Görüş Bildir
Haberler
Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır? Kahve Lekesini Çıkarmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır? Kahve Lekesini Çıkarmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Müge Kakşi
05.01.2022 - 10:35

Kıyafetlerin ve evdeki eşyaların temiz olması hepimizin için büyük önem taşıyan bir konu. Fakat bazı talihsiz durumlarda eşyalarımız veya kıyafetlerimiz lekelenebiliyor. Bu durumda lekenin hem pis gözükmesi hem de oldukça göze çarpması can sıkıcı bir hal alıyor. Genellikle leke gerçekleştiğinde temiz bir bezle silmek lekenin çıkması için yeterli olurken bazı durumlarda leke kolay kolay çıkmayabiliyor. Buna en büyük örnek kahve lekesi olarak karşımıza çıkıyor. Hem koyu bir renge sahip olmasından hem de zor çıkmasından dolayı hanımların en sevmediği durum kahve lekesi oluyor. Fakat lekeye göre bir temizleme önerisiyle kahve lekesini de kolaylıkla çıkarmak mümkündür. Birçok kişi kahve lekesini çıkarmanın püf noktalarını merak ediyor. Peki, kahve lekesi nasıl çıkarılır? Kahve lekesi çıkarmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lekeler hanımların sık karşılaştığı ve çözüm aradığı bir durum olarak biliniyor. Özellikle sıkça tükettiğimiz çay, kahve ve meyvesuyu gibi içecekler kolayca eşyalarımızda veya kıyafetlerimizde leke yapabiliyor. Bu lekeler arasında en can sıkıcı olanı ise kahve lekesi. Renginin koyu olmasından dolayı ve kolay kolay çıkmamasından dolayı kahve lekesinin nasıl temizleneceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Gün içerisinde sıkça tüketilen kahve kıyafetinize, halınıza veya koltuğunuza dökülebilir. Eğer parke, fayans veya masa gibi bir nesneye döküldüyse şanslısınız çünkü bir bezle silmeniz yeterli olacaktır. Fakat saydığımız diğer eşyalara döküldüyse bu durumda dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Kahve lekesini çıkarmanın yolları merak ediliyor. Kahve lekesinin nasıl çıkacağına ve kahve lekesi çıkarmanın püf noktalarına dair tüm detaylara haberimizde sizler için yer verdik...

Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır? İşte Zorlu Kahve Lekesini Çıkarmanın Püf Noktaları...

Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır? İşte Zorlu Kahve Lekesini Çıkarmanın Püf Noktaları...

Birçok kişi halıdan kahve lekesi nasıl çıkarılır, koltuktan kahve lekesi çıkarma yöntemleri nelerdir ve kıyafetten kahve lekesi nasıl çıkar? gibi soruların cevabını merak ediyor. Kahve lekesi çıkarmak için deneyebileceğiniz birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler;

Deterjan: Bulaşık veya çamaşır deterjanını kahve lekesinin olduğu bölgeye dökerek 15 dakika bekletin. Ardından nemli bir bezle ovalamaya başlayın bir süre sonra lekenin çıktığını göreceksiniz. Eğer leke kuruysa öncesinde ıslatmayı unutmayın.

Karbonat: Yine deterjan gibi lekenin olduğu bölgeye karbonatı döküp 15 dakika bekletin ve ardında nemli bir bezle silme işlimini gerçekleştirerek lekeyi temizleyebilirsiniz.

Sirkeli Su: İkiside yarım olacak şekilde su ve sirkeyi karıştırın. Ardından lekeli bölgeye karışımı dökerek 15 dakika bekletin. Sirkenin lekeye karışmasının ardından nemli bir bezle bölgeyi temizleyin. Daha sonrasında sirke kokusunun gitmesi için deterjanla silebilirsiniz.

Maden Suyu: Yine sirkeli sudaki gibi maden suyunu lekeli bölgeye dökün. Bölgede kabarcıklar meydana gelecektir bu lekenin çözüldüğü anlamına gelir. 10 dakika bekledikten sonra nemli bir bezle bölgeyi ovarak kahve lekesini temizleyebilirsiniz.

Gliserin: Kıyafetinize dökülen kahve lekesini temizlemek için lekenin altında kalınca bir pamuk koyun. Ardından üzerine bir miktar gliserin dökün. 5 dakika beklettikten sonra dilerseniz bölgeyi deterjan ve su ile elinizde yıkayın veya çamaşır makinesine atın. Sonrasında lekenin çıktığını göreceksiniz.

Tuz: Lekeli bölgeye tuz dökerek tuzu iyice yayın. Ardından 10 dakika bekledikten sonra tuzlu bölgeyi nemli bir bezle ovarak silin. Yeni oluşan kahve lekeleri için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın