Görüş Bildir
Haberler
İÜ Sözlük Açıldı

İÜ Sözlük Açıldı

constantine
14.10.2014 - 23:10 Son Güncelleme: 15.10.2014 - 14:29

İÜ Sözlük - İstanbul Üniversitesi Sözlüğü

Sosyal medyada son zamanlarda daha da önem kazanan sözlüklere bir yenisi daha eklendi. Üstelik bu seferki sözlük Türkiye'nin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi öğrencilerine ait. İÜ Sözlük 3 parçadan oluşan bu portalın yalnızda bir elementi ancak aralarında en önemlisi desek herhalde yanlış olmaz. İÜ Sözlük bundan önce birkaç kere daha farklı domainlerle denenmiş ancak başarısız olmuştu. Bunun ana sebebi olarak önceki sözlüklerin üniversite yönetimine bağlı olmasını gösterebiliriz. Bu sefer açılan İstanbul Üniversitesi Sözlüğü diğerleri gibi üniversite yönetime bağlı olmak yerine tamamen öğrenciler tarafından güçlendirilmiş ve sistemindeki en ince ayrıntıya kadar öğrenciler tarafından hazırlanmış olmasıyla fark oluşturuyor. Ayrıca İÜ Sözlük sadece İstanbul Üniversitesi öğrencilerine değil internet kullanan ve kendi fikirlerini beyan etmek isteyen herkesi beklediğini de sık sık belirtiyor. Sözlük içerisinde kullanılan dilden tutun aklınıza ne gelirse tamamen özgürsünüz. İsterseniz o gün canınızı sıkan bir olayı anlatabilirsiniz isterseniz de site içerisinden bir üyeye takılmak adına onun başlığını açabilirsiniz.

İÜ Sözlük altyapısına bakacak olursak diğer sözlüklerden bu konuda da ayrıldığını söyleyebiliriz. İlk bakışta diğer sözlüklerden farksız bir sistem kullanıyor gibi görünse de İÜ Sözlük tamamen Wordpress altyapısıyla oluşturulmuştur. Üzerine farklı bir tema giydirilerek son halini alan sözlük Wordpress kullanmasıyla da güvenliği üst düzeye çıkardığını göstermektedir. 

İÜ Sözlüğe ulaşmak için Google'da 'İÜ Sözlük' olarak arayabilirsiniz ya da doğrudan İÜ Sözlük | İstanbul Üniversitesi Kutsal Sözlüğü adresini kullanabilirsiniz.

Ayrıca yakında açılacak olan İÜ Öğrenci Forumu'na da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

---------------------

Web: İstanbul Üniversitesi - Öğrenci Portalı

İletişim: mail@iu.gen.tr

Kaynak: http://sozluk.iu.gen.tr/nedir-bu-iu-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın