İtalya'da Binlerce Öğrenci Meloni'ye Hayır Günü İçin Sokaklara Çıktı: Roma'dan Verona'ya Eylem Dalgası
Öğrenciler dört kentte yürüdü.
Protestolar başkent Roma'nın yanı sıra Milano, Torino ve Verona'da düzenlendi. Roma'da yürüyüşe katılan öğrenciler Kolezyum önünden geçti.
Öğrenciler, okullara daha fazla öğretmen atanmasını, okul binalarının ve eğitim olanaklarının iyileştirilmesini istedi.
Öğretmenler ve okul çalışanları grevdeydi.
Öğrencilerin sokağa çıktığı günde öğretmenler ve okul çalışanları ülke genelinde grevlere katıldı. Grevdeki çalışanlar ücret artışı ve güvencesiz istihdamın iyileştirilmesi talebini dile getirdi.
Eylemciler yeni eğitim yasasına tepki gösterdi.
Göstericiler, Başbakan Giorgia Meloni'nin koalisyon hükümetinin kabul ettiği yeni eğitim yasasına tepki gösterdi. Yasanın, İtalyanca dil becerisi yetersiz yabancı öğrencilerin sayısını sınırlamayı öngördüğü belirtiliyor.
Eylemciler, taleplerini Fransa'da eylül sonundan bu yana tekrarlanan öğrenci protestolarıyla da ilişkilendirdi ve oradaki öğrencilere destek mesajı verdi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın