Görüş Bildir
Haberler
Japonya'da Çalışanlara Zorunlu Tatil

Japonya'da Çalışanlara Zorunlu Tatil

İçeriğin Devamı Aşağıda

Japonya'da kamu ve özel sektörde çalışanlar yılda 5 gün zorunlu izinli sayılacaklar. Tatil hakkını kullanmak istemeyenler hakkında ise yasal işlem başlatılacak. Kanunun, sürekli çalışma sonrası oluşan ruhsal hastalıkların önüne geçmek için çıkartıldığı belirtiliyor.

Japon hükümeti çıkardığı bir kanunla çalışanlara mecburi tatil yapma hakkı getirdi.

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmada, ülkede çalışanların yarısından fazlasının yılda 18.5 gün olan ücretli izin hakkını kullanmadığı ortaya çıktı.

Araştırmaya göre Japonlar tatil hakkını kullandıkları zaman kendilerinden boşalacak olan iş gücünün patronları tarafından arkadaşlarına verileceğinden endişe duyarak tatile çıkmıyorlar. Japon çalışana göre herkes kendi işini kendi yapmalı arkadaşının işi ise geçici de olsa bir başkasına yüklenmemeli.

Yomiuri gazetesinde yer alan haberde, Japon hükümetinin çıkardığı bu yeni iş kanununun hemen yürürlüğe gireceği ve 2020 yılında zorunlu tatile çıkartılacak.

Japonların sayısının ise yüzde 70’lere varmasının beklendiği vurgulandı. Japon iş kanununa göre bir iş yerinde en az altı ay çalışan Japon işçinin yılda 10 gün ücretli izin kullanma hakkı bulunuyor. Şayet bir işçi aynı iş yerinde aralıksız altı buçuk yıl çalışmış ise bu hak 20 güne çıkabiliyor.

Çalışma Bakanlığının yılda en az 5 gün tatil yapmayanlara ceza getirmeyi planladığı kanunun bu izni 10 güne çıkartmak istemeyen işçileri kapsamadığı belirtildi.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0