Görüş Bildir
Haberler
Jeremy Rifkin Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Jeremy Rifkin Ne İş Yapıyor, Hayatı ve Kariyeri Nedir?

Jeremy Rifkin Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Jeremy Rifkin Ne İş Yapıyor, Hayatı ve Kariyeri Nedir?

GNS
01.12.2022 - 11:32

Amerikalı yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı aynı zamanda aktivist Jeremy Rifkin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu. Daha öncesinde eski Almanya başbakanı olan Angela Merkel'in danışmanlığını yapan Rifkin'in hayatı ve kariyerine dair tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Peki Jeremy Rifkin kimdir, kaç yaşında ve nereli? Jeremy Rifkin'in hayatı ve kariyerine dair tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı Jeremy Rifkin oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı Jeremy Rifkin oldu.

Size burada bahsettik:

Jeremy Rifkin Kimdir?

Jeremy Rifkin Kimdir?

26 Ocak 1945 yılında Amerika'da doğan Rifkin, ekonomik ve sosyal kuramcı, yazar, siyasi danışman, konuşmacı ve aktivisttir. Bilimsel ve teknolojik değişikliklerin ekonomi, iş gücü, toplum ve çevre üzerinde nasıl etkileri olduğuna dair yirmi kitap kaleme almıştır. Küresel ve ekonomik kriz, enerki güvenliği ve ilkim değişikliğinin zorluğunu konu edinen uzun vadeli ekonomik sürdürüşebilirlik planı olan 'Üçüncü Sanayi Devrimi'nin mimarıdır. Pensilvanya Üniversitesi Tufts Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Wharton School of Finance and Commerce'de ekonomi alanında lisans derecesi almıştır. Pennsylvania Üniversitesi Genel Mezunlar Derneği'nin 1967 Liyakat Ödülü'nü almıştır.

Jeremy Rifkin Hangi Ülkelere Danışmanlık Yaptı?

Jeremy Rifkin Hangi Ülkelere Danışmanlık Yaptı?

Rifkin, Wharton Okulu’nda 1994’te üst düzey yönetim için dersler vermeye başlamış ve 2000'li yıllarda danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır.  Avrupa Birliği, Çin Halk Cumhuriyeti, Almanya, İspanya'da danışmanlık yapmıştır. Rifkin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Janša’ya Avrupa Konseyi Dönem Başkanlıkları sırasında ekonomi danışmanlığı yapmıştır. 

1968-1969 yıllarında ABD savaş suçları hakkında rapor vermek isteyen Vietnam Savaşı gazilerinden oluşan Yurttaşlar Komisyonu’nu kurmuştur. Danışmanlıklarının yanı sıra dünyanın önde gelen 100 yenilenebilir enerji şirketi, inşaat şirketi, mimarlık firması, emlak şirketi, bilişim şirketi, enerji ve kamu hizmeti şirketi ve ulaşım şirketinden oluşan Üçüncü Sanayi Devrimi Küresel CEO İş Yuvarlak Masası’nın kurucusu ve başkanıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
8
7
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın