Görüş Bildir
Haberler
İşte Dünyanın En Hızlı İnterneti; 1GB Filmi 2 Milisaniyede İndirebiliyor

İşte Dünyanın En Hızlı İnterneti; 1GB Filmi 2 Milisaniyede İndirebiliyor

Caner
31.07.2014 - 22:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Dünyanın En Hızlı İnterneti; 1Gb Filmi .2 Milisaniyede İndirebiliyor

Danimarkalı araştırmacılar geçtiğimiz gün internetin Usain Bolt'unu geliştirmeyi başardılar. Danimarka Teknik Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren ekip, tek bir çok çekirdekli optik fiber kullanarak, saniyede 43 terabit veri transfer etmeyi başardılar. Bu da bunu dünyanın en hızlı fiber interneti yapmayı yetti de arttı bile.

Peki saniyede 43 terabit ne kadar hızlı?

Extreme Tech' in belirttiğine göre, saniyede 43 terabit veri transferi yapabilen bu internet ile 1 GB dosya boyutuna sahip bir filmi sadece ve sadece .2 milisaniyede indirmek mümkün olacak. Bir insanın gözünü kapatıp açıncaya kadar geçen sürenin ise ortalama 100 ile 400 milisaniye arasında olduğunu belirtelim. Yani bu internet ile gözünüzü kapatıp açıncaya kadar yüzlerce film indirebilirsiniz.

Belirtilene göre bu internet Flexigrid benzeri bir protokol kullanıyor. Bu protokolün, fiber üzerinden ağ bağlantılarını hızlandırmak için kullanıldığı biliniyor.

Bu internetin bilimsel araştırmalarda kullanılması bekleniyor. Ne diyorsunuz, ilerleyen yıllarda böyle bir interneti günlük hayatımızda görebilir miyiz?

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/In...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0