Görüş Bildir
Haberler
İsviçre'den Dilenciler İçin Çözüm: Ülkeden Ayrılana Bedava Tren Bileti ve Para

İsviçre'den Dilenciler İçin Çözüm: Ülkeden Ayrılana Bedava Tren Bileti ve Para

İsviçre, dilencilik yapan yabancı uyruklu kişilere bir süre boyunca ülkeye dönmeme sözü vermeleri karşılığında Avrupa'nın farklı ülkelerine göndermek için para ve bilet veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tren bileti ve 20 İsviçre Frangı nakit

Tren bileti ve 20 İsviçre Frangı nakit

Independent Türkçe'den Yasin Sofuoğlu'nun derlediği habere göre İsviçre'nin Basel bölgesindeki göçmenlik bürosu yetkilileri, dilencilere bedava tren bileti ve 20 İsviçre Frangı yardımda bulunuyor.

Fakat bundan yararlanmak isteyen dilenciler, ülkeye bir süre dönmeme taahhüdü verdikleri bir anlaşma imzalamak zorunda.

31 kişi başvuruda bulundu

31 kişi başvuruda bulundu

Basel Adalet Bakanlığı Sözcüsü Toprak Yergu, anlaşma kurallarına uymayan ve şehre döndüğü tespit edilen kişilerin sınır dışı edilebileceğini belirtti.

Şu ana dek 14'ü Romanya, 7'si Belçika, 7'si Almanya, ikisi İtalya ve biri de Fransa uyruklu olmak üzere toplam 31 kişi başvuruda bulundu.

Romanya uyruklu dilencilere, Wizz Air ile uçak yolculuğu ve 60 Frank destek

Romanya uyruklu dilencilere, Wizz Air ile uçak yolculuğu ve 60 Frank destek

Ayrıca yönetim, havayolu firması Wizz Air'ın kampanyası dahilinde Romanya uyruklu kişilerin 60 İsviçre Frangı karşılığında Basel'den Bükreş'e uçakla her şey dahil seyahat edebilmelerini sağlıyor.

İsviçre dilenciliğe karşı sert tutumuyla tanınıyor. 2014'te Cenevre'de sokakta dilenen bir kadına, 500 İsviçre Frangı ceza verilmişti. Parayı ödeyemeyen kadın, bir sene sonra da 5 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Olayla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görülen davada ceza insan hakları ihlali olarak değerlendirilmiş ve İsviçre'nin kadına yaklaşık 900 euro tazminat ödemesine karar verilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
23
7
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay tkz

Bende bişey veriyolar sandım okuyorum 20 isviçre frangı para mı ? Muhtemelen ilk yarım saatte kazanıyorlardır o parayı

Yunus Emre Can

Bizde suriyeli alıp doğal kaynaklarımızı suyumuzu elektriğimizi konutlarımızı iş yerlerimizi bunlarla paylaşıyoruz.Ülkeler göndermek ister biz almak için sın... Devamını Gör

kullanici216

İsviçre'den gitmek için başvuru mi sen kafayı yemişsin