Görüş Bildir
Haberler
Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkarılır? Evde Mürekkep Lekesi Çıkarmak İçin Deneyebileceğiniz Yöntemler...

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkarılır? Evde Mürekkep Lekesi Çıkarmak İçin Deneyebileceğiniz Yöntemler...

Müge Kakşi
08.02.2022 - 10:43

Gün içerisinde sıkça kullanılan kalemler bazen istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Bu sonuçlardan en basiti elimize geçen mürekkep lekesi olurken bazen bu leke koltuklara ve kıyafetlere de geçebiliyor. İnatçı lekeler arasında sayılan mürekkep lekesini çıkarmak için çözüm arayan birçok kişi bulunuyor. Mürekkep lekesini çıkarmak için evde doğal malzemelerle deneyebileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. Peki mürekkep lekesi nasıl çıkarılır? Mürekkep lekesini çıkarmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevdiğimiz kıyafetler, halılar ve koltuklar gibi çeşitli eşyalarımız zaman zaman istenmeyen lekelere maruz kalabiliyor. İstenmeyen lekeler arasında en başta mürekkep lekesi geliyor. Koyu rengiyle direkt olarak göze batan mürekkep lekesi inatçı lekeler arasında yer alıyor. Ayrıca mürekkep lekesini çıkarmak için ne kadar erken müdahale ederseniz o kadar hızlı sonuç alırsınız. Mürekkep lekesiyle karşı karşıya kalanlar için evde mürekkep lekesi çıkarmanın püf noktalarına ve mürekkep lekesinin nasıl çıkacağına dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkarılır?

İstenmeyen ve inatçı lekelerden biri olan mürekkep lekesini çıkarmak için evde deneyebileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekildedir;

Sabun veya Deterjan: Öncelikle mürekkep dökülür dökülmez müdahale ederek su altında mürekkebi akıtmaya çalışın. Sonrasında deterjan veya sabunu kalan lekeli bölgeye sürerek temizlemeye çalışın. Eğer leke kuruysa bir miktar sabun veya deterjanı lekenin üzerine döküp parmağınızla yayın. Sonrasında peçeteyle lekeyi bölgeyi temizlemeye çalışın ve son olarak da makinaya atın.

Aseton: Elinize dökülen veya fayans ve parke gibi zeminlere dökülen mürekkep lekesini çıkarmak için bir pamuğa aseton dökün ve bölgeyi silin.

Mısır Nişastası ve Süt/Sirke Karışımı: Mısır nişastası ile sütü veya sirkeyi karıştırarak macun kıvamında bir karışım elde edin. Sonrasında bunu mürekkep lekesi olan halınızda veya kıyafetinizde kullanabilirsiniz. Halı için macunu lekenin üzerinde bir süre bekletin ve sonrasında macunu süpürge ile çekin. Kıyafetler için ise macun bölgede kuruyana kadar bekleyin ve kuruduktan sonra macunlu bölgeyi diş macunu ile fırçalayın.

Saç Spreyi: Saç spreyini kullanarak koltuktaki mürekkep lekesini kolayca çıkarabilirsiniz. Lekeli bölgeye saç spreyini sıkın ve sonrasında ıslak bir bezle bölgeyi temizleyin.

Silgiyle Silmek: Eğer duvar kağıdınız mürekkep lekesi olduysa onu yumuşak hareketlerle silgi ile silebilirsiniz.

Süt: Kıyafet üzerinde mürekkep lekesi bulunan bölgeyi önce kuru peçete ile silin. Sonrasında sıcak sütün içerisine kıyafeti koyarak 6 saat bekleyin. Eğer bekleme süresi içerisinde süte leke çıkarsa sütü değiştirin. Sonrasında kıyafeti makinada yıkayın.

Limon Suyu: Bir pamuğa tıpkı aseton gibi biraz limon suyu dökün ve sonrasında lekeli bölgeye bastırın. Bu işlemi bir kaç defa tekrarlayarak lekeyi çıkarabilirsiniz.

Metil AlkolLekeli bölgenin altında metil alkol ile ıslatılmış temiz bir bez yerleştirin. Sonrasında bir pamuğa metil alkol döküp lekenin üzerine bastırın. Bu şekilde pamuk ve altındaki bez lekeyi içine çekecektir. Bu işlemi tekrarlayarak mürekkep lekesinden kurtulabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın