Görüş Bildir
Haberler
İşte Bunlar Hep Seks: Psikolojide ve Toplumsal Algıda Cinsellik Çağrışımı Yaptığını Öğrenince Çok Şaşıracağınız 13 Şey

etiket İşte Bunlar Hep Seks: Psikolojide ve Toplumsal Algıda Cinsellik Çağrışımı Yaptığını Öğrenince Çok Şaşıracağınız 13 Şey

Fulin
18.05.2020 - 17:13

Meğer Freud çok haklıymış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayak.

1. Ayak.

Ayak fetişizmini duymamış olan yoktur. Elbette bir insan için her şey cinsellik çağrışımı yapabilir (kulak, makas vb.) ancak ayak fetişizmi çok yaygın bir durum. Bunun sebeplerini araştıran bazı kişiler; kadınların penisleri olmadan nasıl yaşadığını merak eden erkek çocuklarının ayaklara penis anlamı yüklediğini öne sürmüş. Pek çok insana ayakların itici gelmesinin altında da cinsel organa benzetme eğilimi olduğu düşünülüyor.

2. Kol ve bacaklar.

2. Kol ve bacaklar.

Genital bölgelerin ve göğüslerin cinsellik sembolü olduğu ortada; peki cinsellikle ilgisi olmayan bacak ve kollar neden cinsel çağrışım yapıyor? Sebebi tamamen tabular ve yasaklar. Çağlar boyunca kadınlar pantolon dahi giymedi. Bacakları uzun etekler içinde tamamen görünmezdi. Modern çağlarda kısalan etek boyu ile ortaya çıkan bacaklar bazı zihinlerde cinsellik çağrışımı yapıyor.

3. Topuklu ayakkabı.

3. Topuklu ayakkabı.

Nasıl ki ayak cinsel organ çağrışımı yapıyorsa, topuklu ayakkabı da bilinçaltında büyük ve görkemli bir cinsel organ olarak görülüyor. Tarihte topuklu ayakkabıları ilk olarak erkeklerin giydiğini biliyoruz; daha sonra kadınlara geçti ve ayakkabı ne kadar topuklu, topuğu ne kadar sivriyse cinsel gücün o kadar fazla olduğuna gönderme yaptı.

4. Kırmızı ayakkabı tabanı.

4. Kırmızı ayakkabı tabanı.

Ayağın çağrışımlarını bilince kırmızı taban da hiç masum gelmiyor. Ayakkabı kadın cinsel organını, tabanı da vajina girişini sembolize ediyor.

5. Kırmızı ruj.

5. Kırmızı ruj.

Kırmızı demişken makyajdan bahsetmeden olmaz. Aslında tüm makyajı cinsellikle özdeşleştirmek mümkün. Bir teoriye göre makyaj kadınların orgazm sırasındaki yüzünü taklit eder. Pembe yanaklar, bakışları buğulu gösteren göz makyajı ve elbette kırmızı ruj. Seks sırasında kan akışı hızlandığı için özellikle yanaklar ve dudaklar kızarır. Kırmızı ruj buna bir gönderme.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bazı sebze ve meyveler.

6. Bazı sebze ve meyveler.

Muz, patlıcan, şeftali gibi sebze meyvelerin şekilleri itibariyle cinsel organlara benzetildiğini bilmeyen yoktur. Bu sebeple örneğin Mısır'da kadınların kabak, salatalık, havuç ve benzeri sebzeleri satın almaması; alışverişi erkeklerin yapması önerilmiştir. El Kaide gibi terör örgütlerinde de kadınların erkek cinsel organı çağrışımı yapan tüm sebze meyveleri satın alması ve onlara dokunmaları yasaktır.

7. Dondurma.

Muz, salatalık gibi yiyecekleri insanlar genellikle evde tüketiyor ancak satın alınır alınmaz yenmesi gereken dondurma toplum içinde cinsellik çağrışımı sebebiyle yiyeni zor durumda bırakabiliyor. Bu çağrışımın farkında olan dondurma firmaları da reklam stratejilerini genellikle cinsellik teması üzerine kuruyor ve insanların bilincine bu durum iyice işleniyor.

8. Koymak, vermek gibi kelimeler.

8. Koymak, vermek gibi kelimeler.

Çay koymanın, birine bir tabak yemek vermenin nesi cinselliği çağrıştırıyor diyebilirsiniz; ancak pek çok yörede bu kelimeler cinsellikle o kadar özdeşleşmiş ki cinsellik çağrışımı olmasın diye yerine genellikle dökmek kalıbı kullanılıyor. Asıl kelimelerle aynı anlamı vermese de kola dökmek, pilav dökmek gibi tabirlerin arkasında bu ilginç neden var. Vurmak, çakmak, kaymak, girmek, sokmak, yarmak gibi daha nice kelime bu algıya kurban gitmiş durumda.

9. Emojiler.

9. Emojiler.

Günümüzde çok sık kullandığımız emojilerin içinde direkt cinsellik içeren hiçbir emoji yok. Emojilerde cinsellik çağrışımı yapmak isteyen insanlar patlıcan, şeftali, dil, alev ve su damlaları gibi emojilere farklı anlamlar yüklediler. Bir dönem bu emojilerin sosyal medya platformlarında yasaklanacağı bile konuşulmuştu.

10. Marka logoları.

10. Marka logoları.

İnsanlar ilk bakışta çok masum görünen marka logolarından bile anlamlar çıkarmayı başarıyor. Logo eğer normal haliyle cinselliği çağrıştırmıyorsa eğilip bükülerek de anlam çıkarılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hamile kadın vücudu.

11. Hamile kadın vücudu.

Hamile kadın vücuduna bakınca pek çok insanın aklına cinsellik gelmez. Ancak bazı insanların aklına direkt olarak cinsellik ve cinsel ilişki geliyor; bunun da sebebi hamileliğin cinsel ilişki sonucu gerçekleşmesi. Yine ayak gibi bazı insanları öfkelendiren bir görüntü çünkü açıkça cinsellik görüyorlar.

👇

12. Aile büyüklerinin yanında çocuğunu sevmek.

12. Aile büyüklerinin yanında çocuğunu sevmek.

Pek çok kültürde bulunan bu adetin pek çok sebebi var; büyüklere saygı, çocuğu severken ağızdan çıkabilecek kelimelerin sorun olabilmesi gibi. Ancak adetin temelinde yine dolaylı bir cinsellik çağrışımı bulunuyor. Hatta bazı kültürlerde gelin ve damat bile aile büyüklerinin yanında yan yana gelmiyor.

13. Özgür yaşam.

13. Özgür yaşam.

Cinsiyet fark etmeksizin özgürce yaşayan ve özgürlük simgesi olan aktiviteler ile ilgilenen insanlara toplumun bir kısmında ön yargılı bir yaklaşım vardır. Bunun temelinde de cinsellik çağrışımı olduğunu öğrenmek şaşırtıcı. Özgür yaşam bilinçaltında özgür cinsellik olarak kodlanmış durumda ve insanların özgür insanlara öfke kusmasının temelinde bu düşünce var.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2087
814
318
241
173
132
109
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hankrtpe

Bu nasıl bir içerik silin şunu kesinlikle silin bu nasıl bir gerizekalılık

Orcrist Negan

Silin şunu değil silerseniz daha iyi olur diyebilirsiniz.Gerzikalılık derken çoğul konuşmanız sizin beta bir insan olarak topluma uyum sağlayamadınızı göste... Devamını Gör

Culog

Sikeceğin varsa bahane bol amk.Neyin çağrışımı.

Emekcan Kaşkal

Başlıkta işte bunlar hep seks diyerek popüler kültürün ağıza yerleşen ifadesine vurgu yapıyorsunuz belki ama bu öbeği akla yerleştirerek algı yönlendirmesi y... Devamını Gör