Görüş Bildir
Haberler
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? İşte Yağ Lekesini Çıkaracak Püf Noktalar...

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? İşte Yağ Lekesini Çıkaracak Püf Noktalar...

Müge Kakşi
31.12.2021 - 10:54

Kıyafetler hepimizin için büyük önem taşımaktadır. Heleki yeni aldığımız kıyafetlere bazen gözümüz gibi bakıyoruz ve kirlenmemesi için oldukça dikkatli olabiliyoruz. Fakat bazı durumlarda istenmeyen durumlarla karılaşabiliyor ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu durumlar arasında en sık rastlanan kıyafete dökülen yemekler oluyor. Yemekler salça ve yağ gibi besinler içerdiğinde direkt olarak kıyafette leke yapıyor. Özellikle de yağ lekesi hanımların en büyük derdi oluyor. Diğer lekelere göre çıkması daha zor olan yağ lekesini çıkarmak için bazı püf noktalar bulunuyor. Peki, yağ lekesi nasıl çıkarılır? Yağ lekesi çıkarmanın püf noktaları nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle kadınlar için kıyafetleri büyük önem taşıyor. Bu yüzden kıyafetlerine gözü gibi bakan ve kirlenmemesine dikkat eden kadınların en korktuğu şeylerden biri de yağ lekesi oluyor. Yemek yaparken veya yemek yerken üzerinize dökülen yağ lekesi kötü bir görüntüye neden olurken çıkması da o kadar kolay olmuyor. Ne kadar dikkat edilse de özellikle yemek yaparken kolay sıçrayan yağ sık karşılaşılan bir durumdur. Bu gibi durumlarda yağ lekesini çıkarmak için bazı püf noktalar bulunmaktadır. İşlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğinizde kıyafetinizden yağ lekesini kolaylıkla çıkarabilmek mümkündür. Yağ lekesinin nasıl çıktığına ve yağ lekesini çıkarmanın püf noktalarına dair tüm detaylara haberimizde sizler için yer verdik...

Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır? Yağ Lekesi Temizlemenin Detayları

Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır? Yağ Lekesi Temizlemenin Detayları

Yağ lekesini çıkarmak için kumaşa göre farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Yağ lekesini çıkarmanın 6 farklı yolu bulunmaktadır. Yağ lekesi temizlemek için şunları deneyebilirsiniz;

  • İlk yöntem yağ lekesi olan bölgeye deterjan dökmektir. Bulaşık deterjanını yağ dökülen bölgeye dökerek 5 dakika bekletin. Bulaşık deterjanının limonlu olmamasına özen gösterin. Limonlu deterjan kumaşın rengini açabilir. Ardından ıslak bir bezle deterjanlı bölgeyi silerek çamaşırınızı makinaya atıp yıkayın.

  • İkinci yöntemde ev temizliğinin vazgeçilmesi karbonat bulunuyor. Karbonatı yağ dökülen yere serperek diş fırçasıyla kumaşa zarar vermeyecek şekilde fırçalayın. Ayırca eğer salçalı bir yağ döküldüyse karbonat ve bulaşık deterjanını bir arada kullanabilirsiniz. Bu daha hızlı çözüm sağlayacaktır. 

  • Üçüncü yöntemde özellikle kazaklar gibi yünlü kıyafetler için kullanabilceğiniz nişasta. Yağlı bölgeye 1 yemek kaşığı nişasta dökün. Ardından ılık bir bezle bölgeye bastırın ve lekenin nişastaya geçmesini sağlayın. Bu yöntem kumaşa zarar vermezken hızlı uygulamanız gereken bir yöntemdir.

  • Dördüncü yöntemde hassas yani narin kumaşlar için bebek pudrası deneyebilirsiniz. Aynı nişasta gibi bebek pudrasını da lekeye döktükten sonra bezle bastırarak lekeyi temizleyebilirsiniz. Ardından düşük derecede kıyafetinizi makinaya atıp yıkayın.

  • Beşinci yöntemde sentetik kumaşlar için eter kullanabilirsiniz. Uçucu bir yağ olan eter leke çıkarmada oldukça başarılıdır. Bir bezi etere bandırıp ardından yağlı bölgeyi o bezle silin. Narin hareketlerle silmeye özen gösterin. Leke hemen çıkacaktır.

  • Altıncı yöntemde ise tuz bulunuyor. Yağı tuz ile temizlemek çok eski zamanlardan beri kullanılan bir yöntemdir. Yağlı bölgeye tuzu iyice yayarak 10 dakika bekletin. Ardından ılık su ile beraber tuzu kumaştan temizleyin ve o bölgeye çamaşır deterjanını dökün. Sonrasında kumaşa uygun bir programda kıyafetinizi çamaşır makinasında yıkayın.

Aşağıdaki de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın