların fobisine gelirsek: Klostrofobi!

Klostrofobi; kapalı yerlere karşı ya da çıkış bulamama korkusuyla oluşan sebepsiz, mantık dışı korku ve panik anlamına gelir. Yay burçları için bu korku fiziksel bir alandan çok özgürlüğünü kaybetmek anlamına geliyor. Evlenip kök salmak, sorumluluk alıp olduğu yere bağlanmak onu en çok korkutan şeylerdir. Özgürlüklerini engelleme potansiyeli olan her şey, onları korkutur.

Yay burcu Zodyak’ın en cesuru olarak geçinse de aslında büyük korkulara sahiptir. Yaptığı planların hayata geçirilmemesi ve hayatın buz gibi soğuk gerçekleri ile yüzleşmek onu çok korkutur.

Bir de yaşama sevincini kaybetmek ve mutsuz olmak onların en korkulu rüyaları.

10. İşkolik Oğlak'ların, başarı merdivenlerini teker teker çıkarken içlerinde tek bir korku vardır: “Ya başarısız olursam?”

Oğlak burçlarının kafası, iş odaklı çalışır. Her yaptıklarının temkinli ve yavaş olmasının sebebi de bu başarısızlık korkusudur.

Her zaman dik durmayı seven oğlak burçları dayanma gücü yüksek insanlardır. Bu yüzden başına bir şey geldiğinde ‘diğer insanlar ne der’ korkusu yaşarlar. Ayrıca kimseye muhtaç olmak istemediklerinden parasız kalmaktan çok korkarlar. Bu yüzden tedbirli davranırlar.

Bir oğlak, genellikle “Onlar ne der”, “Benim hakkımda ne düşünürler” gibi korkulara da sahiptir. Parasız kalmak da tırstığı durumlara en önemli örnektir. Çaresizlik ise hayatta en korktuğu şeydir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Özgür olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu! Kova'lar özgürlüklerinin kısıtlanmasından acayip tırsar.

Bağımsızlık bir Kova için her şey demektir. Kova içinde sıkışıp kalma ihtimali olan geleneksel yapıdan köşe bucak kaçıp, soluğu yeniliğin merkezinde alır. Çok şükür teknolojinin açtığı özgürlük kapısı, koca bir dünyanın parmaklarının ucunda olmasının verdiği paha biçilmez his, Kova’yı bir nebze olsun rahatlatıyor.

Kova burcu bir de rutinleşmekten acayip korkar. Özellikle hareketlerinin gözlem altında tutulmasından, başlarıyla istemediği şeyleri yapmaktan, değiştiremeyeceği durumlardan tırsar.

12. Hassas ve sevgi dolu burçlar olan Balık'lar sevgisiz kalmaktan korkarlar. Yine hassas oldukları için yalnız kalmak ve kendini ifade edememek de en büyük korkularıdır.

Aynı zamanda Balık burcu kendini akışa bırakmayı sever. Bu yüzden belli sürelerde yapılacak işleri yapmak, sürekli rapor vermek gibi durumlarla yüzleşmek korkar. Zamanla yarışmak onların en büyük korkularındandır.

Bir de Balıklar; asla büyümek istemezler, bu yüzden fantezi dünyasında yaşarlar.

Sizin burcunuz ve korkularınız ne? Yorumlarda buluşalım:)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
23
21
19
12
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın