Görüş Bildir
Haberler
Japon Yapıştırıcısı Elden ve Kumaştan Nasıl Çıkarılır? İşte Japon Yapıştırıcısı Çıkarmanın Püf Noktaları...

Japon Yapıştırıcısı Elden ve Kumaştan Nasıl Çıkarılır? İşte Japon Yapıştırıcısı Çıkarmanın Püf Noktaları...

Müge Kakşi
20.01.2022 - 10:45

Japon yapıştırıcısı veya genel adıyla Siyanoakrilat oldukça güçlü bir yapıştırıcı olarak bilinmektedir. Çözücü içermeyen ve tek bileşenli olan japon yapıştırıcısının bilinen özellikleri arasında maksimum 1 dakika içerisinde kuruması, küçük bir miktarla bile yapıştırması ve ısı direnci yüksek olması sayılabilir. Birçok alanda kullanılan japon yapıştırıcısı endüstriyel alanda ise CA kısaltmasıyla kullanılmaktadır. Japon yapıştırıcısının kullanım alanları ise oldukça fazladır Bunlar; plastik, ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar ve mukavva gibi benzer birçok madde olabilir. Japon yapıştırıcısı güçlü bir yapıştırıcı olduğu için yapıştığı yerden çıkması da kolay olmayabiliyor. Peki, japon yapıştırıcısı elden, kumaştan ve zeminden nasıl çıkarılır? Japon yapıştırıcısını çıkarmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok alanda kullanılan japon yapıştırıcısı hemen hemen birçok kişinin evinde bulunuyor. Sanayi alanlarında da sıkça kullanılan japon yapıştırıcısı küçük boşluklara bile nüfuz eden özelliğiyle biliniyor. Keskin bir kokusu olan japon yapıştırıcısı döküldüğü anda burnu ve gözleri yakıcı bir koku açığa çıkarmaktadır. Bu yüzden japon yapıştırıcısını kullanırken hava alan bir alanda ve dikkatli kullanmak gerekmektedir. Ayrıca pamuk ve türevi maddeleri yakabilen japon yapıştırıcısının döküldüğü yerden çıkması da zor olabiliyor. Özellikle ellere bulaşan japon yapıştırıcısı hızlı bir şekilde sertleştiği için rahatsız edici bir hal alabiliyor. Kullanırken dikkatli olunması gereken japon yapıştırıcısının döküldüğü yerden nasıl çıkarılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Japon yapıştırıcısını çıkarmak için püf noktalara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Japon Yapıştırıcısı Elden ve Kumaştan Nasıl Çıkarılır? Japon Yapıştırıcısı Çıkarmanın Püf Noktaları...

Japon Yapıştırıcısı Elden ve Kumaştan Nasıl Çıkarılır? Japon Yapıştırıcısı Çıkarmanın Püf Noktaları...

Japon yapıştırıcısını çıkarmak için beş farklı yöntem bulunmaktadır. İşte japon yapıştırıcı çıkarmanın püf noktaları;

  • Sıcak Tuzlu Su: Bir kase içerisine sıcak su ekleyerek üzerine 2 yemek kaşığı tuz dökün. Hazırladığınız karışımı japon yapıştırıcısının üzerine dökerek bir bez yardımıyla silin. Henüz yeni dökülmüş bir japon yapıştırıcısıysa kolayca çıkacaktır. Eğer çıkarmak zor oluyorsa bir bıçak yardımıyla kazıyabilirsiniz.

  • Aseton: Asetonu elinizde japon yapıştırıcısı dökülen yere dökerek bir pamuk ile oje siler gibi silin. Eğer japon yapıştırıcısı cama döküldüyse yine asetonu cama dökün ve ardından kazımaya başlayın.

  • Tuzlu Zeytinyağı: Tuz ve zeytinyağını azar miktarda karıştırarak cildinizde japon yapıştırıcısı dökülen yere sürüp bir bezle silin.

  • Margarin ve Karbonat: Japon yapıştırıcısı dökülen yere karbonat döküp üzerine de margarinle ovalamanız gerekmektedir. Veya ikisini de bir kaseye koyarak margarin krem hazırlayabilir ve japon yapıştırıcısı dökülen yüzeye uygulayarak ince bir cisimle kazıyabilirsiniz. Fakat bu karışımı kumaşlarda deneyemeyin yağ izi kalabilir.

  • Çamaşır Deterjanı: Japon yapıştırıcısının döküldüğü yüzeye çamaşır deterjanı serpiştirerek nemli bir bezle ovalayın. Yapıştırıcı yeni döküldüyse hızla çıkacaktır fakat bir süre geçtiyse zarar vermeyecek bir cisimle çıkarın.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın