Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Üniversitesi'ndeki Rektörlük Seçimlerini Prof. Raşit Tükel Kazandı

İstanbul Üniversitesi'ndeki Rektörlük Seçimlerini Prof. Raşit Tükel Kazandı

Onedio Medya
13.03.2015 - 13:07 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 14:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Yunus Söylet’in AKP’den milletvekilliği adaylığı için İstanbul Üniversitesi rektörlüğünden istifa etmesinin ardından gerçekleştirilen yeni rektör seçimini İÜ Demokratik Üniversite Girişimi adayı Prof. Dr. Raşit Tükel kazandı

İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in AKP’den milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesinin ardından gerçekleştirilen yeni rektör seçimini ilerici aday Prof. Dr. Raşit Tükel kazandı.

Rektörlük için Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Harun Cansız, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. Recep Seymen ve Prof. Dr. Raşit Tükel yarıştı. Seçimde yaklaşık 3 bin öğretim üyesinin oy kullandığı bildirildi. Raşit Tükel 1202 oyla rektörlük seçimini kazandı. Yunus Söylet’in yerine vekâleten atanan Prof. Dr. Mahmut Ak 908 oy ile 2. sırada yer alırken, Prof. Dr. Harun Cansız 382 oy alarak üçüncü sırada yer aldı.

İstanbul Üniversitesi’nde en çok oyu alan 6 aday YÖK’e sunulacak. YÖK de üç aday belirleyerek Cumhurbaşkanlığı’na gönderecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise üç aday arasından birini seçerek İstanbul Üniversitesi’ne rektör olarak atayacak.

63 üniversiteden 257 akademisyen destek vermişti

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Tükel’e, 63 üniversiteden 257 akademisyen destek açıklaması yapmıştı. “Akademik Özgürlükleri Örmek; Rektörlükle Başlayacak Umuda Davet“ başlıklı açıklamada Tükel’in adaylığının “akademik özgürlükler için mücadelede önemli olduğu” vurgulanmıştı.

Sendika.Org, T24

Kaynak: http://www.sendika.org/2015/03/istanb...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0