Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Kafanızdan Dumanlar Çıkaracak Beyin Yakan En Başarılı 10 Televizyon Dizisi

İzlerken Kafanızdan Dumanlar Çıkaracak Beyin Yakan En Başarılı 10 Televizyon Dizisi

R.G.
31.05.2021 - 13:43

Bazı diziler vardır ki izlerken anlayacağız diye göbeğimiz çatlar, beynimiz alev alır. Adeta beynimizin üzerinden dumanlar çıktığını hissederiz. Kabul edelim, böyle dizilerden aldığımız keyif bir başka oluyor. 'Beyin yakan dizilere birkaç örnek ver!' derseniz, birkaç değil tam 10 örnekle karşınızdayım.

Not: Bu diziler IMDb puanlarına göre listelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The OA (2016)

10. The OA (2016)

IMDb: 7,8

İlk dizimiz The OA'den bahsederek açılışı yapalım. Dizinin ana karakteri olan Prairie Johnson'dan 7 yıldır haber alınamaz. Johnson, bir gün sıra dışı bir şekilde ortaya çıkar. Ortadan kaybolmadan önce görme engeli ile mücadele eden Johnson, ortaya çıkınca görme yeteneğini geri kazanır. Peki nasıl? İşte beynimiz yanmaya başladı bile! Johnson ise beynimizi daha fazla yakarak ne ailesine ne de bir başkasına başından geçenleri anlatmaz. Ayrıca olayların içinde FBI'ın olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Ancak dizi ile nasıl bir ilgisi olduğunu söylemiyor, izleyin ve görün diyoruz.

9. 11.22.63 (2016)

9. 11.22.63 (2016)

IMDb: 8,2

Şimdi ise kitaptan esinlenilen bir dizi ile karşınızdayız. İlginç ve merak uyandıran bir isme sahip olan 11.22.63 dizisi, Stephan King'in 22.11.63 adlı eserinden uyarlandı. Mini dizi tadında olan 11.22.63'ün konusu da adı kadar ilginç. Dizinin ana karakteri Jake Epping zamanda geçmişe doğru yolculuk yaparak 22 Kasım 1963 tarihindeki John F. Kennedy suikastını önlemek istiyor. Ancak önemli bir nokta var ki, o da geçmişe gittiğinde 3 yıl kadar orada yaşaması gerektiği. Jake bunu göze alır ve suikastı önlemeye çalışır. Ancak geçmiş zaman onu her defasında daha da geri iter. Bu diziyi izlerken büyük keyif alacaksınız!

8. Sense8 (2015)

8. Sense8 (2015)

IMDb: 8,3

Sense8'i bilmeyen kaldı mı, bilmiyoruz. Ama beyin yakan diziler arasında ona değinmezsek olmaz diyoruz. Sense8 sevilen bilimkurgu ve dram dizilerinden biri. Dizimiz dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan ve ilginç bir şekilde birbiri ile bağlantısı olan 8 kişiyi konu alıyor. Tahmin edersiniz ki dizinin içinde geçen olaylar, bu 8 kişi arasındaki bağlantıları çözmek şeklinde ilerliyor. Hem beyniniz yanacak hem de şaşırarak izleyeceksiniz!

7. Person of Interest (2011)

7. Person of Interest (2011)

IMDb: 8,4

Yine bir bilimkurgu dizisi ile karşınızdayız. Ayrıca suç, gerilim, dram gibi temalar da Person of Interest dizisine eşlik ediyor. Harold Finch ve iş arkadaşı Nathan Ingram, 13 Ocak 2001 yılında bir araya gelerek terör saldırılarını önceden tespit eden bir yapay zeka geliştirmeye çalışıyor. Makine olarak adlandırdıkları bu yapay zekayı insanları kameralarla izleyip dinleyerek yapmayı deniyorlar. Olaylar bu seyirde ilerlerken bombalar patlıyor, ölümler oluyor ve işin içine bir CIA ajanı devreye giriyor. 'Olaylar ne ara buralara geldi?' dediğinizi duyar gibiyim.

6. Doctor Who (2005)

6. Doctor Who (2005)

IMDb: 8,6

Doctor Who da pek çok insanın çoktan izlediği sevilen dizilerden biri. Hala izlemediyseniz beyin yakan dizilere Doctor Who ile başlamanızı tavsiye ederiz. Dizinin ana karakteri olan Doktor, yaptığı zaman yolculukları sayesinde kötülerin düşmanı haline geliyor. 'Doktor, bu zaman yolculuğunu nasıl yapıyor?' diye soruyorsanız hemen cevap verelim. Doktorumuz, yardımcısıyla beraber İngiltere'nin alelade bir polis kulübesinde mekanlar ve zamanlar arasında yolculuk yapıyor. Doktor'un sıra dışı maceraları ise 39 ayrı ödülle taçlandırılıyor. Uyarıyoruz, Doctor Who sıradan doktor dizilerinden değil!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Westworld (2016)

5. Westworld (2016)

IMDb: 8,6

Hem beyin yakan hem de bilimkurgu türünde bir dizi arıyorsanız Westworld'ü izleyebilirsiniz. Dizi bizi karanlık bir geleceğe götürüyor. Zengin sınıfına hitap eden bir eğlence parkını da mekan olarak seçiyor. Bu parkta; yapay zekalar deneniyor, eğlenceli oyunlar oynanıyor ve çeşitli maceralar yaşanıyor. Ancak bir macera var ki müşterilere bir hayli sorun yaşatıyor. Eğlenmeyi planlayan park müşterileri, kendilerini peşlerine takılan silahlı nişancılardan kaçmaya çalışırken buluyor. Ne macera ama?

4. Stranger Things (2016)

4. Stranger Things (2016)

IMDb: 8,7

Stranger Things, 80'li yıllarda geçen popüler mi popüler bir dizimiz. Yayına girdiği günden bu yana dillerden düşmüyor. Bir parça korku, bir parça gerilim ve bol miktarda fantastik olaylar... Dizide neler var neler? Konusundan biraz bahsedecek olursak, Stranger Things kaybolan bir çocuğu ve onu bulmak için uğraşan annesini merkeze alıyor. Dizinin adından da anlaşıldığı üzere, bu arayış esnasında sıra dışı olaylar yaşanıyor. IMDb puanı da son derece yüksek olan bu dizinin bir bölümünün hemen ardından diğer bölümünü de izlemek isteyeceksiniz!

3. Dark (2017)

3. Dark (2017)

: 8,8

Dark dizisinde de kayıp bir çocukla karşılaşıyoruz. Konusu ve tarzı nedeniyle Stranger Things'e çok benzetilen Dark, dört farklı ailenin birbirinden kopuk ilişkilerini, farklı yaşamları ve geçmişin sırlarla dolu yüzleşmelerini merkeze alıyor. Ortadan kaybolan çocuk, sırları gün yüzüne çıkarmaya yardımcı oluyor. Ayrıca kaybolan tek bir çocuk yok, birden fazla çocuk var. Kimi zaman zamanda yolculuğa çıkaran, paralel evren konusuna değinen ve yaşanan olaylarla bizi şaşırtan Dark son derece ilginç bir dizi.

2. Black Mirror (2011)

2. Black Mirror (2011)

IMDb: 8,8

Zirveye son bir kala Black Mirror dizisinden bahsedelim. Black Mirror dizisi yer yer sosyolojik, yer yer psikolojik konulara değinerek ilgimizi cezbediyor. Modern toplumu ve o toplumda yaşayan insanların problemlerini konu alan Black Mirror; siyaset, medya, bilim, sanat, hiciv gibi pek çok konuyu da işliyor. Dark dizisinin konu edinmediği, bölümlerinde yer vermediği konu yok anlayacağınız. Bu tarz dizilere ilgi duyuyorsanız buyurun Dark sizinle!

1. Firefly (2002)

1. Firefly (2002)

IMDb: 9,0

Son olarak oldukça yüksek bir IMDb puanına sahip olan ve neredeyse 20 yıllık diziyi konuşacağız. Beyin yakan diziler arasında zirveye gelmeye hak kazanan Firefly dizisi, bizi geleceğe götürerek 2500'lü yılları konu alıyor. Bu yıllarda dünya nüfusunun artması, kaynakların tükenmesi ve bunun sonucunda insanların farklı gezegenlere göç etmesini harika bir şekilde ekranınıza getiriyor. Hem sıra dışı konusu hem de takip etmesi zor olaylarıyla severek izleyeceğiniz bir dizi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
7
7
6
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?