Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un En Muhteşem Yerinin Moda Olduğunu İspatlayan 17 Süpersonik Kafe

etiket İstanbul'un En Muhteşem Yerinin Moda Olduğunu İspatlayan 17 Süpersonik Kafe

Magarica
23.06.2015 - 18:57 Son Güncelleme: 23.06.2015 - 20:12

İstanbul'da eskiden beri gelen bir Avrupa Yakası aşkı vardı. Taksim'de, Bebek'te, Nişantaşı'nda, Ortaköy'de olan eğlence ve yemek mekanlarının çoğunu Anadolu yakasında bulmak zordu. Tabi yavaş yavaş tüketilen mekanlarla beraber, semtler de değişime uğradı. Bu süreçte kitlesini kaybetmeyen tek yerse, sanıyorum Moda oldu. Kadıköylü olmak da zaten bunu gerektiriyordu. Kadıköy Moda harika bir yer. 

Şimdilerde, Kadıköylüler bir zafer kazanmış gibiler. Çünkü özellikle Moda'da açılan birbirinden farklı ve gerçekten muhteşem mekanlar, tüm İstanbul'u ayağına çağırıyor. Kadıköy, kafeler itibarıyla da oldukça güzel bir yer haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yaratıcı, Sakin ve Fazla Lezzetli: Kev Cafe

Hem yaratıcı, hem sakin, hem de her şey lezzetli olur mu, demeyin. Kev Cafe'de hepsini bir arada bulacağınızın garantisini bizzat veriyorum. Lezzetli yemeği, güzel bir ambiansta, kaliteli bir müzikle servis etmeyi amaçlıyorlar. Benim için cezbedici iki özellikleri var: ilki, yaratıcılığa ve ilham'a önem veriyor olmaları; ikincisi ise dünya mutfağından birbirinden farklı lezzetleri gerçekten başarılı bir şekilde sunuyor olmaları. Lezzetin yanında huzuru da bulan bir İstabullu başka ne ister ki?

Denenmesi gereken lezzetlere gelince... Beyaz çikolatalı profiterol denenmeli, tepsi mantının tadına mutlaka ama mutlaka bakılmalı, ev yapımı limonataları da gerçek bir efsane!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sokak, No 36/A, Kadıköy, İstanbul

2. Moda'nın Hint kızı: Naga Putrika

Dünyanın en sevimli mekanlarından biri de Naga Putrika sanırım... İsmi, Hintçe Dağların Kızı demek. Dekorasyonun ve menünün de ilham kaynağı, isim olmuş zaten. Şimdiye kadar gidip de o muhteşem kahvaltısından şikayet edeni görmedim. Mekanı klasik kahvaltıcılardan ayıran, sunulan birçok ürünün doğrudan doğruya küçük ve yerel üreticilerden, hatta öncelikle de kadın üreticilerden sağlanıyor olması. Bundan sebep midir bilinmez, yeme de yanında yat lezzetler sizi bekliyor.

Deneyecek lezzet saymıyorum, kahvaltıya gitmişken kaymaktan Naga ekmeğine kadar hepsinden yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, No 161/A, Kadıköy, İstanbul

3. Nostaljinin kalbi: Fahriye Cafe

Nostalji sevenlerin vazgeçilmezi olacağına eminim! Adını, Fahriye Abla filminden alıyor. Mekanın işletmecileri sinema kökenli, dekorasyon için kullanılan antika film makineleri ve film bantlarından da anlaşılıyor zaten. Akşamları, müzik olarak eski plaklar tercih ediliyor. Asma katta kendi evinizdeymiş gibi rahat koltuklara yayılıp, kendinizi ambiansa kaptırabilirsiniz. 

Tatlıları bir bir denerken, neredeyse hiçbir kafede bulamayacağınız kadar çok çay çeşidini göreceksiniz... Bir de Fahriye tostu ve Fahriye mantısı denenmeli!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, Leylek Sokak, No 3/A, Kadıköy, İstanbul

4. Samimi ve sade "mahalle barı": Muaf

Öncelikle Beyoğlu Muaf'la bir ilgisi olmadığını belirtelim. Burası oldukça sakin ve sade bir mekan. Çalışanların güleryüzü ve ilgisi gitmek için yeterli bir sebep aslında. Menüde yemek ve içecek çeşitliliği çok yok, ancak söylediğiniz yemeklerin hiçbirinden pişman olmuyorsunuz. Evinizde hazırlamışsınız gibi samimi bir sunumla, gelen yemekler gerçekten lezetli. 

Muaf omleti ve sigara böreği çeşitlerini mutlaka deneyin!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, Ferit Tek Sokak, No 60/A, Kadıköy, İstanbul

5. Moda'nın minnoş kafesi: Pappa Cafe

1903 yılında mimar Constantin Pappa tarafından inşa edilen bir binanın altında konumlanmış ve adını da buradan almış. Pappa'da otururken kendinizi bir Fransız kafesinde hissedebilirsiniz. Bu minik kafenin tek bir çalışanı var, o da güleryüzlü sahibi.

Ayrıca... kahveleri ve marshmallowlu çikolatalı tatlısı ile kalbinize giden yolu biliyor.

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Ruşen Ağa Sokak, 18/A, Kadıköy, İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dışı sizi içi sanatseverleri yakar: Page Cafe & Gallery

Çalışmak, sakince sohbet etmek ya da dinlenmek için gerçekten iyi bir tercih. Adından da anlayacağınız gibi, içerisi aynı zamanda bir galeri. Duvarları süsleyen tablolar çok güzeller. Çalışanların da oldukça güleryüzlü ve hoşsohbet olduğunu söylemeden geçmeyelim!

Denenesi tatlara gelince: Havuç crumble cheesecake, doyurucu kahvaltısı ve tadı damağınızda kalan çeşit çeşit kahveleri denemenizi tavsiye ederim.

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, No 121, Kadıköy, İstanbul

7. El yapımı kafe: Volare

Volare, hem kafesinde müşterilerini ağırlıyor hem de alışılmışın dışında orjinal ürünlerle buluşturuyor bizleri. Gittiğim en 'oyuncaklı' kafeydi diyebilirim... Etrafta satın alabileceğiniz el yapımı oyuncaklar, çantalar, birbirinden şık fincanlar ve ev yapımı muhteşem lezzetler! Mekana girer girmez, 'ay ne tatlı, burası çok şeker' gibi sözler sarf etmeye başlıyorsunuz. Çocukluğunuza döneceğiniz bir puppet shop da diyebiliriz. 

Menü de çok çok güzel... Kahveleri Petra'dan, çayları Whittard'dan taptaze balkabaklı cheesecake, brownie ve vişneli-elmalı tartoletler ise Volare'den!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, Murat Bey Sokak, No 3/C Kadıköy, İstanbul

8. Moda'da gerçek bir Bakery: Naan Bakeshop

İsmi gibi ekmekle oldukça içli dışlı bir kafe. İlk açıldığı zamanlar fırın olarak hizmet veren Naan; ekmekleriyle, yemekleriyle ve sunumlarıyla, kalbimizde oldukça farklı bir yer edinmiş durumda. Dekorasyon için toprak tonlarının tercih edilmiş olması da, rahatlatıcı bir etki yaratıyor.

Giderseniz zeytinli ekmeğini mutlaka deneyin derim... Ayrıca, tüm ekmekler ekşi mayalı ve bir kere alıştığınızda müptelası oluyorsunuz!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, No 113, Kadıköy, İstanbul

9. Sessizliğin prensesi: Juliet Rooms & Kitchen

Ne kadar kalabalık olursa olsun, sessiz olmayı başarabilen nadir mekanlardan biri diyebilirim. Üstünde otel olmasına rağmen, oldukça tercih edilen mekanlar arasında yerini almış. Hafta sonları kahvaltı için sıkça tercih ediliyor, ancak çok kalabalık olduğunu söylemede geçmeyelim.

Gitmişken kreplerini denemenizi tavsiye ediyorum!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Şifa Sokak, No 31, Kadıköy, İstanbul

10. Hayvan dostu kafe: Böcek Cafe

Sokak arası kafelerin hepsi mi samimi olur? Hayır tabi ki, ama Böcek gerçekten çok tatlı! açılalı henüz 1 yıl bile olmamış, ancak oldukça gayretli bir ekip var. Dekorasyona eklenen kütüphane ile gönülleri fethetmişler... Gizli kurabiye tarifleri ile de gelenleri büyülemeyi başarıyorlar.

Gitmişken, sulugöz (Çikolatalı kremalı kek) veya çikolatalı vişneli kek tercih edilebilir. Bir de Pam Cheesecake var ki... yemeyin siz yemeyin, hepsini biz yiyelim!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Leylak Sokak, No 17/A, Kadıköy, İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Moda'da muhteşem bir İtalyan durağı: Beppe Pizzeria

Türkiye'de onlarca kötü pizzacının arasında, parmakla kendini seçtirenlerden biri de Beppe! Uzun zamandır Moda'daki şirin yerini koruyor. İncecik hamuru ve birbirinden farklı pizza çeşitleri ile gönlümüzü kazanıyor. Kadıköy'e gidip de pizza yemek istiyorsanız, iki seçeneğiniz var ve bunlardan biri kesinlikle Beppe!

Teriyaki soslu tavuklu pizzadan tutun da meyveliye kadar her çeşiti denemek istiyor insan...

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, Ferit Tek Sokak, No 60/B, Kadıköy, İstanbul

12. Alternatif kahvaltı için: Munchies Crepe & Pancake

Kahvaltı için bir alternatif arıyorsanız, canınız pancake çektiyse, hem tatlı hem tuzlu istiyorum ben pacake'imi diyorsanız, bu şirin mekanı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Akşam saat 18.00'e kadar açık olduğu için, gün içerisinde gitmelisiniz.

Dikkat! Şirinliği ve muhteşem pancake'leri ile bağımlılık yapabilir...

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Caddesi, 62/A, Kadıköy, İstanbul

13. Hafif müzik, kaliteli şarap, bolca moda havası: Pedro

Moda'nın yeni ve etkileyici mekanlarından biri daha! Pedro, şarap seven ve akşam nerede yesek diye düşünenler için süper bir tercih. Porsiyonları oldukça doyurucu ve lezzetli. Hafif müzik olması, yemek eşliğinde sohbetinize tat katıyor gerçekten. Umarım aynı şekilde devam eder ve yüksek ses müzikle tek lokmanın boğazınızdan zor geçtiği yerlere enfes bir alternatif olur.

Gitmişken mercimekli falafeli mutlaka deneyin! Sunumu da kendi kadar güzel...

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Ferit Tek Sokak, No 21/B, Kadıköy, İstanbul

14. Mini mini pizzacı: Pinsa

Buranın en önemli özelliği, pizzanızı makasla keserek istediğiniz gramajda alabiliyor olmanız! Gerçekten hepsi birbirinden lezzetli onlarca çeşit pizza var. Piizanızı fırında ısıtacaklarını öğrenince bir korku sarıyor, yumuşak gelecek sanıyorsunuz. Ama önünüze gelen o minik dilimlerden bir lokma aldığınız anda... Venedik'tesiniz! 

Bir başka artıyı da her çeşit pizzanın her gün olmamasından alıyor. Bu nasıl artı derseniz... Mevsimsel çeşitliliğe göre, müşterilere taze pizza sunacak kadar da süper bir mekan olmasının artısı derim...

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, Moda Bostanı Sokak, No 32/E, Kadıköy, İstanbul

15. Yazın serin bahçesi: Brunelle

15. Yazın serin bahçesi: Brunelle

Saint Joseph Fransız Lisesi'nin tesis bölümünde bulunuyor. Yazın sıcağından kaçıp, Brunelle'nin bahçesine sığınabilirsiniz. Gerçekten çok huzurlu... Bir de tuvaletlerine değinmeden geçmeyelim! Hem temiz, hem konforlu, hem de el kremine kadar ince düşünülmüş...

Akşamları peynir-şarap ikilisi eşliğinde güzel bir muhabbet ya da sabahları değişik lezzetlerle bir omlet yiyebilirsiniz. 

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Hülya Sokak, No 5, Kadıköy, İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Çiçek - Kitap - Kafe: Pikap

Yeni ve tatlı mekanlardan biri daha! İsmi Pikap, ayın belli zamanlarında plak günleri yapılıyor. Üstelik sahipleri aynı zamanda peyzaj üzerine çalışıyorlar ve içeri de satın da alabileceğiniz, muhteşem bitkiler var. Bonsai ve sukulent süslemelerine bakmaya doyamıyor, almak istiyorsunuz.

Çeşit çeşit çay ve kahvelerden, kendinize göre olanı bulacağınıza eminim!

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Ağabey Sokak, No 35/D, Kadıköy, İstanbul

17. Moda'nın sımsıcak, şirin mi şirin iz bırakan mekanı: Polka

İster kahvaltı, ister öğle yemeği, ister kahve molası... Polka size günün her saati sımsıcak bir kucak açıyor. Son derece samimi dekorasyonu ve mini mini asma katı ile de görenleri kendi bağlayıveriyor. Gökçeada’ya özgü ”Babamın reçelleri” bölümünden,i tarçınlı, sakızlı, bademli, ayva ve vanilyalı portakal reçellerinden mutlaka tatmalısınız. Su katkısı olmayan, bol taneli, muhteşem reçeller...

Gitmişken mutlaka yemeniz gerekenlere gelirsek: Pekmezli cevizli keki dillere destan olmuş, sebzeli tostu büyük izler bırakmış...

Adresi de şöyle: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Zuhal Sokak, No 14/C, Kadıköy, İstanbul

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
76
22
18
12
12
11