Görüş Bildir
Haberler
İzmir Menderes'te Kuş Gribi Nedeniyle 700 Tavuk İtlaf Edilecek

İzmir Menderes'te Kuş Gribi Nedeniyle 700 Tavuk İtlaf Edilecek

ATKN
17.05.2015 - 21:32 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 00:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, kuş gribi nedeniyle Menderes'te 700 tavuğun tedbir amaçlı itlaf edileceğini bildirdi.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Menderes ilçesi Gümüldür Fevziçakmak Mahallesi'nde kuş gribi virüsünün belirlenmesine ilişkin, 'Marmara Bölgesinden civciv, tavuk, kuş getirip satanlar olmuş. Onlardan sirayet etmiş olabilir. Bakanlığımızın talimatı gereği kaynağına kadar takip edeceğiz' dedi.

Kuş gribi nedeniyle kanatlı hayvan telefinin yaşandığı mahalledeki kümesler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince dezenfekte edildi ve kanatlı hayvanlar da toplandı. İtlaf edilen hayvanlar, yerleşim yerlerinin dışında kireçlenerek gömüldü.

Çalışmaları inceleyen Güldal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölen tavuklarda virüs belirlenmesi üzerine mahalledeki 700 kanatlı hayvanın tedbir amaçlı itlaf edileceğini, bu hayvanların tazminatının sahiplerine ödeneceğini söyledi.

Virüsün nasıl geldiğinin araştırıldığını söyleyen Güldal, 'Marmara Bölgesi'nden civciv, tavuk, kuş getirip satanlar olmuş. Onlardan sirayet etmiş olabilir. Bakanlığımızın talimatı gereği kaynağına kadar takip edeceğiz' diye konuştu.

Mahalleye kanatlı hayvan giriş çıkışına izin verilmiyor

Mahalleye kanatlı hayvan giriş çıkışına izin verilmiyor

Güldal, virüsün yayılma ihtimaline karşı mahalleye kanatlı hayvan giriş çıkışına izin verilmediğini belirterek, bölgenin 21 gün karantinada kalacağını, bu süre içerisinde buradaki tavuklar alındığı için steril bölge oluşturulacağını kaydetti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0